background img
banner
banner

Ημέρες χαρούμενης δημιουργίας!

ΓΙΑ ΤΑ «ΠΑΡΑΜΥΘΟΠΑΙΔΑ» ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΑΙΓΙΟΥ ‘’ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ’’

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος φέτος τα Χριστούγεννα πρότεινε στα παιδιά τής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αιγίου ‘’ Γεώργιος Παναγόπουλος ‘’, να της χαρίσουν μια χριστουγεννιάτικη ιστορία.

Ακολουθώντας λοιπόν τα ίχνη του Αη-Βασίλη στο Αιγιώτικο Πάρκο των Χριστουγέννων στην όμορφη πόλη του Αιγίου και στα Ψηλαλώνια, μαζεύτηκαν τα αστερόπαιδα, ο μάγος του Οζ , και άλλοι ήρωες που ξεπήδησαν από τα ράφια της βιβλιοθήκης για να φτιάξουν το δικό τους’’ Βιβλιοθηκοχριστουγεννιάτικο παραμύθι.

Πρωταγωνιστές ήταν οι μικροί φίλοι της βιβλιοθήκης Αιγιωτόπουλα 5-10 ετών που με κέφι και μεράκι και τη βοήθεια της εθελόντριας Κυριακοπούλου Βασιλικής Συνταξιούχου Εκπαιδευτικού, δημιούργησαν τη δική τους ιστορία. Η Κολοκοτρώνη Σοφία βιβλιοθηκονόμος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αιγίου, πρότεινε τα βιβλία από τη συλλογή της βιβλιοθήκης και τα παιδιά δημιούργησαν. Σε τέσσερις συναντήσεις διάρκειας 9 ωρών μέσα στη βιβλιοθήκη, διάβασαν, παρατήρησαν, περιέγραψαν και ταυτίστηκαν με τους ήρωες των παραμυθιών.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου από τα… Παραμυθόπαιδα, ΄΄φτιάξαμε το δικό μας υπόμνημα, γιατί το παραμύθι μας ήταν με σύμβολα που εμείς εμπνευστήκαμε. Τις λέξεις κλειδιά των παραμυθιών δεν τις γράψαμε τις συμβολίσαμε και τις χρωματίσαμε με καλή καρδιά, γέλιο, αγάπη, και χαρούμενα πρόσωπα. Έτσι ξεκινήσαμε το ταξίδι μας από τη λιμνούλα στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στα Ψηλαλώνια ως την βιβλιοθήκη μας.

Ευχηθήκαμε, μοιράσαμε δώρα, ράψαμε το παραμύθι μας. Το στολίσαμε με τη φαντασία μας και με το έλκηθρο που μας έστειλε ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δήμου Αιγιαλείας έξω από τη βιβλιοθήκη μας, φορτώσαμε το παραμύθι μας και ταξιδέψαμε ως την Μάνδρα Αττικής για να συναντήσουμε άλλα παιδάκια μιας άλλης Βιβλιοθήκης εκεί΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr