background img
banner
banner

Διπλή συνεδρίαση για προϋπολογισμούς χωρίς εκπλήξεις

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ Η ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2018

Συνεδριάζει την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιάλειας, πρώτα ειδικά για την έγκριση του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2018 και αργότερα τακτικά με 28 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Ο νέος προϋπολογισμός θα είναι ελαφρώς μειωμένος από τον περυσινό στα 42,9 εκ. ευρώ, έναντι 43,1 εκ. ευρώ το 2017, εξαιτίας της μείωσης των δημοτικών τελών κατά 10%, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο δήμαρχος.

Ωστόσο η συνεδρίαση στο Πολιτιστικό Κέντρο την Τετάρτη το απόγευμα, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, Δημήτρη Καλογερόπουλου.
Οι φήμες δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες ημέρες, για το πώς θα συμπεριφερθούν οι οκτώ δημοτικοί σύμβουλοι που στήριξαν την παραμονή Καλογερόπουλου στο Δήμο.

Η ερώτηση είναι, αν η δημοτική ομάδα που συνεδρίασε χθες το βράδυ, θα πάει ενωμένη να ψηφίσει τον προϋπολογισμό ή θα υπάρχουν απώλειες στην ψηφοφορία.

«Γέφυρες» με την αντιπολίτευση

Φαίνεται όμως ο δήμαρχος δεν έχει μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και προς αποφυγή εκπλήξεων έχει ρίξει «γέφυρες» με συμβούλους της αντιπολίτευσης, που θα ψηφίσουν πρόθυμα το νέο προϋπολογισμό στην περίπτωση που οι υποστηρικτές Καλογερόπουλου λειτουργήσουν ως ομάδα και καταψηφίσουν. Από την άλλη υπάρχουν σύμβουλοι , όπως ο Δημήτρης Φιλιππάτος, ως πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου και ο Χρήστος Σπηλιωτόπουλος, ως πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, που θα κληθούν να υποστηρίξουν τους δικούς τους προϋπολογισμούς στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα ακολουθήσει την ειδική, το απόγευμα της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου.

Σύμβουλος ανέφερε το πρωί της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου στο “protionline.gr”, πως θα είναι αδιανόητο να μην ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του 2018 από αυτούς που τον ψήφισαν το 2017. Ο Σύμβουλος ανήκει στην ομάδα Καλογερόπουλου και όπως όλα δείχνουν δύσκολα κάποιος θα πάρει την ευθύνη να μην ψηφίσει από την συμπολίτευση, ωστόσο μπορεί κάποιοι να απουσιάσουν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων!

Δηλώσεις με νόημα

Οι οκτώ (Σπηλιωτόπουλος, Φιλιππάτος, Ντίνος, Καλαμίδας, Σταυρόπουλος, Μεντζελόπουλος, Χριστόπουλος και Βασιλακοπούλου) δεν λειτουργούν με το ίδιο σκεπτικό στο τρόπο που θα πρέπει να αντιδράσουν κι αν εντέλει θα πρέπει να το κάνουν μετά την παραίτηση Καλογερόπουλου.

Όσον αφορά τις θέσεις ευθύνης που κατέχουν οι περισσότεροι εξ’ αυτών, ενδέχεται να αλλάξουν μόνο αν υπάρχουν παραιτήσεις που δεν αναμένεται να ζητηθούν όπως έγινε με την περίπτωση του Γενικού Γραμματέα.

«Δεν θα δώσουμε την ευκαιρία στην αντιπολίτευση» τόνισε στo “protionline.gr” το βράδυ της Δευτέρας μέλος της ομάδας, συνεχίζοντας «ο προϋπολογισμός δεν θα γίνει σημείο αντιπαράθεσης, στον ορίζοντα υπάρχουν πιο σοβαρά θέματα», εννοώντας βέβαια τα σκουπίδια που συνεχίζουν να πηγαίνουν, με την ανοχή των κατοίκων, στον ΧΥΤΑ της Αιγείρας.

Τα θέματα στη ημερήσια διάταξη

  1. Αποδοχή πίστωσης από Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος και συγκεκριμένα από Ο.Π.Α.Α.Φ. 46.488,06€ για το έργο «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ».
  2. Αποδοχή πίστωσης από ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ποσού 54.440,00€ από ΤΕΛΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ.
  3. Αποδοχή πίστωσης από ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ποσού 77.960,00€ από ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.
  4. Εκλογή υδρονομέων για την χειμερινή αρδευτική περίοδο έτους 2017 – 2018 στις Τοπικές Κοινότητες Αιγών. Αμπελοκήπων και Χρυσανθίου της Δ.Ε. Αιγείρας του Δήμου Αιγιαλείας.
  5. Στην υπ’ αριθ. 98/17 απόφαση του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας» περί έγκρισης αρχικής απογραφής της 31-12-2016 και Ισολογισμού έναρξης της 1-1-2017 .
  6. Στην υπ’ αριθ. 87/17 απόφαση του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας» περί Έγκρισης Προϋπολογισμού και πίνακα στοχοθεσίας του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας» του έτους 2018.
  7. Έγκριση απολογισμού-ισολογισμού οικον. έτους 2016 του Ν.Π.Δ.Δ  με την επωνυμία «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός  και Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας».
  8. Έγκριση προϋπολογισμού και πίνακα στοχοθεσίας οικονομικών αποτελεσμάτων (πίνακας 5α) οικον. έτους 2018 του Ν.Π.Δ.Δ  με την επωνυμία «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός  και Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας».
  9. Έγκριση ετήσιου προγράμματος δράσης έτους 2018 της  κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Αιγιαλείας με την επωνυμία: «Δημοτική Κοινωφελής   Επιχείρηση   Αιγιαλείας»  με διακριτικό τίτλο (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α).
  10. Έγκριση προϋπολογισμού οικον. έτους 2018 της  κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Αιγιαλείας με την επωνυμία: «Δημοτική Κοινωφελής   Επιχείρηση   Αιγιαλείας»  με διακριτικό τίτλο (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α).
  11. Λήψη απόφασης επί της αριθ. πρωτ.: 15279/16-05-2017 αιτήσεως του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χρυσανθίου, περί λύσης της μίσθωσης ακινήτου Τ.Κ. Αγ. Βαρβάρας, πριν τη λήξη του συμβατικού χρόνου της μίσθωσης.
  12. Έγκριση αναγκαιότητας, μελέτης, προϋπολογισμού και τρόπου εκτέλεσης του έργου «Διαμόρφωση χώρου παιδικής χαράς στην περιοχή ΕΚΑΜΕ Αιγίου του Δήμου Αιγιαλείας».
  13. Οριστική Παραλαβή της ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ: «ΚΛΑΔΕΜΑΤΟΣ ΨΗΛΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΓΕΡΑΝΟΦΟΡΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΔΕ ΑΙΓΕΙΡΑΣ –ΔΕ ΑΚΡΑΤΑΣ».
  14. Οριστική Παραλαβή της ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ Δ.Ε ΤΟΥ Δ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ».
  15. Στην υπ’ αριθ. 177/17 απόφαση του Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός & Κοινωνική Προστασία του Δήμου Αιγιαλείας» περί δωρεάν Παραχώρησης δημοτικού χώρου  πρασίνου που βρίσκεται στον Οικισμό «Φασουλέϊκα» της Δ.Κ. Ροδοδάφνης του Δήμου Αιγιαλείας για δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων.
  16. Στην υπ’ αριθ.179/17 απόφαση του Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός & Κοινωνική Προστασία του Δήμου Αιγιαλείας» περί   δωρεάν Παραχώρησης δημοτικού χώρου, πλησίον γηπέδου, που βρίσκεται στον Οικισμό  «Αβύθου» της Δ.Κ. Ροδοδάφνης του Δήμου Αιγιαλείας, για κάλυψη αναγκών του.
  17. Στην υπ’ αριθ.138/17 απόφαση της Ε.Π.Ζ. περί δημοπράτησης κοινοχρήστου χώρου στην παραλία της Τ.Κ. Αιγείρας για τοποθέτηση τραπεζoκαθισμάτων.
  18. Στην υπ’ αριθ.141/17 απόφαση της Ε.Π.Ζ. περί αποξήλωσης τμημάτων της σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή «ΑΛΥΚΗ» της Δ.Κ. Αιγίου   του Δήμου Αιγιαλείας.
  19. Διαγραφή χρεώσεων Τ.Α.Π
  20. Διαγραφή ποσού ως απόδοση δικαιώματος κατάληψης περιπτέρου ετών 2014 έως 2017 κας Αικατερίνης Ραμπαβίλα.
  21. Διαγραφή ποσού από πρόστιμο ΚΟΚ κ.Γεωργακόπουλου Ανδρέα του Γεωργίου.
  22. Διαγραφή ποσού από τέλη άρδευσης ΠΤΕΡΗΣ ετών 2012 έως & 2017 του κ.ΚΟΤΤΟΠΟΥΛΟΥ Νικολάου του Γεωργίου.
  23. Διαγραφή προστίμου υπηρεσίας πρασίνου σε βάρος του κ.Βασιλείου Δημόπουλου.
  24. Διαγραφή ποσού τελών  ΤΑΠ  Δ.Ε. Διακοπτού.
  25. Διαγραφή ποσού τελών Νεκροταφείου Δ.Ε. Διακοπτού.
  26. Διαγραφή ποσού τελών κοινοχρήστων χώρων Δ.Ε. Διακοπτού.
  27. Διαγραφή ποσού τελών ύδρευσης Δ.Ε. Διακοπτού.
  28. Διαγραφή ποσού τελών 0,5% επί των ακαθαρίστων εσόδων Δ.Ε. Διακοπτού.

Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr