background img
banner
banner

«Ορατόριο Αίμα και Μύρο Νεομαρτύρων Καλαβρυτινών»

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Ο Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής Μουσικής Αιγιαλείας «Φίλιππος Οικονόμου», διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση μνήμης και πολιτισμού με τίτλο «Ορατόριο Αίμα και Μύρο Νεομαρτύρων Καλαβρυτινών». Το Ορατόριο θα παρουσιαστεί στο Αίγιο ύστερα από 24 ολόκληρα χρόνια (πρώτη παρουσίαση Δεκέμβριος 1993 σε Αίγιο και Καλάβρυτα και Δεκέμβριος 1994 σε Πάτρα).
Ως κεντρικούς θεματικούς άξονες θα έχει: α) Ευλαβική κατάθεση φόρου τιμής στη μνήμη των θυμάτων από τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής στα Καλάβρυτα (13-12-1943), β) αναφορά μνήμης στον συνθέτη του έργου και επί σειρά ετών χοράρχη της χορωδίας και πρόεδρο του Συλλόγου, αείμνηστο Φίλιππο Οικονόμου και γ) τιμητική αναφορά στον στιχουργό του έργου, συμπολίτη μας και σπουδαίο ποιητή κ. Γιάννη Ανδρικόπουλο.

Πρόκειται για μία επικολυρική σύνθεση, ρέκβιεμ και ελεγεία μαζί, με βαθείς τόνους, παραστατικές εικόνες και στοχαστικές αναφλέξεις στο οποίο όλοι οι συμμετέχοντες, πάνω από 80 στον αριθμό, προσπάθησαν στους πάνω από τρεις μήνες της προετοιμασίας, να προσεγγίσουν το ρόλο που ο καθένας έχει στο έργο: Του αναγνώστη, του σολίστ, του χορωδού, του μουσικού, προσεγγίζοντας έτσι την πραγματική διάσταση και την τραγικότητα του Ολοκαυτώματος.

Η εκδήλωση, η οποία γίνεται με τη συνδιοργάνωση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αιγιαλείας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο Δεκεμβρίου και ώρα 7.00 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Απόλλων» με ελεύθερη είσοδο. Την όλη σκηνοθετική καθοδήγηση έχει αναλάβει ο Κώστας Κλάγκος και τη διδασκαλία – διεύθυνση των χορωδιακών σχημάτων οι Βασίλειος Μπίκος και Ανδρέας Τασόπουλος.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα πνευματικά δικαιώματα του έργου, έχουν παραχωρηθεί στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος του Δήμου Καλαβρύτων, ο διευθυντής Χρήστος Φωτεινόπουλος, του οποίου, έδωσε την άδεια προκειμένου να παρουσιαστεί το έργο, ενώ τόνισε πως θα γίνει προσπάθεια να εκπροσωπηθεί και το Μουσείο στην εκδήλωση.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr