background img
banner
banner

Η… ώρα της κάλπης για το Επιμελητήριο Αχαΐας

TO ΣΑΒΒΑΤΟ – ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ

Τόπος διεξαγωγής των εκλογών θα είναι το κατάστημα του Επιμελητηρίου Αχαΐας στην πόλη των Πατρών Μιχαλακοπούλου 58 και για την περιοχή της Αιγιάλειας το Γραφείο του Επιμελητηρίου Αχαΐας στο Αίγιο, που βρίσκεται στην οδό Ελίκης 24.

Οι ώρες ψηφοφορίας και για τις τρεις ημέρες θα είναι 9.00π.μ. έως 5.00μ.μ. Ο αριθμός των αντιπροσώπων κάθε τμήματος που θα εκλεγούν είναι: Τμήμα Εμπορίου 11, Τμήμα Μεταποίησης 9, Τμήμα Υπηρεσιών 11. Για την εκλογική αναμέτρηση έχει διασφαλιστεί μηχανογραφικό σύστημα προκειμένου να υπάρχει εύκολη και άμεση ταυτοποίηση ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία για τα μέλη. Επίσης, η διαδικασία θα φυλάσσεται από σεκιούριτι. Για κάθε τμήμα, θα υπάρχει διαφορετικό χρώμα φακέλου για την διευκόλυνση της διαδικασίας. Σε ό,τι αφορά την καταμέτρηση, θα γίνει πρώτα για κάθε συνδυασμό και μετά για την σταυροδοσία, οπότε την νύχτα της Δευτέρας θα υπάρχει εικόνα για τις έδρες που εκλέγει ο κάθε συνδυασμός.

Την ίδια στιγμή, κλιμακώνεται η προεκλογική εκστρατεία των επιμελητηριακών παρατάξεων! Σήμερα Παρασκευή θα γίνουν οι τελικές κινήσεις, στο πλαίσιο του σχεδιασμού των παρατάξεων για τις επιμελητηριακές εκλογές. Περιοδείες πραγματοποιούν όλες παρατάξεις σε επιχειρήσεις από άκρη σε άκρη του νομού. Τα υποψήφια ψηφοδέλτια, είναι τέσσερα από την Πάτρα και δύο από το Αίγιο, με τα οποία κατέρχονται στις επιμελητηριακές εκλογές, 430 υποψήφιοι, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ! Αυτά είναι: «Ανεξάρτητη Ενωτική Επιμελητηριακή Πρωτοβουλία» του Πλάτωνα Μαρλαφέκα, «Επιμελητήριο για όλους» με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κρίκη, «Ενωτική Παρέμβαση Επιμελητηρίου Αχαΐας» με επικεφαλής τον Γιώργο Ρώρο, «Παναιγιάλεια Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση» με επικεφαλής τον Αρίστο Τηλιγάδη, «Δημιουργικό Επιμελητηριακό Κίνημα Αιγιαλέων» με αρχηγό τον Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο και ο συνδυασμός του Κώστα Τηλιγάδης από την Πάτρα.

Αναμένονται περισσότεροι από 9.000 ψηφοφόροι

Οι επιχειρήσεις της Αχαΐας που θα αναδείξουν μέσω των εκπροσώπων τους, τη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου, ανέρχονται στις 5.846. Ο αριθμός των ψηφοφόρων, θα ξεπεράσει τις 9.000 και είναι σαφέστατα μειωμένος, σε σύγκριση με το 2011. Το τμήμα εμπορίου της Πάτρας έχει εγγεγραμμένες 1.700 επιχειρήσεις και το τμήμα του Αιγίου 385 (θα εκλεγούν 11 αντιπρόσωποι). Το τμήμα μεταποίησης της Πάτρας έχει 1.009 επιχειρήσεις και το τμήμα του Αιγίου 241 (θα εκλεγούν εννέα αντιπρόσωποι). Το τμήμα υπηρεσιών της Πάτρας έχει εγγεγραμμένες 1.988 επιχειρήσεις και το τμήμα του Αιγίου 453 επιχειρήσεις (θα εκλεγούν 11 αντιπρόσωποι). Στην… κάλπη της Αιγιάλειας έχουν δικαίωμα ψήφου 1.193 επιχειρήσεις από Αιγιάλεια και Καλάβρυτα και αυτό κατανέμεται σε 535 μέλη για τις Υπηρεσίες ποσοστό που φτάνει το 45%, σε 407 μέλη για το Εμπορικό και ποσοστό 34% και 251 μέλη για τη Μεταποίηση και ποσοστό 21%.
Όσο για το πώς θα κατανεμηθούν οι 31 έδρες, μοιάζει ως… άλυτος γρίφος, αφού ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξαν ανάλογοι συσχετισμοί. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι για την συγκρότηση προεδρείου μία παράταξη χρειάζεται τουλάχιστον 16 έδρες.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr