background img
banner
banner

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΧΑΪΑΣ: Ίσως και αυτή την εβδομάδα η συγκρότηση σε Σώμα…

Μπορεί ακόμα να μην έχουν ανακοινωθεί επίσημα τα αποτελέσματα των εκλογών του Επιμελητηρίου Αχαΐας και ο αριθμός των σταυρών προτίμησης, ωστόσο, όπως φαίνεται, δεν θα καθυστερήσει καθόλου η συγκρότηση σε Σώμα της νέας Διοίκησης.

Οι εξελίξεις δεν μπορούν να περιμένουν και αυτό είναι κάτι που γνωρίζει από… πρώτο χέρι ο πλειοψηφών Πλάτωνας Μαρλαφέκας, που σκοπεύει εντός της εβδομάδας να συγκαλέσει την πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Η «αυτοδύναμη» εντολή νέας θητείας που έλαβε ο ισχυρός άνδρας του Επιμελητηρίου, μετά τον… θρίαμβο του 52,7% στις εκλογές και παρά το γεγονός ότι οι υποψήφιες παρατάξεις ήταν συνολικά έξι, καθώς και η γνώση του αντικειμένου από την πρώτη θητεία του, τον κάνουν να θέλει να προχωρήσει άμεσα στην… επανεκκίνηση, προκειμένου να υλοποιήσει το πρόγραμμά του που αποτελεί συνέχεια των πεπραγμένων της απερχόμενης διοίκησης αλλά και των νέων στόχων που τέθηκαν από τον συνδυασμό του, Ανεξάρτητη Ενωτική Επιμελητηριακή Πρωτοβουλία.

Ερωτηματικό παραμένει το κατά πόσο στο προεδρείο θα συμμετέχουν και εκλεγμένοι σύμβουλοι άλλων παρατάξεων. Υπενθυμίζεται ότι η Παναιγιάλεια Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση στην προηγούμενη θητεία κατείχε δύο θέσεις στην διοικούσα επιτροπή, μεταξύ των οποίων και αυτή του α΄ αντιπροέδρου από τον επικεφαλής της Αρίστο Τηλιγάδη.

Αν και ο κ. Μαρλαφέκας κρατά κλειστά τα… χαρτιά του, από πολλούς η πρόθεσή του για συνεργασίες που του απέφεραν και τα πολύ καλά αποτελέσματα στην προηγούμενη διοίκηση, είναι ένα «σημάδι» ότι μπορεί να δώσει αρμοδιότητες και σε συμβούλους άλλων παρατάξεων. Την πολύ καλή σχέση που διατηρεί ο κ. Μαρλαφέκας με την Π.Α.Ε.Κ. επιβεβαίωσε και η επίσκεψή του το ίδιο το βράδυ της τελευταίας ημέρας των εκλογών στο Αίγιο, αν και ωστόσο, μέχρι στιγμής, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί βέβαιο…

Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές που διενεργήθηκαν στο Επιμελητήριο Αχαΐας στις 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου, μεγάλη νικήτρια ήταν η παράταξη του Πλάτωνα Μαρλαφέκα καταλαμβάνοντας 17 έδρες από τις 31 του Επιμελητηρίου, έχοντας ένα ποσοστό της τάξεως του 52,7%. Η παράταξη του Παναγιώτη Κρίκη κατέλαβε 7 έδρες με ποσοστό 23,2%, η παράταξη του Γιώργου Ρώρου 1 έδρα με ποσοστό 4,1%, και η παράταξη του Κώστα Τηλιγάδη 1 έδρα με ποσοστό 2,18%. Η ΠΑΕΚ του Αρίστου Τηλιγάδη έλαβε 3 έδρες με ποσοστό 11,4% και το ΔΕΚΑ του Γρηγόρη Τριανταφυλόπουλου 2 έδρες με ποσοστό 2,7%. Η παράταξη του Αριστείδη Τηλιγάδη λαμβάνει συνολικά 3 έδρες τις οποίες καταλαμβάνουν με σειρά ο ίδιος στο Τμήμα Μεταποίησης, ο Κώστας Δεληγιάννης στο Τμήμα Εμπορίου και ο Νίκος Φράγκος στο Τμήμα Υπηρεσιών.

Η παράταξη του Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου λαμβάνει 2 έδρες, και συγκεκριμένα μια ο ίδιος στο Τμήμα Υπηρεσιών και μια ο Δημήτρης Δρούκας στο Τμήμα Εμπορίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr