background img
banner
banner

Άνοιξε τις πύλες της η νέα στέγη του Ιδρύματος «Χατζιδάκις- Γκάτσος» | ΦΩΤΟ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΠΑΛΑΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ!

Με μία όμορφη εκδήλωση το πρωί της Κυριακής από το Νομικό Πρόσωπο του δήμου Αιγιαλείας, άνοιξε τις πύλες του το νέο «σπίτι» του Ιδρύματος «Μάνος Χατζιδάκις- Νίκος Γκάτσος», στην Ακράτα.

Πρόκειται για το παλιό κτίριο της ιστορικής «Αναγέννησης» που… αναγεννήθηκε για να στεγάσει σήμερα αυτό το τόσο σημαντικό ίδρυμα για τον Πολιτισμό όχι μόνο της Ακράτας αλλά και ολόκληρης της Αιγιάλειας.

Το παλιό κτίριο, μέσω του προγράμματος Leader κυριολεκτικά μεταμορφώθηκε σε έναν σύγχρονο και καλαίσθητο χώρο, έτοιμο να φιλοξενήσει ποιοτικές πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Παράλληλα, στους χώρους του τοποθετήθηκε το πλούσιο υλικό τού ιδρύματος που προέρχεται από τα αρχεία των δύο αυτών σημαντικών ανθρώπων του Πολιτισμού, του Μάνου Χατζιδάκι και του Νίκου Γκάτσου.

Σε ό,τι αφορά την εκδήλωση, είναι χαρακτηριστική η αναφορά της συγγραφέως, μέλους του ΝΠΔΔ δήμου Αιγιαλείας Αναστασίας Ευσταθίου, που με τον δικό της μοναδικό τρόπο τονίζει τα εξής: «Πολλά είδη μουσικής ακούστηκαν σήμερα, Κυριακή 17 του Δεκέμβρη στο αναγεννημένο κτίριο της Αναγέννησης στα εγκαίνια της Στέγης του Ιδρύματος “Μάνος Χατζιδάκις –Νίκος Γκάτσος”. Η μουσική της βροχής στη στέγη που έπεφτε ασταμάτητα… η μουσική της μνήμης για όσους έχουν εμπλακεί όλα αυτά τα χρόνια στον πολιτισμό του τόπου και η μουσική πανδαισία -δώρο του Μουσικού Συνόλου Ανατολικής Αιγιάλειας. Κάθε νότα, μελωδία, κάθε λόγος πλημμύρισε σταγόνα -σταγόνα το χώρο γεμίζοντας την καρδιά μας με ελπίδα και ανάμικτα συναισθήματα. Έναν χώρο γεμάτο ενέργεια, αφού κάθε πέτρα, κάθε τετραγωνικό του εκατοστό έχει ποτιστεί από τον εθελοντισμό, τη συλλογικότητα, την προσφορά στο θέατρο, τη μουσική και τα πολιτιστικά πεπραγμένα του μικρού μεγάλου μας τόπου. Το 2018 κλείνει ενενήντα χρόνια ζωής συνδέοντας την τύχη του με την τύχη της πόλης. Βαθιά συγκίνηση, αισιοδοξία, χαρά για ένα καλύτερο αύριο στην ιστορία τής Ακράτας «για μια πόλη μαγική…», που «πεθαίνει, ζει κι αλλάζει μαγεμένη»΄΄.

Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί ότι την αίθουσα… πλημμύρισαν με νότες το Μουσικό Σύνολο Ανατολικής Αιγιάλειας, τμήμα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας «Ιωάννης Κοκονέτσης» και της Φιλαρμονικής Ακράτας, υπό τη διεύθυνση των αρχιμουσικών Δημήτρη Μίχαλου και Χρήστου Ασημακόπουλου.

Παρέστησαν, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μπούνιας, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Γιοβάς και Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Χρήστος Σπηλιωτόπουλος, η πρόεδρος της Τ.Κ. Ακράτας Μαρία Καρρά, δημοτικοί, τοπικοί σύμβουλοι, πρώην αντιδήμαρχοι κ.ά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr