background img
banner
banner

Το όνομα «Λινάρδος» συνυφασμένο με την ποιότητα στα κρέατα!

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΝΑΡΔΟΣ ΜΙΛΑ ΣΤO “PROTIONLINE.GR” ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ

Σταθερή αξία στην ποιοτική αναβάθμιση των κρεάτων που καταναλώνει το αγοραστικό κοινό της περιοχής, αποτελεί η διατροφική αλυσίδα που έχει δημιουργήσει η οικογένεια «Λινάρδου», με την παραγωγή ζώων στην κτηνοτροφική της μονάδα, την διάθεσή τους από το ομώνυμο κρεοπωλείο που βρίσκεται στην οδό Μητροπόλεως 111 στο Αίγιο και βέβαια την παραδοσιακή ταβέρνα «Ο Λάμπης» στην πανέμορφη Φτέρη.

Από το 1965 η οικογένεια Λινάρδου επιδίδεται σε έναν αγώνα παραγωγής και εκτροφής ζώων στις σταβλικές εγκαταστάσεις της, στην θέση Βουνό Φτέρης, διοχετεύοντας ό,τι πιο φρέσκο και ποιοτικό στην τοπική αγορά. Τα ζωντανά που βρίσκονται σε συνεχή παραγωγή και εκτροφή είναι αμνοερίφια, πουλερικά και βοοειδή, τρεφόμενα πάντα με καθαρές τροφές (καλαμπόκι, τριφύλλι, χορτάρι) και νερό από πηγή που βρίσκεται στα 1500μ.υψόμετρο! Παράλληλα, στο κρεοπωλείο, γίνεται η πώληση των παραγόμενων κρεάτων με την προσθήκη σε αυτά κι άλλων κρεάτων. Το ειδικά διαμορφωμένο εργαστήριο δίνει την δυνατότητα παραγωγής κρεατοσκευασμάτων όπως λουκάνικα, μπιφτέκια, γαρδουμπάκια, κοκορέτσια, σπληνάντερα, σεφταλιές και άλλα πολλά είδη που γίνονται ανάρπαστα στον χώρο πώλησης.

Η διατροφική αλυσίδα κλείνει με την χασαποταβέρνα στην Φτέρη, εκεί όπου ο… πατριάρχης της αλυσίδας Λάμπης Λινάρδος, με την αείμνηστη σύζυγό του Λίζα, έδωσαν ένα άλλο «χρώμα» στον κατάστημα το οποίο δούλεψαν με αγάπη και μόχθο για 45 χρόνια. Από τα πιο παλιά και φημισμένα μαγαζιά ο «Λάμπης», έδωσε και δίνει στον κόσμο γεύσεις πατροπαράδοτες, μαγειρεμένες ή ψημένες με μεράκι και πείρα που τις κάνει ασύγκριτες. Γενιές και γενιές περνούν από την ταβέρνα και το μεγάλο τζάκι για το βραστό, τα παϊδάκια αλλά και για την δροσιά στον πλάτανο της κεντρικής πλατείας τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

To “protionline.gr” φιλοξενεί τον συνεχιστή της «αλυσίδας» Γιώργο Λινάρδο, ο οποίος μιλά για την οικογενειακή επιχείρηση, στην οποία σκοπεύει να δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση με νέες εγκαταστάσεις, εξηγώντας παράλληλα, τους λόγους για τους οποίους παραμένει στην κορυφή!

Το όνομά σας, είναι συνυφασμένο με την παραγωγή κρεάτων και την διάθεσή τους στο καταναλωτικό κοινό, μέσω του κρεοπωλείου αλλά και μέσω της ξακουστής ταβέρνας την οποία διατηρείτε στην Φτέρη. Μιλήστε μας για την «ΛΙΝΑΡΔΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ».

Η μορφή της σημερινής εταιρείας είναι μία προέκταση της οικογενειακής μας επιχείρησης που δραστηριοποιείται στην Φτέρη Αιγίου από τις αρχές του 20ού αιώνα (1927 αρχική χρονολογία). Η αγορά και πώληση ζώντων ζώων, η σφαγή, ο τεμαχισμός, η πώληση κρεάτων και τέλος η μεταποίηση αυτών σε ψητά και μαγειρευτά φαγητά στην ταβέρνα μας. Έχουμε δηλαδή δημιουργήσει μία διατροφική αλυσίδα, από την αρχή ως το τέλος της.

Η ενασχόληση με την κτηνοτροφία μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι. Ωστόσο, εσείς διατηρείτε αυτή την οικογενειακή ενασχόληση. Πόσα ζώα έχετε; Διατίθενται όλα από το κρεοπωλείο σας ή τροφοδοτείτε κι άλλες επιχειρήσεις;

Η κτηνοτροφική μας μονάδα εκτρέφει σε μόνιμη βάση, μοσχάρια, αμνοερίφια και πουλερικά. Η ποσότητα των μοσχαριών που εκτρέφεται ανέρχεται σε 120-200 τεμάχια ανά έτος, των αμνοεριφίων σε 1.000-1.200 τεμάχια το χρόνο και των πουλερικών σε 500-600 τεμάχια ανά το έτος (στα πουλερικά συμπεριλαμβάνονται και οι περίφημες γαλοπούλες μας). Κατά 90% όλα τα άνωθεν παραγόμενα κρέατα, διατίθενται στο δικό μας κρεοπωλείο- εργαστήριο κρέατος στο Αίγιο (Μητροπόλεως 111).

Η αγορά κρέατος έχει υποστεί και υφίσταται διάφορα… Εισαγόμενα προϊόντα, πώληση κρέατος από σούπερ μάρκετ κ.ά. Έχει επηρεαστεί από όλα αυτά ο κλάδος σας; Κατά πόσο η εντοπιότητα και η ποιότητα των κρεάτων σας αποτελούν την δική σας «απάντηση» σε όλα αυτά;

Η ελεύθερη αγορά σήμερα, η σοβαρή έλλειψη ελληνικών κρεάτων σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, έχουν δημιουργήσει προβλήματα στα παραδοσιακά κρεοπωλεία. Όμως εμείς απαντάμε με κρέατα ανώτερης ποιότητας, κατά βάση ελληνικά, τα οποία δίνουν στο καταναλωτικό κοινό αυτό που πρέπει για την σωστή διατροφή κάθε οικογένειας.

Ποια είναι, όλα αυτά τα χρόνια, η ανταπόκριση του κόσμου;

Είναι γεγονός ότι η αγάπη του κόσμου, η καθημερινή του επαφή με την διατροφική μας αλυσίδα, είναι για μας σημείο αναφοράς για να συνεχίσουμε σε αυτή την γραμμή εργασιών. Φιλοδοξούμε μετά τις νέες εγκαταστάσεις που ήδη έχουμε ξεκινήσει, να δώσουμε κι άλλα προϊόντα στους Αιγιώτες και όχι μόνο, πελάτες μας. Η εκτίμηση και η προτίμηση του καταναλωτικού κοινού, μας κάνει υπερήφανους και μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε δυναμικά.

Μπορεί η πολύ καλή ποιότητα να συμβαδίσει με προσιτές τιμές;

Αυτό το κομμάτι στο οποίο αναφέρεστε, είναι το πιο δύσκολο της δουλειάς μας. Η δυσχερής οικονομική κατάσταση του κόσμου, μας φέρνει σε δύσκολη θέση απέναντί του, διότι τα καλά κρέατα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΑ! Κι επειδή τα οικονομικά είναι δύσκολα για όλους μας, λέμε ότι «αν έφαγες παλαιότερα τρεις φορές την εβδομάδα κρέας, θα φας σήμερα δύο φορές, αλλά το ίδιο σε ποιότητα». Είναι αυτό που λέω σε όλους ότι «Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ».

Διαθέτετε ένα από τα πιο ιστορικά εστιατόρια της ορεινής Αχαΐας, στην πανέμορφη Φτέρη. Αλήθεια, ποιο είναι το… μυστικό της επιτυχημένης λειτουργίας τόσων χρόνων;

Η ταβέρνα μας «Ο ΛΑΜΠΗΣ», μάλλον η ταβέρνα όλου του κόσμου που από το 1965 είναι συνεχώς ανοικτή και κρατά σταθερά εκεί στα 1.100μ. υψόμετρο, είναι κατά βάση, το «σπίτι» τής οικογένειας Λινάρδου. Το μυστικό της επιτυχίας μας είναι τα αγνά προϊόντα μας, το μεράκι και η γνώση για το ψήσιμο και το μαγείρεμα, αλλά και η φυσική ομορφιά της Φτέρης μας. Εκ μέρους της οικογένειας Λινάρδου, σας ευχαριστώ για την φιλοξενία στην εφημερίδα σας και για την βοήθεια που μας δίνετε.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr