background img
banner
banner

Η σταφίδα κράτησε την τοπική αγορά

16 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Αγώνα δρόμου έδωσε την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου η διοίκηση της ΠΕΣ προκειμένου οι παραγωγοί της Αιγιάλειας να λάβουν τα χρήματα της εσοδείας σταφίδας 2017 και να κάνουν Χριστούγεννα.  Συγκεκριμένα, στους λογαριασμούς των σταφιδοπαραγωγών πιστώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής πάνω από 16 εκ. ευρώ εκ των οποίων περίπου τα 10 εκ. ευρώ αφορούν την Αιγιάλεια.

Η Ένωση για άλλη μία φορά έδωσε μακράν την υψηλότερη τιμή, 1,40 ευρώ το κιλό στη συμβατική σταφίδα και 2 ευρώ στη βιολογική, δίνοντας ανάσα στην τοπική αγορά τις ημέρες των εορτών. Πληρώθηκαν 11.500 τόνοι σταφίδας και αν υπολογίσει κανείς και τα 3 εκ ευρώ από την εξισωτική αποζημίωση που πληρώθηκε προ δεκαημέρου, τότε μιλάμε για 13 εκ ευρώ στην αγορά της Αιγιάλειας.

Ο πρόεδρος της ΠΕΣ Θανάσης Σωτηρόπουλος, δήλωσε στο “protionline.gr” σχετικά με τις καταβολές που έγιναν: “Η Ένωσή μας, ανταποκρίθηκε εγκαίρως στην πληρωμή της εσοδείας του 2017, λειτουργώντας με συνέπεια στις εξαγγελίες της.  Στηρίζουμε τα μέλη μας και τους σταφιδοπαραγωγούς με την υψηλότερη τιμή της αγοράς, όπως κάθε φορά. Η εξωστρέφεια που έχουμε πετύχει και η πώληση του προϊόντος σε 40 χώρες, μας δίνει τη δυνατότητα να κρατάμε ψηλά την τιμή του προϊόντος.”

Εντωμεταξύ και στον τομέα του ελαιολάδου η ΠΕΣ πρωταγωνιστεί, με την τιμή σήμερα να φτάνει τα 3,45 ευρώ το κιλό για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και τον Θανάση Σωτηρόπουλο να μιλά για μια εξαιρετική χρονιά από πλευράς ποιότητας. Περίπου 5.000 τόνους λάδι αναμένεται να παραχθεί φέτος στην Αιγιάλεια, ποσότητα σημαντικά υψηλότερη από πέρυσι, όχι όμως όση έδιναν οι καλές χρονιές από πλευράς παραγωγής.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr