background img
banner
banner

«Μαύρα» Χριστούγεννα για τις συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ…

Τις πιο δύσκολες γιορτές των τελευταίων χρόνων θα περάσουν οι 34 σχολικές καθαρίστριες του δήμου Αιγιαλείας που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου.

Παρότι από την αρχή της χρονιάς διατηρούν τις σχολικές αίθουσες που τους αναλογούν… πεντακάθαρες, δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ για την εργασία τους… Η φετινή καθυστέρηση στην πληρωμή τους ξεπερνά κάθε προηγούμενο, με το υπουργείο Παιδείας και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης να… αρκούνται στο να μεταθέτουν τις ευθύνες το ένα στο άλλο, αφήνοντας απλήρωτες τις εργαζόμενες γιορτινές ημέρες…

Να σημειωθεί ότι η πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστών και Καθαριστριών Αιγιάλειας και Καλαβρύτων Σταυρούλα Πιερράτου, συμμετείχε στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα με τους αρμόδιους φορείς την Τρίτη, ωστόσο, όπως εκτίμησε στo “protionline.gr”, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι συμβασιούχες καθαρίστριες της περιοχής δεν θα πληρωθούν μέσα στις γιορτές, αλλά μετά τα Θεοφάνεια. Όπως εξήγησε, ΄΄η καθυστέρηση ως προς την καταβολή των δεδουλευμένων παρατηρείται κάθε χρόνο, ωστόσο με πολλές πιέσεις, οι εργαζόμενες πληρώνονται πάντα πριν τα Χριστούγεννα. Φέτος, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ στο οποίο ανήκουν, βρισκόταν υπό κατάληψη, χωρίς ωστόσο να μεταφερθεί η αρμοδιότητα, σε ό,τι αφορά τις πληρωμές των συμβασιούχων καθαριστριών σε όλη τη χώρα, στο υπουργείο Παιδείας. Τώρα που η κατάληψη έληξε, γραφειοκρατικοί λόγοι καθυστερούν τόσο την διαδικασία, που είναι αμφίβολο εάν οι εργαζόμενες αυτές θα πληρωθούν πριν την Πρωτοχρονιά΄΄.

Έχει βγει η σχετική υπουργική απόφαση από τον Σεπτέμβριο…

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Σωματείου, ΄΄τα Χριστούγεννα έφτασαν και οι 9.500 εργαζόμενες συμβασιούχες καθαρίστριες των δημοσίων σχολείων παραμένουν απλήρωτες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έως σήμερα. Το Υπουργείο Παιδείας και το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. που είναι οι αρμόδιοι φορείς για την πληρωμή τους, ρίχνουν το μπαλάκι ο ένας στον άλλον αδιαφορώντας εάν οι εργαζόμενες θα πληρωθούν ή όχι όταν μάλιστα για το σχολικό έτος (2017-2018) έχει εκδοθεί από το μήνα Σεπτέμβριο η σχετική Υπουργική Απόφαση με την οποία έχει εγκριθεί το απαραίτητο κονδύλι για την καθαριότητα των σχολείων΄΄.

Κι όλα αυτά ενώ πρόκειται για μισθούς που δεν ξεπερνούν τα 400 ευρώ, αφού μία καθαρίστρια που σε μία καλή περίπτωση έχει 15 αίθουσες, της αναλογούν μόλις 350 ευρώ το μήνα… ΄΄Οι καθαρίστριες των 300 και 400 ευρώ αγωνίζονται καθημερινά για να είναι τα σχολεία μας καθαρά και ασφαλή ενώ η Πολιτεία τους εμπαίζει και δεν τους καταβάλει έγκαιρα τα δεδουλευμένα τους. Τέτοια συμπεριφορά απέναντι στις εργαζόμενες είναι καταδικαστέα΄΄, αναφέρει η ανακοίνωση, στην οποία τονίζονται και τα εξής: ΄΄Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να προχωρήσουν άμεσα όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες τόσο προς το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ όσο και προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να καταβληθούν έγκαιρα και οπωσδήποτε πριν τα Χριστούγεννα, τα δεδουλευμένα των εργαζομένων΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr