background img
banner
banner

Έρευνα για το τρενάκι των Υψηλών Αλωνίων

ΜΕΤΑ ΤΗΝ Ε.Δ.Ε., ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΠΗΡΑΝ ΣΕΙΡΑ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, βρέθηκαν την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στο Αίγιο και συγκεκριμένα στην Υπηρεσία Ανάπτυξης που εδρεύει στην Ευθυμίου Γάτου, με αφορμή το ατύχημα στα Υψηλά Αλώνια με το τρενάκι του Λούνα Παρκ.

Η Υπηρεσία του Δήμου Αιγιαλείας είχε ζητήσει με έγγραφο της, από τον Ιούνιο να συγκροτηθεί η Επιτροπή Θεαμάτων που θα έλεγχε το Λούνα Παρκ αλλά η Περιφέρεια δεν συγκρότησε την Επιτροπή εγκαίρως γιατί σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρχε εκπρόσωπος από το Εργατικό Κέντρο Αιγίου. Στην Επιτροπή Θεαμάτων μετέχουν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, ο Δήμος, η Πυροσβεστική, η Αστυνομία και το ΕΚΑ. Όπως διαπίστωσε ο έλεγχος της Τρίτης και έχει ήδη αποκαλύψει η «Π», ο επιχειρηματίας του Λούνα Παρκ που πήρε τη δημοπρασία, δεν είχε ολοκληρώσει ούτε αυτός τις διαδικασίες για την άδεια εγκατάστασης στα 500 τ.μ. που νοίκιασε από το Δήμο για την περίοδο των εορτών.

Δεν είναι ξεκάθαρο το πλαίσιο

Ο Δήμαρχος μίλησε για αυθαίρετη κατασκευή όσο για την άδεια λειτουργίας θα έπρεπε να δώσει το «πράσινο φως» η Επιτροπή Θεαμάτων που δεν συστάθηκε ποτέ. Ωστόσο ο έλεγχος της Τρίτης ανέδειξε και άλλη μια ασάφεια του νέου νόμου για τα υπαίθρια παιχνίδια που ψηφίστηκε πρόσφατα. Δεν θεωρεί απαραίτητη την σύσταση της Επιτροπής, αλλά ρίχνει την ευθύνη για τη σωστή λειτουργία στους μηχανικούς που θα ορίσει ο εργολάβος.

Ίσως γι’ αυτό κλήθηκαν από τον εργολάβο, ιδιώτες εμπειρογνώμονες την επόμενη του ατυχήματος και ο ίδιος δήλωσε πως το τρενάκι δεν είχε κανένα μηχανικό πρόβλημα. Εκείνο όμως που φαίνεται από τα παραπάνω είναι ότι το πλαίσιο που διέπει τα υπαίθρια παιχνίδια δεν είναι λειτουργικό και κάθε φορά γινόμαστε μάρτυρες ενός ατυχήματος που θα μπορούσε να είχε συμβεί και εφόσον είχαν εκδοθεί οι απαραίτητες άδειες, όπως είχε γίνει με το παιδί που έκοψε το χέρι του στο παγοδρόμιο πριν 2 χρόνια.

Αναμένονται δύο πορίσματα

Το θέμα συζητήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας, με τον Δήμαρχο Θανάση Παναγόπουλο, να αναλαμβάνει την ευθύνη εφόσον το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, που έχει διατάξει ο ίδιος, και το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης αναδείξουν κάτι τέτοιο. Ενημέρωσε το Σώμα πως δεν έχει ασκηθεί καμία ποινική δίωξη ακόμα, γιατί πρόκειται για απλή σωματική βλάβη. Μάλιστα δήλωσε πως από την πρώτη στιγμή παρακολούθησε από κοντά την εξέλιξη της υγείας της κ. Δημητριάδη, προσπάθησε να επικοινωνήσει και με τον κ. Δημητριάδη αλλά αυτό δεν στάθηκε εφικτό. «Κάποιοι κράτησαν το θέμα ψηλά γιατί ήθελαν να βλάψουν την πόλη κι εμένα τον ίδιον» τόνισε ο Δήμαρχος απευθυνόμενος στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Επικριτική ήταν σύσσωμη η αντιπολίτευση για το μείζον θέμα και κυρίως για την εμφάνιση του Δημάρχου στα κανάλια, με τον Στάθη Θεοδωρακόπουλο να λέει χαρακτηριστικά «Αν δεν ήσαστε έτοιμος, να απαντήσετε υπεύθυνα κύριε Δήμαρχε, δεν έπρεπε να το κάνετε. Δεν ήταν σωστή η εμφάνιση σας στα κανάλια, ο Δήμαρχος δεν μπορεί να λέει «δεν ξέρω, δεν γνωρίζω»».
Όσον αφορά την παθούσα, η κ. Αντωνία Δημητριάδη, πήρε αμέσως εξιτήριο από το νοσοκομείο και σήμερα είναι καλά στην υγεία της με εμφανή όμως τα σημάδια της καταπόνησης που υπέστη, έχοντας ακόμη πρησμένο το πρόσωπο και φορώντας ειδική ζώνη στη μέση της .

Το Λούνα Παρκ μαζεύτηκε άρον – άρον από τον ιδιοκτήτη του και ελπίζουμε στο μέλλον να είναι όλοι πιο προσεκτικοί, για να μην ξαναζήσουμε τέτοια γεγονότα, που βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και αμαυρώνουν την εικόνα της πόλης. που με τόσο κόπο η εκάστοτε Δημοτική Αρχή προσπαθεί να χτίσει.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr