background img
banner
banner

Επί ποδός για νέο χιονιά

ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ ΑΦΗΣΕ ΠΟΛΛΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ  ΓΙΑ ΜΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ

“Από εδώ και πέρα θα έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα”, δήλωσε στο “Protionline.gr”, ο Αντιδήμαρχος Δυτικής Αιγιάλειας Μιχάλης Κυριακόπουλος που είδε τα ορεινά χωριά της Συμπολιτείας να μένουν χωρίς ρεύμα για τέσσερις ημέρες.

Το βάρος του χιονιού κατέστρεψε τις κολόνες της ΔΕΗ και παρά την έντονη χιονόπτωση την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου το βράδυ, αυτό ήταν αρκετό για αποκλεισμούς χωριών, παρά τις έντονες προσπάθειες από εργολάβους που καθαρίζουν τους δρόμους.

Τα ίδια προβλήματα και στην Ανατολική Αιγιάλεια με τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Γιοβά να δίνει μάχη μέχρι και σήμερα με το χιόνι.

Η έντονη χιονόπτωση είχε θύμα την 83χρονη από τις Δάφνες που βρέθηκε νεκρή, σκεπασμένη από το χιόνι, στην αυλή του σπιτιού της, το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου το μεσημέρι.

Οι ημέρες ηλιοφάνειας που ακολούθησαν βοήθησαν την κατάσταση, αλλά από ότι φαίνεται ο συναγερμός παραμένει στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Αιγιαλείας, αφού ο καιρός χαλάει και πάλι.

Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει με τα ποτάμια και ιδιαίτερα με τον Μεγανίτη, στο σημείο από το Γρηγόρι μέχρι την Κρήνη, αφού το ποτάμι  έχει φτάσει στα όριά του και ο κίνδυνος υπερχείλισης είναι πλέον ορατός.

Εντωμεταξύ η Αντιδήμαρχος Έργων Βάσω Ψυχράμη έχει θέσει όλο το μηχανισμό του Δήμου σε επιφυλακή, ενώ επισήμανε στους εργολάβους που έχουν αναλάβει τον καθαρισμό των δρόμων να είναι εξοπλισμένοι με περισσότερα μηχανήματα αυτή τη φορά.

Όσο αναφορά τις καλλιέργειες δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα αφού δε σχηματίστηκε πάγος και το χιόνι έλιωσε γρήγορα.

Δύσκολες στιγμές πέρασαν και περνούν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, ακόμα στην Αγία Παρασκευή, πάνω από τη Μυρόβρυση, παραμένουν εγκλωβισμένα πάνω από 150 ζωντανά, με τον ιδιοκτήτη να ανησυχεί για την τύχη τους.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr