background img
banner
banner

Παρέσυρε μικρούς και μεγάλους στο όνειρο! | ΦΩΤΟ

ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ «ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ» – ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΑ ΛΑΜΠΕΡΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Όπως ο γενναίος Χιόνης βοήθησε να γίνει πραγματικότητα το όνειρο της μικρής Ελπίδας, έτσι κατάφερε να ζεστάνει τις καρδιές εκατοντάδων ανθρώπων, μικρών και μεγάλων, που βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου στα Υψηλά Αλώνια, όπου εγκαινιάστηκε το παραμυθένιο «Πάρκο των Χριστουγέννων» που δημιούργησε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας.

Με τον πιο εντυπωσιακό διάκοσμο από κάθε άλλη χρονιά και με το παραμύθι «Το θαυμαστό ταξίδι του γενναίου Χιόνη» να ζωντανεύει σε όλες τις γωνίες του κήπου, το αυθεντικό «Πάρκο των Χριστουγέννων» του Αιγίου φέτος, αγγίζει την τελειότητα και αξίζει να το αγαπήσουμε, παρακολουθώντας όλες τις προγραμματισμένες δράσεις και εκδηλώσεις!

Η φαντασμαγορική γιορτή ξεκίνησε από την πλατεία Αγ. Λαύρας με τις Φιλαρμονικές Αιγίου, Ακράτας, Αιγείρας και τις Cheerldeaders Estrellas να μεταφέρουν το χαρμόσυνο μήνυμα των γιορτών στην πόλη. Μόλις έφτασαν δε στο Πάρκο των Χριστουγέννων, τους περίμενε πλήθος κόσμου. Όταν το ρολόι έδειξε 7.30μ.μ., ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, έκοψε την κορδέλα που έδενε την κεντρική πόρτα του Πάρκου και όλοι ξεχύθηκαν μέσα σε αυτό, έτοιμοι να περιηγηθούν στους μαγικούς διαδρόμους του. Μετά το θριαμβευτικό πέρασμα των Φιλαρμονικών και των μαζορετών, τη θέση της στη σκηνή έλαβε η Δημοτική Παιδική – Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας, υπό την διεύθυνση της Βασιλικής Νάσση και η Παιδική Χορωδία του Συλλόγου Φιλαρμονικής Ακράτας, υπό την διεύθυνση της Μαρία Γερολύμου, όπου τα παιδιά με τις αγγελικές φωνές τους ερμήνευσαν κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Ευχές σε όμορφη ατμόσφαιρα

Στην συνέχεια, ήρθε η σειρά των ευχών! Η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά μίλησε με τα πιο θερμά λόγια για το Πάρκο, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για το φανταστικό αποτέλεσμα. Προέτρεψε τον κόσμο να προμηθευτεί το πρόγραμμα ώστε να ενημερωθεί για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται καθημερινά, παροτρύνοντας τους γονείς να πηγαίνουν τα παιδιά στο Πάρκο, καθώς – όπως είπε – ΄΄αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές φέτος, αυτά θα δημιουργήσουν, θα φτιάξουν παραμύθια, θα τραγουδήσουν, θα φύγουν γεμάτα με όμορφες εμπειρίες από το Πάρκο μας, δεν θα διασκεδάσουν απλά΄΄.

Επίσης, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ζήτησε από όλους να αγαπήσουν και να προσέξουν το πάρκο σαν το σπίτι τους! Παράλληλα, τόνισε πως αν δεν υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι δεν θα είχε επιτευχθεί ο στόχος δημιουργίας του Πάρκου, κάνοντας ειδική μνεία στους χορηγούς και συγκεκριμένα, τον εμπορικό κόσμο της πόλης και τον Εμπορικό Σύλλογο που βοηθά κάθε χρόνο και φέτος πάρα πολύ, όπως είπε και την 3Ε που κάθε χρόνο είναι χορηγός των εκδηλώσεων και φέτος θα φέρει το φορητό πλανητάριο από 26 Δεκεμβρίου μέχρι 1η Ιανουαρίου. Ευχαρίστησε ακόμη την Ολυμπία Οδό για την προσφορά της , την ΤΙΤΑΝ, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών η οποία η οποία φέτος έφερε στο Πάρκο των Χριστουγέννων την «μαύρη πριγκίπισσα», την μαύρη κορινθιακή σταφίδα. Ευχαρίστησε επίσης, όλους τους αρτοποιούς, τους ζαχαροπλάστες. Τέλος, ευχαρίστησε το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και όλους τους συνεργάτες της που εργάστηκαν οι οποίοι, όπως τόνισε, εδώ και τρία χρόνια είναι οικογένειά της!

Ο δήμαρχος ευχήθηκε «καλές γιορτές», λέγοντας: ΄΄Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν για το αποτέλεσμα αυτό και εύχομαι τα παιδιά να το ευχαριστηθούν και μαζί τους και οι γονείς και όλοι εμείς΄΄.

Ακολούθως, η συγγραφέας του παραμυθιού «Το θαυμαστό ταξίδι του Γενναίου Χιόνη» Κατερίνα Μουρίκη, ευχαρίστησε τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και όλους όσοι δούλεψαν για να πραγματοποιηθεί αυτό το όνειρο, όπως είπε, αναφέροντας πως διαπίστωσε ότι ο σκοπός επιτεύχθηκε με τον καλύτερο τρόπο. ΄΄Απόψε, τα όνειρα ζωντανεύουν. Δεν υπάρχουν έγνοιες, είμαστε όλοι παιδιά και όλοι είμαστε έτοιμοι να ακολουθήσουμε τον γενναίο χιονάνθρωπο Χιόνη στο θαυμαστό του ταξίδι, επιβιβαστείτε και φεύγουμε όλοι μαζί για τον Βόρειο Πόλο!΄΄, ήταν τα λόγια της συγγραφέως.

Το παραμύθι ζωντάνεψε από την Θ.Ε.Α.

Στη συνέχεια, στην σκηνή του Πάρκου ανέβηκαν οι ηθοποιοί της Θεατρικής Έκφρασης Αιγίου, δίνοντας… πνοή στον γενναίο Χιόνη, την Ελπίδα, τον Πόλο και τους υπόλοιπους ήρωες του παραμυθιού, σκορπώντας ενθουσιασμό σε μικρούς και μεγάλους. Ήταν τόσο καλή η απόδοση του παραμυθιού που οι μικροί φίλοι παρακολουθούσαν συνεπαρμένοι, περιμένοντας να τελειώσει η παράσταση για να σπεύσουν να δουν τον Άγιο Βασίλη που τους περίμενε υπομονετικά στο σπίτι του, ακριβώς απέναντι από την σκηνή.

Φόντο για εκατοντάδες φωτογραφίες

Το σκηνικό του Πάρκου έγινε το φόντο για εκατοντάδες φωτογραφίες, ενώ όλοι οι επισκέπτες έκαναν μία στάση στην γεφυρούλα της λίμνης, μπροστά από το εντυπωσιακό σκηνικό του παγόβουνου με τους πιγκουίνους. Από το σπιτάκι της Παραμυθούς τα παιδιά προμηθεύονταν το βιβλίο με το παραμύθι, η Λέσχη Χορού Dancing Club μετέτρεψε μαγικά τις παραμυθένιες εικόνες σε εμπνευσμένες χορογραφίες, το Λιχουδόσπιτο υποδέχθηκε μικρούς και μεγάλους με γεύσεις μοναδικές, από τα καταπληκτικά εδέσματα «Μπομποτσιάρης», ενώ το ζαχαροπλαστείο «Δημητρίου» προσέφερε λαχταριστές μπάλες παγωτού.

Ήταν η πρώτη φετινή όμορφη βραδιά στο Πάρκο των Χριστουγέννων που θα παραμείνει ανοιχτό ως τις 6 Ιανουαρίου, ζωντανεύοντας τα όνειρά μας!


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr