background img
banner
banner

Το μαγευτικό σκηνικό του κήπου, δίνει χαρά!

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ – ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Όσο τα Χριστούγεννα πλησιάζουν τόσο αυξάνεται η επισκεψιμότητα στο… ονειροδρόμιο του Αιγίου.

Το Πάρκο των Χριστουγέννων, το μοναδικό χειροποίητο εορταστικό πάρκο στο οποίο ζωντανεύει φέτος το παραμύθι του «γενναίου Χιόνη» και της παρέας του, όχι μόνο μετατρέπεται σημείο αναφοράς για την πόλη και… φόντο σε αμέτρητες φωτογραφίες και άλλες τόσες όμορφες στιγμές, αλλά το παραμυθένιο σκηνικό του, γίνεται πόλος έλξης και για επισκέπτες εκτός Αιγιάλειας! Όσο για το πρόγραμμα των επόμενων ημερών, είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστικό με καθημερινές δράσεις που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους!

Μιλώντας στo “protionline,gr”, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την αύξηση των επισκεπτών του Πάρκου, παρατηρώντας πως έχει έρθει μεγάλος αριθμός σχολείων από την Πάτρα και γειτονικούς νομούς και όλοι οι επισκέπτες φεύγουν κατενθουσιασμένοι. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην προβολή του Πάρκου των Χριστουγέννων πανελληνίως, μέσω τηλεοπτικών μέσων, τονίζοντας πως πλέον έχει καταξιωθεί στην συνείδηση του κόσμου και είναι γνωστό, δικαιώνοντας έτσι τις προσπάθειες της Δημοτικής Επιχείρησης και του δήμου για την εξωστρέφεια και την προβολή της περιοχής. ΄΄Καλούμε τον κόσμο να έρθει στο Πάρκο, να το περπατήσει, να το χαρεί. Είναι ένα όμορφο κομμάτι της καθημερινότητάς μας πλέον και μέχρι τις 6 Ιανουαρίου θα μας χαρίζει ωραίες στιγμές, μέσα από τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις και δράσεις, οι οποίες είναι πολλές και έχουν να προσφέρουν στους επισκέπτες΄΄, επισήμανε ακόμη η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., κάνοντας, παράλληλα, ιδιαίτερη αναφορά στο Κινητό Πλανητάριο που αναμένεται να εγκατασταθεί στον Πύργο των Υψηλών Αλωνίων από τις 26 Δεκεμβρίου ως την 1η Ιανουαρίου, το οποίο, επίσης, θα έχει δωρεάν είσοδο για τους επισκέπτες του!

Συναρπαστικό πρόγραμμα!

Για σήμερα Παρασκευή 22/12, στο Πάρκο των Χριστουγέννων, έχουν προγραμματιστεί τα εξής:

  • Ώρα 18:00. «Χριστουγεννιάτικοι γευστικοί πειρασμοί» στο Λιχουδόσπιτο, από το τμήμα: «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχειμάγειρας Chef» του ΔΙΕΚ Αιγίου. Ομάδα «Στην Κουζίνα».
  • Ώρα 18:30 “Χορέψτε είναι μεταδοτικό” Η Λέσχη χορού Dancing Club παρουσιάζει μια mini παράσταση και ένα ανοιχτό μάθημα χορού και υπόσχεται να μεταδώσει σε όλους εορταστική και χαρούμενη διάθεση.
  • Το Λιχουδόσπιτο φιλοξενεί το ΔΙΕΚ Αιγίου, όπου με την ομάδα «Στην Κουζίνα», από το τμήμα «Τεχνικός Μαγειρικής τέχνης – Αρχιμάγειρας Chef», θα μας προσφέρουν Χριστουγεννιάτικους γευστικούς πειρασμούς.
  • Ώρα 20:00 Πρότυπο Ωδείο Αιγίου, «Λευκά Χριστούγεννα» Οι σπουδαστές του τμήματος φωνητικής του «Πρότυπου Ωδείου Αιγίου», θα ζεστάνουν τις καρδιές μας με γνωστές γλυκές Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Σάββατο 23/12

  • Ώρα 11:00 Το πνεύμα των Χριστουγέννων θα πλημμυρίσει τις καρδιές των μικρών μας φίλων , μέσα από την αφήγηση ενός παραμυθιού από τη Βάσω Κυριακοπούλου.
  • Ώρα 12:00 «Χριστούγεννα μυρίζει … και η μουσική μας πλημμυρίζει» Η Χορωδία ΚΑΠΗ Αιγίου μας ταξιδεύει μουσικά και γευστικά στις πιο γλυκές και μυρωδάτες Χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις μας. Στο Λιχουδόσπιτο, το ζαχαροπλαστείο «Ελληνικόν» από το Διακοπτό, θα μας απογειώσει με τις καταπληκτικές γευστικές δημιουργίες του.
  • Ώρα 18:30 “Το γράμμα του Αϊ Βασίλη” Η Θεατρική ομάδα «Μονόλογοι» παρουσιάζει το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά σε διασκευή Χρ. Κυρίτση. Χριστούγεννα και ο Άγιος Βασίλης ξεκινά με το έλκηθρο του να μοιράσει τα δώρα στους αγαπημένους του φίλους, τα παιδιά! Ένα γράμμα όμως θα αλλάξει όλο το ταξίδι του και επιφυλάσσει μεγάλη αλλαγή στον κόσμο! Τι θα συμβεί αν ο Άγιος Βασίλης βρεθεί στη φυλακή; Ποιος θα τον γλυτώσει από τα χέρια της εξουσίας; Το στρίμωγμα της καμινάδας; Τους ανεπιθύμητους μπελάδες; Όλα θα απαντηθούν όταν… καταφέρουμε να δούμε τον αποστολέα… ή …να γίνουμε οι ίδιοι παραλήπτες. Τότε θα φωνάξουμε όλοι μαζί… Καλά Χριστούγεννα!!!
  • Ώρα 20:00 «Cheerleaders» Η Κατιάνα Λατάνη και οι πρωταθλήτριες «Estrellas» από το Acceleretion Gym, ντυμένες Άγιο-Βασιλίτσες, παρουσιάζουν σε ρυθμούς εορταστικούς, τις εντυπωσιακές χορογραφίες τους! Σήμερα στο Λιχουδόσπιτο, μοσχοβολιστά κεράσματα για τους μικρούς μας φίλους, από το αρτοποιείο «Δούκας». Ώρα 19:00 Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου – Εγκαίνια «Έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Τσιρώνη». Από το Σάββατο 23/12 το Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου, φιλοξενεί την έκθεση του ζωγράφου Νίκου Τσιρώνη, με αναφορές και αφιερώματα σε Έλληνες ποιητές. Στο έργο του παρουσιάζονται συναισθηματικές καταστάσεις, οι οποίες αποδίδονται μέσα από ένα ανθρωπομορφικό χαρακτήρα. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό έως τις 31 Δεκεμβρίου και ώρες 17:30 με 21:00.

Κυριακή 24/12.

  • Ώρα 11:00 «Παίζουμε Παραμύθια…» με το Βαγγέλη Ηλιόπουλο. Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος, συγγραφέας παιδικών παραμυθιών, παίζει με τα παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού, παρουσιάζοντας με ένα διαδραστικό και βιωματικό τρόπο τα παραμύθια του: – Που πήγαν τα Χριστούγεννα; -Ο Καλοκάντζαρος σώζει το Καλικαντζαροχωριό – Κάθε μέρα Χριστούγεννα.
  • Ώρα 12:30 «Κλόουν, Ζογκλέρ και Ξυλοπόδαροι» μας παρασύρουν σε μια γιορτή ακροβατικών και μας διασκεδάζουν με ένα μοναδικό τρόπο!
  • Ώρα 18:30 Γιορτάζουμε μελωδικά την Παραμονή Χριστουγέννων… Το νεανικό pop συγκρότημα «Due Note» με τους Στάθη Σταθόπουλο και Σωτήρη Δημητρακόπουλο και η Αγγελική Αντωνιάδη, παρουσιάζουν ένα άκρως εορταστικό πρόγραμμα, με ελληνικές και ξένες μελωδίες που θα μας γοητεύσουν.
  • Παραμονή Χριστουγέννων και το Λιχουδόσπιτο θα φιλοξενήσει όλη την ημέρα το ζαχαροπλαστείο «Αυθεντικό» από την Αιγείρα, που θα μας εντυπωσιάσει με τις λαχταριστές λιχουδιές του.

Δευτέρα 25/12.

  • Ώρα 10:00 Ο ζωγράφος Νίκος Τσιρώνης διδάσκει στα παιδιά τα μυστικά της ζωγραφικής και δημιουργεί μαζί τους χριστουγεννιάτικες εικόνες. Χριστούγεννα!!! και το αρτοποιείο – ζαχαροπλαστείο «ΞΥΝΟΣ» από το Διακοπτό, θα μας προσφέρει στο Λιχουδόσπιτο κάθε λογής μοσχομυριστά γλυκίσματα.
  • Ώρα 17:30 Η εικονογράφος του παραμυθιού “Το θαυμαστό ταξίδι του γενναίου Χιόνη” Έλενα Παπαδημητρίου, ταξιδεύει τα παιδιά στον πολύχρωμο κόσμο του παραμυθιού, ζωγραφίζοντας μαζί τους, τους ήρωες του. Στο Λιχουδόσπιτο ανήμερα Χριστούγεννα, γλυκές πολύχρωμες καραμέλες και γευστικά τσουρεκάκια, περιμένουν τους επισκέπτες του Πάρκου. Η Μαύρη Πριγκίπισσα Σταφίδα ΠΟΠ Βοστίτσα, σε εορταστική συσκευασία, δίπλα στο Λιχουδόσπιτο, δίνει ενέργεια και δύναμη στους επισκέπτες του Πάρκου.

Το Κινητό Πλανητάριο θα μας «μαγέψει»

Από 26/12/17 έως 01-01-18, στον «Πύργο Υψηλών Αλωνίων» MINI PLANETARIOUM – TO ΚΙΝΗΤΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Είσοδος Ελεύθερη. Η «Motivating Mind’s Nobleness» σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις και βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα, που απευθύνονται σε μαθητές προσχολικής αγωγής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ένα από αυτά είναι και το Κινητό Πλανητάριο, που ενθαρρύνει τα νεαρά μυαλά, να είναι περίεργα για τα θαύματα του σύμπαντος. Ένα καθαρά βιωματικό, ιδανικό περιβάλλον ψυχαγωγίας για τους μαθητές, όπου με πρωτότυπο τρόπο λαμβάνουν εντυπωσιακές πληροφορίες. Συναρπαστικές προβολές για το διάστημα, τα τηλεσκόπια, το περιβάλλον, ενθαρρύνουν την περιέργεια και το επιστημονικό ενδιαφέρον των παιδιών.

Καθημερινά θα προβάλλονται κάθε 30 με 40 λεπτά, ταινίες εκπαιδευτικού, επιστημονικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου, ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών. Καλώς ήρθατε στο νέο ψηφιακό εκπαιδευτικό κόσμο. Σας περιμένουμε όλους!!!

  • Ώρα 10:00 Η αγάπη των παιδιών για την ζωγραφική συνεχίζεται.. για δεύτερη μέρα ο ζωγράφος Νίκος Τσιρώνης, ζωντανεύει μαζί τους τις φανταστικές τους γιορτινές εικόνες.
  • Στο Λιχουδόσπιτο, το ζαχαροπλαστείο- πρατήριο άρτου «Γλυκούλης», από το Διακοπτό, προσφέρει σε όλους απολαυστικές γλυκολιχουδιές
  • Ώρα 19:30 “One Man Show” Live Με ρυθμούς και μελωδίες εορταστικές ο «One Man Show» Αντώνης Βλάχος με τις live μουσικές του, θα μας παρασύρει στην μαγεία των Χριστουγέννων.

Τετάρτη 27/12

  • Ώρα 12:00 Μια φορά και έναν καιρό….. οι μικροί μας φίλοι του Πάρκου θα απολαύσουν την αφήγηση ενός παραμυθιού από την Αθηνά Σκανδάμη.
  • Ώρα 17:00 Εκδόσεις Ωρίων: Παρουσίαση του βιβλίου «Ο δικός μας Χειμώνας», από την Άννα Αθανασιάδου.
  • Στο Λιχουδόσπιτο, το παραδοσιακό αρτοποιείο «Αφοί Μαραγκόπουλοι» από τα Σελιανίτικα, προσφέρει με πολύ αγάπη στους επισκέπτες του Πάρκου , γευστικές αρτολιχουδιές.

Πέμπτη 28/12

  • Ώρα 11:00 Κατασκευές από την Πόπη Βασιλείου ,αρχισυντάκτρια του περιοδικού «Παράθυρο στην Εκπαίδευση»
  • Ώρα 12:30 Ξεχάστε την παγωνιά του χειμώνα και αφεθείτε στην γλυκύτητα τις αφήγησης του παραμυθιού, από τη Βάσω Κυριακοπούλου. Οι πιο γλυκές καραμέλες από το καφεκοπτείο «Πετρόπουλου Μ. – Αργυρόπουλου Α.» θα βρίσκονται στο Λιχουδόσπιτο για να τις απολαύσουν οι μικροί μας φίλοι.
  • Ώρα 17:00 Εκδόσεις Ωρίων: Παρουσίαση του βιβλίου «Το αρκουδάκι με το κόκκινο σκουφάκι», από τη Μαριλένα Καββαδά
  • Ώρα 18:30 Εκδόσεις Ωρίων: «Ο μικρός Πέτρος στο δάσος» Όπερα για παιδιά, με τραγούδια του μουσουργού Χρήστου Γιαννούλη.

Η Πρωτοχρονιά… προ των πυλών

Παρασκευή 29/12

  • Ώρα 12:00 Χορευτικός Όμιλος Αιγίου: «Το τάϊσμα της Βρύσης» Τα νεαρά παιδιά του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, θα μας παρουσιάσουν το Πρωτοχρονιάτικο έθιμο χωριών της Θεσσαλίας «Το τάϊσμα της Βρύσης» και θα ακολουθήσουν χοροί της Θεσσαλίας.
  • Ώρα 19:30 “Ο Αϊ Βασίλης διαιτητής” Η Θεατρική ομάδα «Επί σκηνής» μας παρουσιάζει το θεατρικό έργο της Αναστασίας Πετρίδη, «Ο Αϊ Βασίλης διαιτητής». Ο Αϊ Βασίλης διαιτητής ανάμεσα σε γονείς και παιδιά, άραγε ποιος θα νικήσει; Και για όσους δεν πρόλαβαν, για δεύτερη μέρα στο Λιχουδόσπιτο, θα γευτούν τις απολαυστικές νοστιμιές του παραδοσιακού αρτοποιείου «Αφοί Μαραγκόπουλοι» από τα Σελιανίτικα.

Σάββατο 30/12

  • Ώρα 11:00 Η Σοφία Ζαχαράκη παρουσιάζει τις πορσελάνινες κούκλες Erato-doll. Χρειάζεται μόνο μεράκι, πάθος και αγάπη για να γίνει μια δημιουργική απασχόληση-επάγγελμα και το επάγγελμα τέχνη. Κάθε μια από αυτές τις κούκλες μπορεί να διηγηθεί μια ιστορία και κάθε ιστορία είναι ένα παραμύθι.
  • Ώρα 12:30 Μια μικρή όαση αγάπης ,τρυφερότητας και γαλήνης μας προσφέρει με την αφήγηση ενός παραμυθιού η Αναστασία Πετρίδη. Το Λιχουδόσπιτο τις πρωινές ώρες, προσφέρει στους επισκέπτες του Πάρκου, υπέροχες φρεσκοψημένες πίτσες σε μοναδικές γεύσεις, προσφορά από την pizza CIAO.
  • Ώρα 17:00 Η Σοφία Ζαχαράκη παρουσιάζει τις πορσελάνινες κούκλες Erato-doll.
  • Ώρα 18:30 «Πατραϊκό Ωδείο Αιγίου». Η Παιδική και Νεανική χορωδία του Πατραϊκού Ωδείου, θα τραγουδήσει αγαπημένα γιορτινά τραγούδια, με κέφι και χαμόγελο, ενώ οι νεαρές χορωδοί χρησιμοποιώντας το σώμα σαν κρουστό όργανο, θα μας τα πουν… διαφορετικά!!!
  • Στο Λιχουδόσπιτο, αναβιώνει ο παλιός προσκοπικός θεσμός «Τσάι στη Μαρμίτα», από το 1ο Σύστημα Ναυτοπρόσκοπων. Οι μικροί πρόσκοποι κερνούν τσάι με κουλουράκια τα παιδιά και κονιάκ ή λικέρ τους μεγάλους.

Κυριακή 31/12

  • ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ “Καραβάκια της νέας χρονιάς” Στο Εργαστήρι του Πάρκου, η Άγιο Βασιλίτσα ετοιμάζει τα καραβάκια της νέας χρονιάς για την ψαριά του Αϊ Βασίλη ,που θα χαρίσει διασκέδαση και όμορφες στιγμές τους μικρούς μας φίλους. Ποιός θα την βοηθήσει;
  • Ώρα 12:00 Παιχνιδιάρικοι ξυλοπόδαροι, κλόουν και ζογκλέρ παίζουν, χορεύουν και διασκεδάζουν το κοινό, σε μια υπαίθρια παράσταση στο Πάρκο των Χριστουγέννων. Στο Λιχουδόσπιτο, το αρτοποιείο του «Μένιου Κουτρόπουλου», ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους με τα υπέροχα εορταστικά γλυκά του.
  • Ώρα 19:00. «Συναυλία Κλασικής Μουσικής». Η υψίφωνος Αγγελική-Ζωή Καραγκούνη και ο τενόρος Μάριος Μανιατόπουλος, θα ερμηνεύσουν ένα πρόγραμμα με αποσπάσματα από γνωστές Όπερες, Οπερέτες και Ιταλικά τραγούδια. Στο πιάνο θα συνοδεύσει ο Λούκα Μελής. Στο Λιχουδόσπιτο, η Μαύρη Πριγκίπισσα Σταφίδα ΠΟΠ Βοστίτσα, δίνει ενέργεια σε όλους για μια χαρούμενη Παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου.

  • Ώρα 10:00 Ο Ζωγράφος Νίκος Τσιρώνης μαζί με τα παιδιά δημιουργούν χαρούμενες πρωτοχρονιάτικες ζωγραφιές, σε ένα περιβάλλον γεμάτο χαρά και αισιοδοξία. Ο Αϊ Βασίλης χαρίζει στα παιδιά το βιβλίο με το παραμύθι, «Το θαυμαστό ταξίδι του γενναίου Χιόνη», χαρούμενος και χαμογελαστός για τον ερχομό της νέας χρονιάς.
  • Ώρα 12.30 «H τυχερή Ψαριά του Αι Βασίλη» Για άλλη μια χρονιά, ο Αϊ Βασίλης ψαρεύει στη λίμνη του πάρκου με τους μικρούς του φίλους και τα καραβάκια που πιάνουν, κερδίζουν υπέροχα δώρα χαρίζοντας χαμόγελα σε όλους.

Τρίτη 2/01

  • Ώρα 12:00 Η υπέροχη φωνή της αφηγήτριας Αθηνάς Σκανδάμη, θα μας μεταφέρει στη χώρα των παραμυθιών.
  • Ώρα 17.30 Ο «Σύλλογος Ακορντεονιστών Πάτρας», με τις γλυκές μελωδίες του θα μας ταξιδέψει σε όμορφες εορταστικές μουσικές διαδρομές.
  • Ώρα 20:00 «Πολιτιστικό Κέντρο “Αλέκος Μέγαρης”. Και το όνειρο συνεχίζεται… Ο «Σύλλογος Ακορντεονιστών Πάτρας», μας προσκαλεί όλους σε μια μαγική συναυλία, με σκοπό να μας ταξιδέψει σε γνωστές αλλά και άγνωστες μελωδίες και όμορφα ακούσματα από βαλς, ταγκό και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια!!!

Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr