background img
banner
banner

Πετάει… φωτιές η απάντηση Αμβροσίου σε ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΕ Αιγιαλείας…

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ – ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΑΝ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ

Με μία ανοικτή επιστολή που… πετάει «φωτιές», απαντά ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, σε όσα του καταλόγισαν περί φασισμού με αφορμή το συλλαλητήριο για την Μακεδονία, η Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Αιγιαλείας και η Λαϊκή Ενότητα Αιγιαλείας. Απαντώντας στους… αναίσχυντους υβριστές του, όπως τους αποκαλεί, τους κατηγορεί για διχαστική στάση, χαρακτηρίζοντας τους ίδιους ως φασίστες!

Κατ’ αρχήν, τους αναφέρει πως δεν είναι ευγενικό να εκδίδεται μια ανακοίνωση, που αναφέρεται επικριτικά σε κάποιο πρόσωπο, και να μη κοινοποιείται στο θιγόμενο πρόσωπο, τονίζοντας: ΄΄Γιατί αγνοείτε ότι η πρόσκλησίς μου για την Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας απευθυνόταν και προς τους Εκπροσώπους όλων των πολιτικών κομμάτων; Γιατί διχάζετε τον Ελληνικό Λαό; Στην Σύσκεψη πολύ πρόθυμα προσήλθεν ο Βουλευτής κ. Νικ. Νικολόπουλος. Θα μετείχε και στην Συνάντηση της Φανερωμένης, αλλά μετέβη στη Θεσσαλονίκη. Στη Συγκέντρωση της Φανερωμένης οικειοθελώς προσήλθαν δύο Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι κ. Παναγιώταρος και Λαγός, επίσης δε και ο Δικηγόρος, τ. Βουλευτής, κ. Αρβανίτης. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι Μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου; Δεν έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν; Στο Κοινοβούλιο δεν είναι όλοι μέσα και μάλιστα με ίσα δικαιώματα; Είναι έγκλημα, ότι πονάνε για τα Εθνικά Θέματα; Μήπως είναι χειρότερο, όταν εμείς οι εκκλησιαστικοί αποδεχόμεθα στην Εκκλησία τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, που είναι άθεος; Όταν του δίνουμε να πετάξει τον Τίμιο Σταυρό ή και κάποιο περιστέρι στη θάλασσα κατά την εορτή των Θεοφανείων; Η στάση σας, δυστυχώς αγαπητά μου Παιδιά, είναι διχαστική, γι’ αυτό όμως και απαράδεκτη! Στην πράξη, σεις αποδεικνύεσθε Φασίστες με κεφαλαία τα γράμματα!΄΄.

Και συνεχίζει ο Μητροπολίτης: ΄΄Οι πρώτοι εξ υμών, οι του κ. Λαφαζάνη, διαμαρτύρεσθε «για το παραλήρημα του Αμβρόσιου, που καμάρωνε και περηφανευόταν για το φασιστικό του πιστεύω.  “Καλύτερα Φασίστας παρά Κατσαπλιάς”  και άλλα μαργαριτάρια,  που εκστόμισε ο εν λόγω Μητροπολίτης». Οι της δευτέρας Ομάδος, οι του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να κοκκινίζετε, γράφετε: «Το ότι η συγκέντρωση για το “μακεδονικό“ θα μετατρεπόταν σε σύναξη ακροδεξιών οργανώσεων ήταν το αναμενόμενο…, αφού διοργανωτής ήταν ο (κατά την δήλωσή του) ευχαρίστως αποδεχόμενος τον τίτλο του φασίστα-ναζιστή, Μητροπολίτης». Προς αμφοτέρους, λοιπόν, απαντώ με πολλήν αγάπην, αλλά και με περισσήν παρρησίαν: Σεις δεν ανήκετε στην Ελληνική Δημοκρατία; Δεν είσθε Δημοκράτες; Εξ όσων γνωρίζω, στο Δημοκρατικό Πολίτευμα χωράνε όλοι! Δεξιοί, Αριστεροί, Ακροδεξιοί, Ακροαριστεροί,  Πράσινοι, Κόκκινοι, Γαλάζιοι, Άσπροι, Μαύροι κλπ. αρκεί ο ένας να σέβεται τον άλλο! Αντιθέτως στα απολυταρχικά Καθεστώτα, όπως π.χ. στον Κομμουνισμό, ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ! Δεκτοί είναι μόνον οι Κομμουνιστές, οι Αριστεροί, οι Κόκκινοι, οι Συμμορίτες, οι Αντάρτες ή όπως αλλοιώς ονομάζονται! Γιατί, άραγε, αναφερόμενοι στην συγκέντρωση της Φανερωμένης, ομιλείτε επικριτικά για τους «ακροδεξιούς;» Προφανώς σας ενόχλησε το πλήθος των διαμαρτυρομένων! Ήσαν 800 περίπου συγκεντρωμένοι, μάλιστα δε και υπό βροχήν, ΑΛΛΑ ΣΕΙΣ ΟΙ ΨΕΥΤΑΡΑΔΕΣ της ΛΑΕ γράψατε για «το λιγοστό κοινό» της συγκεντρώσεως! Σας προκαλώ, λοιπόν, να ψάξετε τον εαυτό σας: Μήπως σεις είσθε οι αληθινοί Φασίστες; Ψεύδεσθε επίσης, όταν αναφέρεσθε στο «φασιστικό μου πιστεύω»!΄΄.

΄΄Είμαι ακομμάτιστος, δεν τοποθετώ τίποτε πάνω από τον Χριστό και την Εκκλησία΄΄

΄΄Ουδέποτε ισχυρίσθηκα, ότι είμαι «φασίστας» και ουδέποτε επίσης συμπεριφέρθηκα ως «φασίστας»! Βεβαίως αγαπώ την Πατρίδα μου, αλλά πέρα και πάνω από όλα αγαπώ τον Χριστό μας! Επάνω από τον Χριστό μας και την Ορθοδοξία μας ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΤΙΠΟΤΕ άλλο! Γι αυτό και υπήρξα ακομμάτιστος. Είμαι με όποιον σέβεται τόν Χριστό καί την Εκκλησία. Πολεμάω κάθε άθεο και αντίχριστο, πράσινο, κόκκινο, γαλάζιο, άσπρο ή μαύρο, όπου και αν ανήκει!  Χριστός και Ελλάδα βεβαίως είναι τα ιδανικά μου!΄΄, σημειώνει ακόμη ο τοπικός Ποιμενάρχης, ενώ αναφορικά με τα όσα είπε στην ομιλία του, υπενθυμίζει τα όσα είπε στο συλλαλητήριο, («Προτιμώ να με αποκαλείτε Φασίστα, όχι όμως. Κατσαπλιά! Ούτε Συμμορίτη, ούτε άθεο και αριστερό, ούτε αντάρτη και προδότη! Κάλλιο Φασίστα, παρά Κατσαπλιά!»), συμπεραίνοντας πως οι επικριτές του φανερώνουν ότι είναι ή αγράμματοι, ή συκοφάντες! ΄΄Αγράμματοι μεν, αφού δεν γνωρίζετε να διαβάζετε και να κατανοείτε την έννοια των λέξεων. Διότι άλλο είναι να είπω «Είμαι Φασίστας» και εντελώς διαφορετικό να λέγω «Με λένε Φασίστα»! Συκοφάντες δε, εάν κατανοείτε μεν την έννοια των λέξεων, αλλά συγχρόνως την διαστρέφετε!΄΄.

΄΄Χαίρομαι όμως πολύ, μα πάρα πολύ, διότι σεις ενοχληθήκατε! Και για να διαπιστώσετε, ότι ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΟΒΑΜΑΙ, σας γράφω σήμερα με πολύ σκληρό τρόπο κατά το γνωστόν «πάσσαλος πασσάλω εκκρούεται», δηλ. το παλούκι με παλούκι αντιμετωπίζεται και όχι βέβαια με το γάντι! Αποδεικνύετε, λοιπόν, «εν τοις πράγμασιν» ότι και σεις είσθε απαράδεκτοι σαν τους ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ, οι οποίοι κατά τον Συμμοριτοπόλεμο: Μίσησαν  την Ελλάδα, πολέμησαν  την Πατρίδα, κατάστρεψαν τον τόπο, τραγουδούσαν το «αδελφός τον αδελφό να σκοτώνει», κατάκαψαν χωριά και πόλεις της Πατρίδος μας, μεταξύ των πολλών άλλων ανδραγαθημάτων τους δολοφόνησαν 40 Χωροφύλακες στη Μάχη της Χαλανδρίτσας των Πατρών! Εκεί, μεταξύ των θυμάτων, ήταν και ένα συγγενικό μου πρόσωπο, έβγαλαν τα μάτια των Αγίων της Ορθοδοξίας μας από τις τοιχογραφίες των Ναών μας (π.χ. από την Ιερά Μονή του Αγ. Στεφάνου στα Μετέωρα) και τέλος, έκαμαν την μεγάλη επίθεση κατά της Ελλάδος για την κατάκτηση της Εξουσίας στην περίφημη εκείνη Μάχη του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη(10 Δεκεμβρίου 1944)΄΄, συνεχίζει ο Μητροπολίτης εν ως προς το… σήμερα, τονίζει: ΄΄Σήμερα σεις οι της ΛΑΕ και του ΣΥΡΙΖΑ: Κοροϊδεύσατε τον Ελληνικό Λαό, όταν  προεκλογικά είπατε: «Ψηφίστε μας, και εμείς θα σχίσουμε τα Μνημόνια», ενώ σαν Κυβέρνηση  υπογράψατε νέα, δυστυχώς δε ακόμη  χειρότερα, Μνημόνια, εξαπατήσατε τον Ελληνικό Λαό, όταν στο πραγματοποιηθέν Δημοψήφισμα μετατρέψατε το «ΟΧΙ» σε «ΝΑΙ»! Παρέχετε αφειδώς κοινωνικά επιδόματα και χρηματικά βοηθήματα στους λαθρομετανάστες, ενώ βυθίζετε όλο και περισσότερο στην φτώχεια τον έντιμο Έλληνα πολίτη. Π.χ. η οικογένεια του μετανάστη μικρού Μαθητή Αχμέτ παίρνει -υπό την μορφή κοινωνικού επιδόματος- το… ασήμαντο χρηματικό ποσόν των 2.174 € κάθε μήνα, ενώ οι Έλληνες πολίτες με τους ανελέητους φόρους οδηγούνται στην φτώχεια με την σύνταξη των 300 € μηνιαίως! Με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς επίσης χάνουν το σπίτι τους για χρέη στις Τράπεζες ακόμη και των 15.000-20.000 €! Τελικά, Κυρίες και Κύριοι της αριστερής κουλτούρας, δεν είμαι «Φασίστας»!  Είμαι ένας Έλληνας Ορθόδοξος Χριστιανός, ο οποίος αγαπάει την Ελλάδα μας και γι’ αυτό δεν θα επιτρέψει, όσο εξαρτάται από αυτόν, οι του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, να ξεπουλήσουν την Μακεδονία μας!΄΄.

Η προτροπή και η συμβουλή για τον Αλέξη Τσίπρα!

Τελειώνοντας, ο Μητροπολίτης κάνει γνωστά τα λόγια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παπαδόπουλου, ο οποίος χαρακτήρισε ως «Επαναστάτες φασίστες» τα μέλη του ΠΑΜΕ που εισέβαλαν στο γραφείο της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου και χτύπησαν το χέρι στο γραφείο της, αλλά και τα περί της Μάχης του Μακρυγιάννη, λέγοντας στους ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΕ: ΄΄Σεις είσθε οι Φασίστες! Σεις, λοιπόν, οι νέοι Κατσαπλιάδες ακόμη και σήμερα βγάζετε τα μάτια σας μεταξύ σας! Περαστικά σας!΄΄. Τέλος, τους προτρέπει να… αλλάξουν μυαλά και συμπεριφορά, δίνοντας μία… σωστική συμβουλή στον κ.Τσίπρα: ΄΄Ας παύσει να παριστάνει τον άθεο! Ας επιστρέψει στην Ορθόδοξη Πίστη! Ας πάει να στεφανωθεί την Περιστέρα του! Ας πάει να βαπτίσει τα Παιδιά του! Ας ξεχάσει το μάγκικο στυλ της νιότης του! Και ως προς την Μακεδονία, ας μην τολμήσει ναν προδώσει την Ελληνική Μακεδονία μας. Ας μη ξεχνάει την ομολογία του τέως Προέδρου των Σκοπίων Κίρο Γκλιγκόρωφ στις 26 Φεβρουαρίου 1992: «Είμαστε Σλάβοι, που ήρθαν στην περιοχή στον 6ον αιώνα μ.Χ. Δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων»΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr