background img
banner
banner

Αναμένεται πλούσια δράση και την νέα χρονιά

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Οι δράσεις και… παρεμβάσεις του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας για το πρώτο διάστημα του 2018 αποφασίστηκαν στην προχθεσινή  συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου, που και την νέα χρονιά θα συνεχίσει δημιουργικά αλλά και μαχητικά όπου χρειάζεται, το σημαντικό έργο του.

Έκτακτη γενική συνέλευση την μεθεπόμενη Δευτέρα

Στην συνεδρίαση αποφασίστηκε να συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου, το απόγευμα της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, ώστε να ληφθούν αποφάσεις για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Όπως έκανε γνωστό στο Protionline.gr  ερωτηθείσα σχετικά, η πρόεδρος του Συλλόγου Αθηνά Σκανδάμη, ΄΄σκοπός της γενικής συνέλευσης είναι να καταγράψουμε την κατάσταση και τις προτάσεις των συναδέλφων, προκειμένου να τις μεταφέρω στην Ολομέλεια των προέδρων των Συλλόγων της χώρας, που θα πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες μετά΄΄. Επίσης, σύμφωνα με τα λεγόμενα της κ. Σκανδάμη, άμεσα θα γίνει και συζήτηση για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του Συλλόγου, η αναμοριοδότηση είναι στην σωστή κατεύθυνση και φαίνεται δίκαιη, την στιγμή που επιδοτεί τα σχολεία δυσπρόσιτων χωριών, ώστε να έχουν κίνητρο οι εκπαιδευτικοί να προσφέρουν από αυτά τις υπηρεσίες τους, γεγονός που θα περιορίσει το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού σε απομακρυσμένες περιοχές, το οποίο αντιμετωπίζει έντονα κάθε χρόνο και ο νομός Αχαΐας.

Καταγραφή για την μεταφορά εν όψει της επόμενης σχολικής χρονιάς

Επίσης, στην προχθεσινή  συνεδρίαση έγινε συζήτηση για το πληροφοριακό σύστημα υποστήριξης του σχεδιασμού και της ανάπτυξης των δρομολογίων της μεταφοράς μαθητών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου, ΄΄έχει ανοίξει το σύστημα μετακινήσεων μαθητών για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και θα αποτελέσει μία πρώτη «μαγιά», ώστε να μπορέσουν να «τρέξουν» γρήγορα τις διαδικασίες για την επόμενη σχολική περίοδο για να ξεκινήσει εγκαίρως η μεταφορά των μαθητών. Πρόκειται για μία καλή προσπάθεια της Περιφέρειας, ωστόσο διευθυντές και γονείς θα πρέπει να το δουν άμεσα, αφού το σύστημα θα είναι ανοιχτό μέχρι τις 31 Ιανουαρίου και η επόμενη καταγραφή θα αργήσει αρκετά΄΄.

Ζητείται αναπροσαρμογή των ορίων σε νηπιαγωγεία

Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος έχει συντάξει πρόσκληση στον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Πασσά, καλώντας τον να επισκεφθεί την περιοχή και να δώσει απαντήσεις σχετικά με το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων, με την ανάγκη εξεύρεσης στέγης για το Νηπιαγωγείο Διακοπτού, αλλά και την αναπροσαρμογή των ορίων στα νηπιαγωγεία του κέντρου του Αιγίου, στην ΆΒυθο, τα Σελιανίτικα και τις Καμάρες, διότι κάποια φθίνουν και κάποια άλλα είναι υπεράριθμα.

Παράλληλα, το Δ.Σ. του Συλλόγου συζήτησε και κάποιες δράσεις που θα ήθελε να αναπτύξει για τον εορτασμό της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας στις 26 Ιανουαρίου στο Αίγιο, ωστόσο ο λιγοστός χρόνος δεν επιτρέπει την πραγματοποίησή τους και ήδη υπάρχουν σκέψεις για του χρόνου. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι από πλευράς Συλλόγου θα σταλεί στα σχολεία υπόδειγμα ομιλίας προς τους εκπαιδευτικούς εάν επιθυμούν να την αναγνώσουν στα παιδιά την προηγούμενη μέρα της εορτής, καθώς και υποδειγματική διδασκαλία σε point system που έχει επιμεληθεί το μέλος της Ε.Ε. του Συλλόγου, δημοτικός σύμβουλος Κώστας Παπακωνσταντίνου.

Εκδηλώσεις και ημερίδες

Την ίδια ώρα στον Σύλλογο προετοιμάζονται για την εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που έχει γίνει πλέον θεσμός. Και φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιανουαρίου, την ημέρα εορτής των Τριών Ιεραρχών, στις 11.30 το πρωί, στο «Maritimo» στην Άκολη. Επίσης, ο Σύλλογος έχει ήδη προγραμματίσει τον αποκριάτικο χορό του που θα γίνει στην ταβέρνα «Σπιτικό» στις 10 Φεβρουαρίου. Επίσης, ο Σύλλογος θα συνεχίσει το χορευτικό του που τυγχάνει μεγάλης ανταπόκρισης (συμμετέχουν 40 άτομα), ενώ μέσα στην άνοιξη θα πραγματοποιήσει σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του δήμου και τον οργανισμό «Υγεία για όλους», γυναικολογικό, καρδιολογικό και ενδοκρινολογικό ιατρικό έλεγχο, σε Διακοπτό και Καμάρες. Τέλος, αμέσως μετά το Πάσχα, ο Σύλλογος θα πραγματοποιήσει ημερίδα με θέμα την Συμβουλευτική Γονέων, στην οποία θα κληθούν να μιλήσουν πανεπιστημιακοί και άλλοι εκπαιδευτικοί.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr