background img
banner
banner

Αντίδραση στο πολυνομοσχέδιο… αντεργατικό οδοστρωτήρα

ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΙΓΙΟΥ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν Ομοσπονδίες και συνδικάτα για τις αλλαγές που έρχονται στις απεργίες μέσω του πολυνομοσχεδίου. Ήδη το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί αύριο Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, με το Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου  να συμμετέχει δυναμικά, προγραμματίζοντας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο το απόγευμα, στην πλατεία Αγ. Λαύρας.

Υπενθυμίζεται ότι για τις απεργίες, η διάταξη του πολυνομοσχεδίου προβλέπει την αύξηση της απαιτούμενης απαρτίας κατά τις γενικές συνελεύσεις πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, σε περίπτωση συζήτησης και λήψης απόφασης κήρυξης απεργίας. Ειδικότερα, απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών.

Το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του «καλεί σε μαζική, μαχητική, αγωνιστική δράση τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες, όλο το λαό, τονίζοντας πως ΄΄η κυβέρνηση που φέρνει ένα νέο πολυνομοσχέδιο – φωτιά τις επόμενες μέρες, πρέπει να πάρει δυναμική απάντηση΄΄. ΄΄Υλοποιούν κατά γράμμα τις παραγγελίες του μεγάλου κεφαλαίου, φέρνοντας νέο γύρο ασφυκτικών μέτρων «δημοσιονομικής προσαρμογής» αλλά και καταστολής των εργατικών-λαϊκών αγώνων, με προμετωπίδα το χτύπημα τους δικαιώματος στην απεργία, την επέκταση των πλειστηριασμών, δουλεύοντας για την προστασία της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων΄΄, σημειώνει, καλώντας συνδικαλιστικές οργανώσεις να στηρίξουν την απεργία των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων και να αυξηθούν οι αποφάσεις συμμετοχής για την Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου, ημέρα που το πολυνομοσχέδιο θα βρίσκεται για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ως «αντεργατικό οδοστρωτήρα» χαρακτηρίζει το Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου το πολυνομοσχέδιο, τονίζοντας ότι με αυτό η κυβέρνηση επιθυμεί να κλείσει την 3η «αξιολόγηση» με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τους άλλους μηχανισμούς του κεφαλαίου…

Παν. Νύχτης: ΄΄Δεν μας ξεγελούν με τα ψέματά τους΄΄

΄΄Μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων ψήφισε νόμο που ποινικοποιεί τον αγώνα όσων προσπαθούν να γλιτώσουν το σπίτι τους από τα νύχια των τραπεζιτών και της εφορίας. Τώρα, φέρνει νομοσχέδιο για διευκόλυνση των πλειστηριασμών με ηλεκτρονική διαδικασία, ιδιωτικοποιήσεις οργανισμών, που θα φέρουν νέες επιβαρύνσεις στις πλάτες των εργατικών, λαϊκών οικογενειών, νέες περικοπές σε συντάξεις, επιδόματα, ακόμα πιο άγρια φορολογία. Την ίδια ώρα, διευκολύνει με χίλιους τρόπους τη μεγαλοεργοδοσία, παρέχοντάς της πιο ευνοϊκούς όρους για την κερδοφορία της΄΄, αναφέρει στο Protionline.gr  ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Παναγιώτης Νύχτης, σημειώνοντας και τα εξής: ΄΄Το κερασάκι στην αντεργατική θύελλα είναι οι σχεδιασμοί για το ξήλωμα του δικαιώματος στην απεργία. Αυτός ο σχεδιασμός για το χτύπημα της απεργίας, των αγώνων των εργαζομένων, διαψεύδει τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης ότι δήθεν φαίνεται «φως στο τούνελ» και «έξοδος» από τη βαρβαρότητα που ζουν οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι και οι οικογένειές τους.

΄΄Όσο κι αν προσπαθούν να ξεγελάσουν με τα ψέματά τους, οι εργάτες γνωρίζουν ότι οι αντεργατικοί νόμοι δεν θα ακυρωθούν επειδή η κυβέρνηση εξαγγέλλει με τυμπανοκρουσίες την «έξοδο» από την κρίση και την έναρξη μιας «δίκαιης ανάπτυξης». Η «δίκαιη» ανάπτυξή τους δεν πρόκειται να μας εξασφαλίσει δουλειά με δικαιώματα, μεροκάματα, μισθούς και συντάξεις σύμφωνα με τις ανάγκες μας και τους κόπους μιας ζωής. Δεν εξασφαλίζει τις τεράστιες απώλειες που έχουμε. Δεν εξασφαλίζει επαναφορά του κατώτερου μισθού, των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Δεν εξασφαλίζει κατάργηση των νόμων που αύξησαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ούτε μας προστατεύει από τον μεγάλο κίνδυνο να χάσουμε το σπίτι μας, που έχουμε αποκτήσει με χίλιες δυο στερήσεις και μεγάλες θυσίες. Οι δικές μας οι απώλειες είναι τα εκατοντάδες μέτρα που παίρνονται για τη στήριξη και χρηματοδότηση του κεφαλαίου, μετριούνται με περισσότερα κέρδη στις τσέπες των λίγων΄΄, αναφέρει ακόμη ο κ. Νύχτης, προσθέτοντας: ΄΄ Η απόφασή μας είναι ο οργανωμένος, μαζικός, αποφασιστικός αγώνας για τα συμφέροντα, τις ανάγκες μας για το σήμερα και το αύριο των οικογενειών μας. Με απεργία απαντάμε στην όξυνση της επίθεσης, στα σχέδια για το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία. Καλούμε όλους τους οικοδόμους, τους άνεργους, σε πανστρατιά μάχης για να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά και δυναμικά την επίθεση του κεφαλαίου και των δυνάμεών του. Καλούμε αύριο σε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία αλλά και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6.00 το απόγευμα στην πλατεία Λαύρας΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr