background img
banner
banner

Αυτοψία στο πρόβλημα των Νικολεΐκων

ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Επισκέψεις και αυτοψίες στην καινούρια, δυσμενή για τους κατοίκους και την περιοχή, πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει η νέα σιδηροδρομική γραμμή στην Τοπική Κοινότητα Νικολεΐκων, πραγματοποίησαν τις τελευταίες μέρες δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Είχε προηγηθεί η έντονη αντίδραση του προέδρου, μεταφέροντας την αγανάκτηση των κατοίκων που βλέπουν το χωριό τους να υποβαθμίζεται  και την καθημερινότητά τους να γίνεται εξαιρετικά δύσκολη…

Με επιστολές του προς κάθε αρμόδια αρχή, προς τους βουλευτές του νομού, την Περιφέρεια, το υπουργείο Υποδομών, την Εισαγγελία, ακόμη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πρόεδρος της Κοινότητας Τάσος Μούσκας, τους τελευταίους μήνες έχει εκθέσει το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, ζητώντας επειγόντως να εξευρεθεί λύση. Οι κάτοικοι βλέπουν διατάραξη της καθημερινότητάς τους και πλήγμα στην ανάπτυξη του τόπου τους εξαιτίας της παύσης λειτουργίας του κεντρικού δρόμου που εδώ και τόσα χρόνια συνέδεε το χωριό με την παραλία του. Η παράκαμψη στο ύψος της σιδηροδρομικής γραμμής, από το καλοκαίρι ως τώρα, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα, αφού δεν είναι μόνο ότι χρειάζεται κάποιος να διανύσει περίπου 500 μέτρα για να βρεθεί και πάλι σχεδόν στο ίδιο σημείο, αλλά και το γεγονός ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για ασφαλή και ομαλή διέλευση πεζών και οχημάτων.

Αποκομμένο το χωριό από την παραλία…

Ο νέος δρόμος είναι ιδιαίτερα στενός και δύσκολα περνούν δύο αυτοκίνητα, δεν υπάρχει καθόλου φωτισμός με αποτέλεσμα τις περισσότερες ώρες του εικοσιτετραώρου να είναι επικίνδυνοι ενώ στην υπόγεια διάβαση (ύψους μόλις 3,20 μέτρων), δεν υπάρχει πρόβλεψη για να περνούν απορριμματοφόρα, ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα. Επίσης, από το καλοκαίρι που δόθηκε στην κυκλοφορία, έχει διακοπεί και η συγκοινωνία λόγω αδυναμίας διέλευσης των λεωφορείων του Αστικού. Επίσης, δεν περνούν και τουριστικά λεωφορεία, τα οποία πλέον δεν μπορούν να φτάσουν στην παραλία. Όμως και για τους πεζούς η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Η διάβαση, βυθισμένη στο σκοτάδι, βρίσκεται σε… κακά χάλια και μόλις πέσει ο ήλιος, υπάρχει… απαγορευτικό για τους κατοίκους, κόβοντας έτσι το χωριό στη μέση.

΄΄Στην ουσία αυτό που έχει γίνει είναι να αποκόπτεται το χωριό από την παραλία του, γεγονός που μόνο αντιαναπτυξιακά μπορεί να λειτουργήσει. Επιπλέον, τίθενται σε κίνδυνο οι διερχόμενοι και οι κάτοικοι βιώνουν τους τελευταίους μήνες μία πρωτόγνωρη κατάσταση΄΄, επισήμανε στo Protionline.gr  ο κ. Μούσκας. Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα της υπογειοποίησης του δρόμου απορρίφθηκε διότι τεχνικά δεν μπορούσε να γίνει, λόγω του νέου σταθμού, σύμφωνα τουλάχιστον με τα λεγόμενα των υπευθύνων της ΕΡΓΟΣΕ. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η αντίδραση των τοπικών αρχών ήταν έντονη από την εποχή ακόμη της χάραξης του έργου και οι φόβοι τους επιβεβαιώθηκαν με την παράδοσή του.

Ανταποκρινόμενη στο αίτημα του προέδρου, επισκέφθηκε προ ημερών τα Νικολέικα η  πρώην υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία διαπίστωσε ιδίοις όμμασι το πρόβλημα, κάνοντας γνωστή στον πρόεδρο και τους υπόλοιπους παριστάμενους, την πρόθεσή της να ζητήσει παρεμβάσεις από την ΕΡΓΟΣΕ. Μάλιστα, ανέφερε ότι θα ζητήσει να επισκεφθεί η ίδια την ΕΡΓΟΣΕ μαζί με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, μεταφέροντας το αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Επίσης, τόσο η κ. Αναγνωστοπούλου όσο και ο βουλευτής κ. Σπαρτινός που επισκέφθηκε τα Νικολέικα πέντε ημέρες μετά, ανέφεραν ότι θα πιέσουν ώστε να γίνουν παρεμβάσεις στο σημείο και πως θα μεταφέρουν το αίτημα και στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 22 Ιανουαρίου στην Πάτρα, παρουσία και του πρωθυπουργού.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι στις συναντήσεις με τους βουλευτές, εκτός από τον πρόεδρο των Νικολεΐκων, παρόντες ήταν ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Φιλιππάτος, ο πρώην γραμματέας του δήμου Γεώργιος Κομνηνός και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελίκης «Ίωνες» Ασημάκης Σταυρόπουλος.

 


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr