background img
banner
banner

Βγήκαν στο δρόμο για το πολυνομοσχέδιο

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο ύψωσαν το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Αγ. Λαύρας, σωματεία που συντάσσονται με το ΠΑΜΕ. Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οικοδόμοι, αγρότες, συνταξιούχοι, γυναίκες, άνεργοι κ.ά. χαρακτήρισαν το νέο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα Δευτέρα στη Βουλή, ως «βάρβαρο», τονίζοντας ότι ΄΄περιλαμβάνει μέτρα-καταπέλτη, για να κλείσει την 3η «αξιολόγηση», όπως νέες ιδιωτικοποιήσεις, χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, επέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και αλλαγές στα προνοιακά επιδόματα΄΄.

Τον λόγο πήρε ο πρόεδρος των Οικοδόμων Παναγιώτης Νύχτης, που ο κλάδος του πραγματοποίησε 24ωρη απεργία την ημέρα εκείνη, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ασταμάτητα προωθεί αντεργατικά μέτρα για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τής μεγαλοεργοδοσίας. ΄΄Το ξήλωμα του δικαιώματος στην απεργία σημαίνει ότι παίρνουν τα μέτρα τους για να βάλουν «στο γύψο» τους αγώνες, για να εξασφαλίσουν ηρεμία στο κεφάλαιο να κερδοφορεί στις πλάτες μας, κλέβοντας τον ιδρώτα της δουλειάς μας. Ως εδώ! Με τον αγώνα μας μπορούμε να τους σταματήσουμε΄΄, σημείωσε μεταξύ άλλων.

Επίσης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος –Ντρίνιας» Γιάννης Μποδιώτης, αναφέρθηκε στις μειωμένες επιδοτήσεις φέτος κατά 8,5% από την ΚΑΠ της ΕΕ μειώνοντας το εισόδημα των αγροτών κατά 60% με την εφαρμογή της ΚΑΠ 2014-2019. Όπως τόνισε, ΄΄οι αγρότες αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση και ανάμεσα στα άλλα προβλέπει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, μειώσεις στα επιδόματα τέκνων που επιπλέον αφορά χιλιάδες αγροτικές οικογένειες, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ κατά 2% ενώ πλέον οι ασφαλιστικές εισφορές θα θεωρούνται ως εισόδημα για το οποίο θα φορολογούμαστε για φέτος στο 85% των εισφορών και από του χρόνου στο 100%. Επίσης, αυξάνει τον ΕΝΦΙΑ στα χωράφια κατά 200 εκ ευρώ που πρακτικά σημαίνει ότι ο κάθε αγρότης θα πληρώνει ΕΝΦΙΑ 12 ευρώ/στρέμμα΄΄.

Τέλος, με ανακοίνωσή της, η Ομάδα Γυναικών Αιγίου ζητά να μην υπάρχει κανένας εφησυχασμός, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως ΄΄η «δίκαιη ανάπτυξη», που ευαγγελίζονται, για τις γυναίκες, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο εργασιακός μεσαίωνας που έχουν ανάγκη οι επιχειρηματικοί όμιλοι για να θεριέψουν τα κέρδη τους, για να βγούνε πρώτοι στην κούρσα του ανταγωνισμού΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr