background img
banner
banner

Δύο στα… δύο στο θέατρο για το Στράτο Βαρδάκη!

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΣ» ΥΠΟΔΥΟΜΕΝΟΣ ΕΝΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ

Τι κι αν οι περισσότεροι των γνωρίζουν από την επαγγελματική του πορεία αλλά και την συνδικαλιστική, κοινωνική του δράση και ενασχόλησή του με τα κοινά, ο Στράτος Βαρδάκης δεν διστάζει σε κάθε ευκαιρία να αναδεικνύει κι άλλες αρετές του, ανταποκρινόμενος εξίσου καλά σε κάθε πρόσκληση και δύσκολη «αποστολή».

Η πρόσφατη συμμετοχή του στην θεατρική παράσταση «Ο άνθρωπος δεν είναι κακός» εξέπληξε και ξάφνιασε όσους δεν γνωρίζουν το ταλέντο του στην υποκριτική. Ήταν το δεύτερο εγχείρημά του πάνω στο θεατρικό σανίδι στο οποίο, όπως φαίνεται, έχει μέλλον!

Πολυπράγμων, δραστήριος, πολυδιάστατη προσωπικότητα, όπως να χαρακτηρίσει κανείς τον Στράτο Βαρδάκη, το βέβαιο είναι ότι κάθε του κίνηση πηγάζει από την Παιδεία του, την θετική διάθεση, την εργατικότητα και την πηγαία αναζήτηση του καλύτερου σε όλους τους τομείς. Προς αυτή την κατεύθυνση, τα τελευταία χρόνια, ο ιδιοκτήτης του αγαπημένου «REFRAIN» παλιότερα στην Άκολη και τώρα στα Υψηλά Αλώνια, πραγματοποιεί αργά και σταθερά βήματα προς την Τέχνη, κάνοντας ένα δικό του προσωπικό όνειρο πραγματικότητα: Το θέατρο.

Πάθος για το θέατρο από μικρό παιδί…

Όπως ο ίδιος εξομολογείται στo Protionline.gr , το θέατρο ήταν πόθος του από μικρό παιδί. ΄΄Ήθελα να σπουδάσω υποκριτική και φοιτήσω σε Δραματική Σχολή, με διακαή πόθο το Εθνικό Θέατρο όταν ήμουν στην Αθήνα, όμως οι σπουδές μου στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων και οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις, δεν μου το επέτρεψαν. Ευτυχώς όμως, στην περιοχή μας υπάρχουν δραστήριοι και ανήσυχοι άνθρωποι που αγαπούν το θέατρο, προχωρώντας σε αξιόλογες ερασιτεχνικές προσπάθειες που προσφέρουν τόσα και σε αυτούς που παίζουν και σε αυτούς που παρακολουθούν΄΄, αναφέρει ο Στράτος Βαρδάκης που στο ενεργητικό του έχει και πτυχίο Ωδικής και Αρμονίας, σπουδές που και αυτές, όπως αναφέρει, τον έχουν βοηθήσει στη ζωή του.

΄΄Το θέατρο το αγαπώ και με μαγεύει γι’ αυτό και δεν χάνω ευκαιρία να παρακολουθώ θεατρικές παραστάσεις΄΄, επισημαίνει ακόμη, ενώ ερωτηθείς για την συμμετοχή του στα τοπικά θεατρικά δρώμενα, σημειώνει: ΄΄Υπάρχουν άνθρωποι που υπηρετούν το θέατρο και στην περιοχή, με αξιόλογες προσπάθειες, που ανεβάζουν τον πήχη του Πολιτισμού πολύ ψηλά. Τους εκτιμώ και με χαρά συμμετέχω και θα συμμετέχω στα εγχειρήματά τους εφόσον μου δίνεται η ευκαιρία΄΄.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στράτος Βαρδάκης είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο θεατρικό σανίδι, όταν έπαιξε για πρώτη φορά στην παράσταση της Ομάδας Αποφοίτων στο έργο «Κόκκινα φανάρια», σε σκηνοθεσία Κώστα Κλάγκου, υποδυόμενος τον σκληρό εκμεταλλευτή Ντόρη. Η δεύτερη και πιο καθοριστική εμφάνισή του έγινε αυτές τις γιορτές στην θεατρική παράσταση «Ο άνθρωπος δεν είναι κακός» την οποία σκηνοθέτησε ο  Τόλης Κοκκινόπουλος σε σενάριο του Πέτρου Παπαδόπουλου (Νίνο Γκαλέτι), εκεί όπου απέσπασε εντυπωσιακές κριτικές, υποδυόμενος μάλιστα έναν εξαιρετικά δύσκολο ρόλο του ανθρώπου που σκότωσε τη γυναίκα του και  καταδικάστηκε…

Η ερμηνεία του εντυπωσίασε και συγκίνησε!

Είναι χαρακτηριστική η κριτική της σκηνοθέτη Ανδρομάχης Μοντζολή για την ερμηνεία του Στράτου Βαρδάκη, τονίζοντας πως αποτέλεσε για την ίδια, ευχάριστη έκπληξη. Όπως αναφέρει, «ερμήνευσε τον ρόλο του λιτά και ουσιαστικά, αποφεύγοντας τους μελοδραματισμούς -παρότι ο ρόλος του ίσως το δικαιολογούσε- προξενώντας τη συγκίνηση με την εσωτερικότητα των εκφραστικών του μέσων παρερχόμενος τις ευκολίες που του έδινε ο ρόλος».

Πώς όμως ένας ήπιος και τόσο ευπροσήγορος άνθρωπος έχει επιλεγεί δύο φορές να υποδυθεί ακραίους χαρακτήρες και πόσο δύσκολο είναι αυτό για έναν ερασιτέχνη ηθοποιό; Όπως ο ίδιος αναφέρει, ΄΄αναμφισβήτητα, κάθε ρόλος είναι και μία πρόκληση. Όμως, δεν γίνεται να ενσαρκώνουμε χαρακτήρες που ταιριάζουν στην δική μας προσωπικότητα. Πολλές φορές οι κόντρα ρόλοι παρουσιάζουν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Μέγα ζητούμενο και εξαιρετικά δύσκολο για κάποιον που δεν είναι επαγγελματίας, είναι να καταφέρει να μπει στο… πετσί του ρόλου. Ωστόσο, στην δική μας περίπτωση, στο έργο «Ο άνθρωπος δεν είναι κακός» παρότι δεν είχαμε πολύ χρόνο, δουλέψαμε πολύ τους ρόλους μας, ήμασταν μία δεμένη ομάδα, υπήρξε χημεία μεταξύ μας και το αποτέλεσμα πιστεύω ότι μας δικαίωσε΄΄. ΄΄Δουλέψαμε δυόμιση μήνες εντατικά και συστηματικά και η προετοιμασία ήταν εξίσου συναρπαστική με τις παραστάσεις. Τους ευχαριστώ όλους΄΄, καταλήγει ο Στράτος Βαρδάκης.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr