background img
banner
banner

Επίτιμος δημότης Αιγιαλείας ο Προκόπης Παυλόπουλος!

ΘΑ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΒΟΣΤΙΤΣΑΣ ΣΤΙΣ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

 Το απαιτούμενο κονδύλι για την πραγματοποίηση των προγραμματισμένων εκδηλώσεων στο πλαίσιο της νέας εθνικής τοπικής εορτής του Αιγίου που καθιερώνεται από φέτος στις 26 Ιανουαρίου, ενέκρινε στην προχθεσινή συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας. Επίσης, το Σώμα έκανε δεκτή την πρόταση του δημάρχου Θανάση Παναγόπουλου, να ανακηρύξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο που θα τιμήσει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις, επίτιμο δημότη Αιγιαλείας.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος, δεδομένου του καθοριστικού ρόλου που διαδραμάτισε ο κ. Παυλόπουλος στην απόφαση για καθιέρωση της τοπικής εορτής, αναγνωρίζοντας και επισημοποιώντας την ιστορική Συνέλευση της Βοστίτσας, πρότεινε να του απονείμει την ύψιστη τιμή του δήμου και να τον ανακηρύξει επίτιμο δημότη Αιγιάλειας. Επίσης, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα επιδοθεί και τιμητική πλακέτα σε δεξίωση στο Παναγιωτοπουλέικο αρχοντικό. Ανεξάρτητα από τις διαφορετικές θέσεις που εκφράστηκαν από επικεφαλής παρατάξεων και συμβούλους για τον κ. Παυλόπουλο, όλοι έδειξαν να αναγνωρίζουν την βοήθειά του στο θέμα, από την στιγμή που ο ίδιος υπέγραψε το Προεδρικό Διάταγμα και συμφώνησαν στο να ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης. Μάλιστα, ο δήμαρχος στην εισήγησή του, ανέφερε πως ο κ. Παυλόπουλος είναι ΄΄πολισχυδής προσωπικότητα, η παρουσία του οποίου έχει γεμίσει με υπερηφάνεια τους Έλληνες, έχοντας κατακτήσει την εμπιστοσύνη και αναγνώριση του λαού΄΄. Όλοι ψήφισαν υπέρ της ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη εκτός του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστου Λαϊνά που ψήφισε λευκό.

Εγκρίθηκε κονδύλι 7.000 ευρώ για τις εκδηλώσεις

Αναλόγως, έγινε η ψηφοφορία και για το έτερο θέμα που συζητήθηκε στο Συμβούλιο και αφορούσε την γιορτή της 26ης Ιανουαρίου, το οποίο είχε να κάνει με την έγκριση κονδυλίου για τα έξοδα των εκδηλώσεων. Συνολικά, η γιορτή θα κοστίσει στον δήμο 7.000 ευρώ, ποσό που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στην προχθεσινή συνεδρίαση.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr