background img
banner
banner

Γέμισε… πινακίδες η ΔΟΥ Αιγίου

ΑΥΞΗΜΕΝΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΕΤΟΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Όλο και περισσότεροι είναι οι ιδιοκτήτες οχημάτων που αποφασίζουν να καταθέσουν πινακίδες θέτοντάς τα έτσι σε ακινησία, με σκοπό να γλιτώσουν τα χρήματα των τελών κυκλοφορίας. Αύξηση της τάξης του 30% με 35% παρουσιάζει ο αριθμός των πινακίδων οχημάτων που κατατέθηκαν φέτος στην ΔΟΥ Αιγίου, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, γεγονός που φανερώνει ότι τα περισσότερα νοικοκυριά… σφίγγουν κι άλλο τα λουριά υπό το βάρος της κρίσης.

Η παράταση που είχε δοθεί στους ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων και δικύκλων για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας για το 2018 όπως επίσης και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, έληξε την προηγούμενη Παρασκευή και στις ΔΟΥ της περιφερειακής ενότητας Αχαΐας κατατέθηκαν πάνω από 5.500 πινακίδες οχημάτων, με βασικό αιτιολογικό, την οικονομική στενότητα. Κι ενώ σε επίπεδο Περιφέρειας ο αριθμός των πινακίδων που κατατέθηκαν είναι αυξημένος, στο σύνολο της Αχαΐας κατατέθηκαν φέτος λιγότερες πινακίδες. Βεβαίως, αυτό δεν ισχύει με την περίπτωση της Αιγιάλειας, αφού στην ΔΟΥ Αιγίου υπήρξε σημαντική αύξηση.

Κατατέθηκαν περισσότερες από 1.100 πινακίδες…

Ειδικότερα, όπως έκανε γνωστό στo Protionline.gr , ερωτηθείς σχετικά, ο προϊστάμενος της τοπικής Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Θεόδωρος Φλωρόπουλος, μέχρι και την Παρασκευή είχαν κατατεθεί στο αρμόδιο Τμήμα της ΔΟΥ Αιγίου 1.108 τεμάχια ενώ ενδέχεται το τελικό νούμερο να είναι μεγαλύτερο, διότι μέχρι χθες δεν είχαν καταχωρηθεί ακόμη οι πινακίδες που ενδεχομένως κατατέθηκαν από την περιοχή των Καλαβρύτων και της Κλειτορίας. Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί, όπως έκανε γνωστό ο κ. Φλωρόπουλος ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση αν αναλογιστεί κανείς ότι πέρυσι είχαν κατατεθεί συνολικά 851 τεμάχια…

Σε ό,τι αφορά τον υπόλοιπο νομό, μόνο στην Ά ΔΟΥ Πάτρας κατατέθηκαν περίπου 1.900 πινακίδες οχημάτων, από ιδιοκτήτες που ήθελαν να αποφύγουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2018. Αξίζει να αναφερθεί ότι σχεδόν στο σύνολό τους οι πολίτες στην αιτιολόγηση για την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων τους, επικαλέστηκαν κυρίως την οικονομική τους κατάσταση, που δεν επιτρέπει τη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Πρόστιμα σε όσους δεν κατέθεσαν και δεν πλήρωσαν τέλη

Σημειώνεται τέλος πως όσοι δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας μέσα στην διορία, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα. Τα τέλη κυκλοφορίας παρέμειναν αμετάβλητα συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, και οι φορολογούμενοι κλήθηκαν να καταβάλουν ακριβώς το ίδιο ποσό με αυτό που πλήρωσαν τον Δεκέμβριο του 2016, ενώ η επιβολή των προστίμων γίνεται άμεσα και αυτόματα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr