background img
banner
banner

Σε 120 δόσεις και πλειστηριασμούς αναφέρεται ο Στράτος Βαρδάκης

ΕΝΩ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 

Για την κίνηση στην αγορά την εορταστική περίοδο, τις 120 δόσεις για οφειλές στα Ταμεία και τους πλειστηριασμούς μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Συλλόγου εστίασης και αναψυχής του Δήμου Αιγιάλειας κ. Στράτος Βαρδάκης.. Ο κ. Βαρδάκης επισήμανε ότι “τα φετινά Χριστούγεννα είναι καλύτερα από τα περσινά”, κάτι που φαίνεται και από την κινητικότητα που υπάρχει στον νομό Αχαΐας.

Ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΔΑ έθεσε το θέμα των υψηλών χρεώσεων των τραπεζών για τις συναλλαγές με POS. “Όταν είμαστε Ευρωπαίοι θα είμαστε παντού Ευρωπαίοι. Δεν θα είμαστε όπου μας βολεύει. Το σύστημα στην Ευρώπη προβλέπει 0,2-0,3%, δεν μπορεί στην Ελλάδα να έχουμε 0,8, 1 και 1,5%. Αυτό πρέπει κάποια στιγμή να λυθεί , γιατί αυτό θα βολέψει και το ίδιο το τραπεζικό σύστημα και την ίδια την οικονομία, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με τη νέα ρύθμιση για οφειλές προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, ο κ. Βαρδάκης χαρακτήρισε θετικό το μέτρο, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι όλα κρίνονται από την πορεία της οικονομίας και το αν θα μπορούν οι επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις των δόσεων αυτών. Ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΔΑ επανέφερε την πρόταση που έχει γίνει από τους κοινωνικούς φορείς για “πάγωμα των χρεών στα Ταμεία, αφαίρεση από το συντάξιμο χρόνο και να πληρώνουν αύριο το πρωί όλοι”. Εκτίμησε ότι “το 30-40% δεν πρόκειται να πληρώσει καμία δόση, όχι γιατί δεν θέλει, αλλά γιατί δεν μπορεί”. Σε ό,τι αφορά, τέλος, το θέμα των πλειστηριασμών ο κ. Βαρδάκης είπε ότι “είναι λαϊκισμός να λέμε ότι είμαστε εναντίον των πλειστηριασμών. Είμαστε εναντίον των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και εννοούμε εκείνης που έχει μία αξία 200-300 χιλιάδων. Δεν είμαστε συλλήβδην εναντίον των πλειστηριασμών σαν αγορά γιατί σταματάει την ελεύθερη οικονομία”.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr