background img
banner
banner

Μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου διαπρέπουν σε όλα τα επίπεδα!

ΠΕΤΥΧΑΝ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ ΜΕ ΑΞΙΩΣΕΙΣ

Δεν έχουν μόνο υψηλές επιδόσεις στα μαθήματά τους, μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γενικού Λυκείου Αιγίου διαπρέπουν και σε εξωσχολικές δραστηριότητες, διαγωνισμούς και διοργανώσεις, δίνοντας βαθιά ελπίδα ότι αυτή η γενιά επιφυλάσσει κάτι καλό για το μέλλον! Παρά την καθημερινή πίεση, το βεβαρημένο πρόγραμμα και το βάρος της προετοιμασίας των εξετάσεων, οι μαθητές δέχονται με χαρά να συμμετέχουν και σε άλλες δράσεις, φανερώνοντας με τις επιτυχίες τους και το υψηλό επίπεδο του σχολείου και βέβαια των ιδίων.

Μόνο τυχαίο άλλωστε δεν πρέπει να θεωρείται το γεγονός ότι στο 2ο ΓΕΛ Αιγίου το τελευταίο διάστημα επτά μαθητές πέτυχαν σε τρεις διαφορετικούς διαγωνισμούς, κάνοντας το σχολείο, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους, υπερήφανους!

Πρώτη θέση στον Πειραματικό Διαγωνισμό Φυσικής

Στις 9 Δεκεμβρίου, διεξήχθη ο τοπικός Πειραματικός Διαγωνισμός Φυσικής -ετήσια Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών EUSO, που διοργάνωσε το ΕΚΦΕ Αιγίου, εκεί όπου συμμετείχαν τέσσερα Λύκεια της περιοχής. Το Λύκειο που προκρίθηκε, λαμβάνοντας την πρώτη θέση στον διαγωνισμό, ήταν το 2ο, με τους μαθητές της Β΄ Τάξης, Ιωάννη Παπαγεωργίου του Αργυρίου, Σωτήριο Βαγενά του Δημητρίου και Ισμήνη Τσουμπού του Φωτίου, να συγκεντρώνουν την υψηλότερη βαθμολογία και να είναι το 2ο Λύκειο αυτό που θα εκπροσωπήσει την Αιγιάλεια στον Διαγωνισμό Νοτίου Ελλάδος, που θα διεξαχθεί στις 27 Ιανουαρίου στην Αθήνα, με προοπτική συμμετοχής ακόμη και στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό!

Διεκδικούν μία θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων

Επίσης, ο μαθητής του 2ου ΓΕΛ Γεώργιος Βάγιας του Παναγιώτη από την Α΄ τάξη και η μαθήτρια Ναυσικά Παπαντωνοπούλου του Κωνσταντίνου της Β΄ τάξης, προκρίθηκαν από την περιοχή και θα διεκδικήσουν μία θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων! Οι δύο μαθητές θα λάβουν μέρος στον τελικό που θα διεξαχθεί στην Αθήνα από τις 30 Μαρτίου ως τις 2 Απριλίου, απ’ όπου θα προκύψουν οι Έλληνες Νέοι Ευρωβουλευτές, συμμετέχοντας σε ένα πλούσιο τετραήμερο δωρεάν, που το μόνο βέβαιο είναι ότι θα τους προσφέρει ωραίες εμπειρίες.

Πέτυχαν στον «Θαλή», πηγαίνουν για «Ευκλείδη»

Τέλος, οι μαθητές της Β΄ τάξης του 2ου Γενικού Λυκείου Μιχαήλ Καΐπης του Δημητρίου και Λάμπρος Πρίντζιος του Γεωργίου, σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, επιτυγχάνοντας στον Διαγωνισμό «Θαλής» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας που τους ανοίγει τον δρόμο να συμμετάσχουν με αξιώσεις στον διαγωνισμό «Ευκλείδης» που θα διεξαχθεί σε λίγες μέρες!


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr