background img
banner
banner

Μαζεύουν τα  …σπασμένα

ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΔΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ 

Πολλά ήταν τα προβλήματα που άφησαν πίσω τους οι βόρειοι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή της Αιγιάλειας από το βράδυ της Τετάρτης αλλά και την Πέμπτη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των ζημιών που προκλήθηκαν είναι το Νηπιαγωγείο της Ροδοδάφνης, όπου εξαιτίας των ισχυρών ανέμων κατέπεσε δέντρο σε υπόστεγο που οδηγεί σε εξωτερική τουαλέτα της σχολικής μονάδας, γεγονός που κατέστησε επικίνδυνη την παραμονή των μαθητών στο εν λόγω σχολείο. Μάλιστα τόσο την Πέμπτη 18 όσο και την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου διεκόπησαν τα μαθήματα προκειμένου να προφυλαχθούν οι μαθητές και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την κοπή και απομάκρυνση του πεσμένου δέντρου από το Αυτοτελές Τμήμα Περιβάλλοντος Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας.

Το πρωί της Παρασκευής μάλιστα, συνεργείο, έκοψε και απομάκρυνε το πεσμένο  δέντρο, το οποίο με την πτώση του προκάλεσε ιδιαίτερα προβλήματα καθώς παρέσυρε και έκοψε καλώδιο της ΔΕΗ με αποτέλεσμα και κοπεί η ηλεκτροδότηση ενώ προκάλεσε και  προβλήματα στην ύδρευση της σχολικής μονάδας. Στο προαύλιο, μάλιστα, του συγκεκριμένου σχολείου, υπάρχουν ακόμα τρία δέντρα που έχουν γείρει και τα οποία πρόκειται να απομακρυνθούν άμεσα. Το  συγκεκριμένο ζήτημα προκλήθηκε όπως ανέφερε στο  Protionline.gr o προϊστάμενος  της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αιγιαλείας κ. Λάμπης Στεφανίδης καθώς στο εν λόγω προαύλιο, στο σημείο που είχαν φυτευτεί τα πεύκα,  είχε πέσει τσιμέντο με αποτέλεσμα τα δέντρα να μην μπορούν να αναπτυχθούν σωστά και να έχουν σαπίσει.   Μάλιστα το συνεργείο που βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Νηπιαγωγείο Ροδοδάφνης όχι μόνο απομάκρυνε το πεσμένο δέντρο αλλά και τα υπόλοιπα που αντιμετώπιζαν πρόβλημα και αποτελούσαν κίνδυνο για τους μαθητές του σχολείου.

Ίδια κατάσταση  και στο Δημοτικό Σχολείο Τέμενης, όπου και εκεί έπεσε ένα δέντρο. Πτώσεις δέντρων όμως σημειώθηκαν και σε πολλά ακόμα σημεία του δήμου. Τα συνεργεία μάλιστα του Αυτοτελούς Τμήματος Περιβάλλοντος Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας απομάκρυναν το πρωί της Παρασκευής εκτός από τα δέντρα στα παραπάνω σχολεία, δύο πεσμένα δέντρα από την πλατεία Παύλου Μελά και δύο δέντρα από την οδό Μιχαλακοπούλου στο πλακόστρωτο.

 Βγήκε η θάλασσα έξω στην Δυτική Αιγιάλεια

Πολλά είναι τα προβλήματα που άφησε πίσω της η ανεμοθύελλα στη Δυτική Αιγιάλεια σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μιχάλη Κυριακόπουλο.  Εκτός από τα προβλήματα στο Νηπιαγωγείο Ροδοδάφνης, οι  ισχυροί βοριάδες έπληξαν τη δυτική Αιγιάλεια.  «Στην παραλία της Άκολης και συγκεκριμένα στο Μάτι που το φαινόμενο ήταν πολύ έντονο , είναι πολλά τα ξεριζωμένα Αρμυρίκια. Κατά μήκος όλης της παραλία έσπασαν πολλά φανάρια από τα φωτιστικά, ενώ στον παραλιακό δρόμο των Σελιανιτίκων που οδηγεί προς το Λόγγο, από τους βοριάδες έχουν βγει τα χαλίκια στην άσφαλτο» αναφέρει ο αντιδήμαρχος Δυτικής Αιγιάλειας κ. Μιχ. Κυριακόπουλος, τονίζοντας μάλιστα πως τα συνεργεία βρίσκονται επί ποδός για να αποκαταστήσουν τις παραπάνω ζημιές βάζοντας προτεραιότητα και ξεκινώντας από το σχολείο.

 


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr