background img
banner
banner

Παρουσίαση της πρώτης ποιητικής συλλογής τού Βασίλη Ψαρρά

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣTΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΓΙΟΥ

 Η πρώτη ποιητική συλλογή του Αιγιώτη εικαστικού – συγγραφέα Βασίλη Ψαρρά, με τίτλο «Τούνδρα», παρουσιάζεται από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας και τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, συντροφιά με τέσσερις εκλεκτούς ομιλητές.

Για το βιβλίο, εκτός από τον συγγραφέα, θα μιλήσουν οι κ. Δημήτρης Φίλιας (Καθηγητής Λογοτεχνικής Μετάφρασης, Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο), Εύα Κέκου (Δρ. Ιστορικός Τέχνης, Θεωρητικός Πολιτισμού, Επιμελητήριο Εκθέσεων), Σάκης Παπαδημητρίου (Συνθέτης, Μουσικός, Φιλόλογος), Σπύρος Ντζιώρας (Δικηγόρος, Φιλολογική επιμέλεια ποιητικής συλλογής «Τούνδρα»).

Η Τούνδρα, λειτουργεί ως μια μεταμοντέρνα ταλάντωση μεταξύ τέχνης και γεωγραφίας. Σαράντα τέσσερα ποιήματα και ένα υστερόγραφο αναδεικνύουν μία συναισθηματική γεωγραφία της πόλης και της ψυχής, συλλέγοντας θραύσματα του καθημερινού, του μεταβατικού, του φευγαλέου, του ενδιάμεσου, του επαναλαμβανόμενου, του δυνητικού – «διυλίζοντας το αιώνιο από το παροδικό» (Baudelaire, 1859).

Ο συγγραφέας

Ο Βασίλης Ψαρράς (1985) είναι εικαστικός και διδάσκει στο Τµήµα Τεχνών Ήχου και Εικόνας της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστηµίου. Παράλληλα, εργάζεται στο ίδιο Τµήµα ως µεταδιδακτορικός ερευνητής (υπότροφος ΙΚΥ) στη διακαλλιτεχνική σύνδεση Σύγχρονης Τέχνης και Γεω-Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Είναι διδάκτωρ του Goldsmiths του Πανεπιστηµίου του Λονδίνου (υπότροφος της AHRC) µε σπουδές στις οπτικοακουστικές τέχνες (Ιόνιο Πανεπιστήµιο) και µεταπτυχιακές σπουδές στις ψηφιακές τέχνες (University of the Arts London). Η έρευνά του επικεντρώνεται στην ανάδειξη ενός υβριδικού flaneur της πόλης του 21ου αιώνα, ερευνώντας ζητήµατα περιπατητικής πράξης, αισθήσεων, συναισθήµατος και ενσωµατωµένων τεχνολογιών.

Η καλλιτεχνική του πράξη προσεγγίζεται µέσα από εικαστικές εγκαταστάσεις, περιπατητικές performances, βίντεο τέχνη, µουσική και ποίηση και εµπνέεται από την ποιητική και πολιτική πτυχή της αστικής εµπειρίας. Έχει συµµετάσχει σε περισσότερες από 60 εκθέσεις και φεστιβάλ τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Ευρώπη, Αµερική, Αυστραλία), οµαδικές εκθέσεις (Στέγη Γραµµάτων και Τεχνών Ιδρύµατος Ωνάση, Μουσείο Μπενάκη, ROOMS2013, Something Human UK, Washington Experimental Media) και πολιτιστικούς οργανισµούς (Royal Academy of Arts 2010, Storefront for Art & Architecture).

Η διεπιστηµονική του έρευνα συναντάται στην σύνδεση σύγχρονης τέχνης, αστικών σπουδών και media arts καθώς επίσης έχει παρουσιαστεί και σε µια σειρά από διεθνή επιστηµονικά περιοδικά και συνέδρια. Είναι µουσικός και συνθέτης ambient µουσικής. Η “Τούνδρα” αποτελεί την πρώτη του ποιητική συλλογή.

Πού διατίθεται το βιβλίο

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο στα κεντρικά βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα (Πολιτεία, IANOS, Πρωτοπορία, Ευριπίδης, Public), στις κεντρικές πόλεις Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, καθώς και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία της επαρχίας (Σύγχρονη Σκέψη- Αίγιο). Επίσης, στα βιβλιοπωλεία της Πάτρας (Παπαβασιλείου, Πολύεδρο), της Κέρκυρας (Βιβλιοπωλείο Πλούς), αλλά και σταδιακά σε άλλες ελληνικές πόλεις.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr