background img
banner
banner

Πέφτει συνεχώς η τάση του ρεύματος στη Συμπολιτεία

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΔΕΗ 

Καταγγελία για συνεχόμενες διακοπές ρεύματος στην περιοχή Συμπολιτείας Αιγίου το τελευταίο δίμηνο έκαναν αναγνώστες του thebest.gr . Για φαινόμενο φυσιολογικής δραστηριότητας του δικτύου, μιλάει ο τομέας βλαβών της ΔΕΗ Αιγίου.Όπως αναφέρει η καταγγελία: «Εδώ και 2 μήνες στην περιοχή Συμπολιτεία (Πανόραμα- Νεραντζιές – Δαμακίνι) μας κόβεται το ρεύμα συνέχεια. Σήμερα μέσα σε μισή ώρα κόπηκε 9 φορές για αρκετά δευτερόλεπτα. Πήραμε στην ΔΕΗ (ΒΛΑΒΕΣ) Αιγίου και μας είπαν να βάλουμε σταθεροποιητή τάσης. Μένουμε εδώ και 25 χρόνια σε αυτήν την περιοχή δεν έχει ξαναγίνει!».Το thebest.gr επικοινώνησε με τις βλάβες Αιγίου από  όπου μας απάντησαν πως είναι συνηθισμένο φαινόμενο στο δίκτυο και οφείλεται κυρίως σε γεγονότα με τακτικά και μόνιμα.

“Το δίκτυο σε κανονικές συνθήκες δεν παρουσιάζει τέτοιες μεταβολές. Το κυριότερο αίτιο τέτοιων φαινομένων είναι οι καιρικές συνθήκες.

Η περίοδος των Χριστουγέννων για παράδειγμα είχε πολύ δύσκολες συνθήκες με χιόνια και έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία συμβαίνουν και το τελευταίο διάστημα.

Τον τελευταίο χρόνο υπάρχει και το φαινόμενο της ρύπανσης των μονωτήρων από τα έργα που πραγματοποιούνται, το οποίο συμβάλει σε αυτές τις μεταπτώσεις.

Σήμερα είχαμε μια πτώση κολώνας στα ορεινά από τον έντονο αέρα. Ο κεντρικός διακόπτης όταν εντοπίζει έντονες μεταβολές ανοιγοκλείνει για δευτερόλεπτα, για να προστατέψει το δίκτυο.

Αν δεν έκανε αυτό για την προστασία του δικτύου, θα έπεφτε με αποτέλεσμα να μείνει σχεδόν όλη η Αιγιάλεια χωρίς ρεύμα.

Εμείς κατανοούμε πάντως πλήρως τους πολίτες γι’ αυτό και προτείνουμε την τοποθέτηση σταθεροποιητών σε πολλές περιπτώσεις, για να μην καταστραφούν και οι οικιακές τους συσκευές», υποστηρίζουν μεταξύ άλλων από τη ΔΕΗ.

Πηγή : http://www.thebest.gr


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr