background img
banner
banner

Προχωρούν οι εργασίες στον Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης (ΦΩΤΟ)

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝΙΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΕ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΚΑΙ ΙΕΡΟ

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης Αιγίου. Ο ναός έχει ήδη μετατραπεί σε ένα μεγάλο εργοτάξιο αφού οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο εσωτερικό του είναι πολλές και αναγκαίες εξαιτίας των ζημιών που είχε προκαλέσει ο σεισμός του 2014.

Από τις 8 Ιανουαρίου που εγκαταστάθηκε το τεχνικό συνεργείο, έχουν αφαιρεθεί όλες οι εικόνες, οι οποίες μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος, αλλά και τα επιχρίσματα, γεγονός που έχει αλλάξει αρκετά την εικόνα στο εσωτερικό του ναού. Όπως ανέφερε στο “Protionline.gr” ο προϊστάμενος του ιερού ναού, πατήρ Αθανάσιος Λιακόπουλος, ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στην τοιχοποιία στον γυναικωνίτη, ενώ ανάλογες εργασίες αναμένεται να εκτελεστούν τόσο στον κύριο ναό όσο και στο Ιερό. Μάλιστα, στον γυναικωνίτη οι τοίχοι έχουν απογυμνωθεί και είναι εμφανής η πέτρα. Στην συνέχεια θα τοποθετηθεί το μεταλλικό πλέγμα που προβλέπεται για τους σοβάδες με σκοπό την ενίσχυση του φέροντος οργανισμού του κτίσματος, κάτι που θα γίνει εφόσον τοποθετηθεί και τσιμεντοκονίαμα με σκοπό το κτίσμα να είναι σε θέση να αντέξει και σε πιθανό μελλοντικό σεισμό. Προβλέπεται ακόμη να γίνουν τσιμεντενέσεις και να τοποθετηθούν ειδικά αγκύρια στους θόλους των παραθύρων.

΄΄Το συνεργείο εργάζεται καθημερινά, ελπίζουμε οι εργασίες να ολοκληρωθούν εντός των χρονικών ορίων που έχουν τεθεί΄΄, επισήμανε ακόμη ο π. Αθανάσιος. Να σημειωθεί ότι καταληκτική ημερομηνία της σύμβασης είναι στις 25 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί ο ναός, οι Θείες Λειτουργίες της Κυριακής θα τελούνται στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας και στο Παρεκκλήσιο της Παντανάσσης, το οποίο βρίσκεται στον ευρύτερο χώρο του Επισκοπείου Αιγίου. Επίσης, οι Θείες Λειτουργίες καθημερινών εορτών τελούνται εναλλάξ και στους δύο Ιερούς Ναούς, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα διανέμεται από τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου. Τέλος, τα Ιερά Μυστήρια Γάμου και Βαπτίσεως τελούνται και στους δύο Ιερούς Ναούς, αφού φυσικά έχει προηγηθεί σχετική συνεννόηση. Νεκρώσιμες Ακολουθίες και Ακολουθίες Μνημοσύνου τελούνται και στους δύο Ιερούς Ναούς, κυρίως όμως στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr