background img
banner
banner

Σε θέση μάχης πριν από το μεγάλο ξεκαθάρισμα

Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΡΗ ΚΑΙ Η “ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΗ” ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Σεπτεμβρίου η συζήτηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων είχε ανάψει για τα καλά όταν το λόγο πήρε ο δήμαρχος. Ο Θανάσης Παναγόπουλος ήταν ήρεμος περισσότερο από κάθε άλλη φορά αν και το θέμα ήταν «καυτό». “Είμαι 55 χρονών και πρέπει να προσέχω και την υγεία μου” είπε ο δήμαρχος δίνοντας για άλλη μια φορά σαφείς εξηγήσεις για τη μεταφορά των απορριμμάτων. Ο Παναγόπουλος ήταν συγκρατημένος και ενημερωμένος για ότι έχει συμβεί, αναφέρθηκε όμως στην υγεία του που δεν θ’ αφήσει να κλονιστεί από ανούσιες αντιπαραθέσεις.
Όταν όμως αργότερα άκουσε τον επικεφαλή της Λαϊκής Συσπείρωσης, Χρήστο Λαϊνά να ξεδιπλώνει τα δικά του επιχειρήματα για τα Πυρηνικά στον Άραξο, «εξερράγη» λέγοντας χαρακτηριστικά “Εγώ είμαι πιο μουρλός από τον Μέγαρη”, θέλοντας βεβαίως να συγκριθεί με τον αείμνηστο δήμαρχο, ο οποίος είχε τις ιδιαιτερότητες του στον τρόπο διοίκησης, αλλά είναι ο μοναδικός μέχρι σήμερα που πέρασε το κατώφλι του δημαρχείου στην Ανδρέου Λόντου τρεις φορές, αν και όχι συνεχόμενες.

Οι φήμες για διαρχία και τα σκουπίδια στους δρόμους

Το περιστατικό αυτό το αναφέραμε για να δείξουμε πως ο Παναγόπουλος προετοιμαζόταν για τη μεγάλη σύγκρουση με τον Καλογερόπουλο. Η παράταξη ήταν χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα και αυτό το γνώριζε ο Παναγόπουλος. Μάταια, ζήτησε αλλά δεν πήρε απαντήσεις από τους συμβούλους του για την επόμενη θητεία, η ομάδα Καλογερόπουλου που τον βοήθησε τα μέγιστα το 2014, δεν έβλεπε τον ίδιο ως αρχηγό και το περιστατικό με τις καταλήψεις στο ΧΥΤΑ της Αιγείρας ήρθε να επιβεβαιώσει για το δήμαρχο τις φήμες που ήθελαν τον Καλογερόπουλο, να ξεφεύγει από τις αρμοδιότητες του διορισμένου Γραμματέα, που όμως ήταν ίδιες με αυτές του Δημάρχου. Έτσι είχαν συμφωνήσει!
Ο Παναγόπουλος δεν μπόρεσε να κερδίσει την ομάδα του Γραμματέα, έπρεπε λοιπόν να κρατήσει του υπόλοιπους συμβούλους, να τελειώνει τις φήμες και το διευθυντήριο που είχε καταγγείλει ο Γιώργος Μεντζελόπουλος και να πάει σε εκλογές, βασιζόμενος “στα δικά του πόδια” αυτή τη φορά. Ο Θανάσης έψαχνε για αφορμές και ο Δημήτρης τις έδωσε, πρώτα τον Μάρτιο με τις 12 υπογραφές και αργότερα με τα σκουπίδια, αλλά περισσότερο ήταν οι φήμες για διαρχία στο δήμο.

Δύο επιστολές συντάχθηκαν, μια εστάλη

Ζήτησε λοιπόν και πήρε την παραίτηση του Καλογερόπουλου, όπως είχε υποσχεθεί στους στενούς του συνεργάτες. Μια ημέρα πριν το “διαζύγιο” διάβηκε το κατώφλι του δημαρχείου, ο δημοτικός σύμβουλος Ακράτας Χρήστος Σπηλιωτόπουλος σε μια προσπάθεια να προλάβει τα χειρότερα. Ο Χρήστος έδωσε στον Θανάση συναινετική επιστολή, μόνο που οι υπογραφές ήταν τέσσερις λιγότερες από τον Μάρτιο.
Είχαν υπογράψει την επιστολή οι Γιώργος Ντίνος, Χρήστος Σπηλιωτόπουλος, Δημήτρης Καλαμίδας, Θανάσης Μεντζελόπουλος, Βασίλης Γ. Χριστόπουλος, Φάνης Σταυρόπουλος, Δημήτρης Φιλιππάτος, και Διαμάντω Βασιλακοπούλου. Αυτή τη φορά δεν υπέγραψαν ο Μιχάλης Κυριακόπουλος, ο Βασίλης Θ. Χριστόπουλος, ο Νίκος Θανασούλιας και ο Γιώργος Μεντζελόπουλος.
Ο δήμαρχος όπως φάνηκε δεν έδωσε και πολύ σημασία στην επιστολή και την επόμενη το μεσημέρι “τελείωσε” με τον Καλογερόπουλο. Από τότε οι φήμες δίνουν και παίρνουν για το πώς θ’ αντιδράσουν ο Καλογερόπουλος και οι οκτώ που στήριξαν την παραμονή του. Θα μείνουν, θα φύγουν από τη δημοτική ομάδα και πότε.
Ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε απ’ όλους παρά τις απειλές, έλειπε όμως η Διαμάντω Βασιλακοπούλου, που πλέον πνέει τα μένεα εναντίον του δημάρχου. Λίγο πριν τις γιορτές η ομάδα ετοίμασε νέα επιστολή ιδιαίτερα σκληρή για τον δήμαρχο που λίγο πολύ τον έλεγε “αχάριστο” για τη στάση που κράτησε, αλλά ο Παναγόπουλος δεν την έλαβε ποτέ. Αιτία ήταν πως, υπήρξε διαφωνία στο εσωτερικό της ομάδας με έξι δημοτικούς συμβούλους, σύμφωνα με πληροφορίες, να βάζουν την υπογραφή τους (Φιλιππάτος, Χριστόπουλος, Καλαμίδας, Θ. Μεντζελόπουλος, Βασιλακοπούλου, Ντίνος). Δεν υπέγραψαν, ο Χρήστος Σπηλιωτόπουλος και ο Φάνης Σταυρόπουλος που διαφώνησαν με την ευθεία ρήξη, με τον πρώτο να θέλει να ολοκληρώσει το έργο, που έχει ξεκινήσει στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου.
Η διάσπαση μέσα στις γιορτές απεφεύχθη αλλά θεωρείται βέβαιη σε μεταγενέστερο χρόνο, αν και ο Παναγόπουλος που προετοιμάζεται, για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δεν θα ρίξει πρώτος «λάδι στη φωτιά».

Οι κινήσεις Καλογερόπουλου και της “ομάδας” του

Ο πρώην Δήμαρχος Συμπολιτείας, στην τελευταία σύσκεψη για τα σκουπίδια με τους εκπροσώπους των κατοίκων της Ανατολικής Αιγιάλειας, είχε πει σε δημοτικό σύμβουλο, “όταν είναι να κερδίζεις φίλους να πηγαίνεις όταν σε καλούν, όταν είναι να χάνεις καλύτερα να το αποφεύγεις”. Ο Δημήτρης, ίσως αισθανόταν τι πρόκειται να ακολουθήσει.
Όταν ο Δήμαρχος του ζήτησε να παραιτηθεί την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου το μεσημέρι, προσπάθησε να μεταπείσει το συνομιλητή του, αλλά αυτός ήταν ανένδοτος. Πήγε την παραίτηση την επόμενη το πρωί και δήλωσε στην “Π” “δεν είμαστε πλέον μαζί”.
Ο τ. Γενικός Γραμματέας από τότε, συσκέπτεται με τους συνεργάτες του, αφού πάντα θεωρούσε ότι “δάνεισε” την παράταξη που ο ίδιος έφτιαξε το 2010 στον Παναγόπουλο. Πριν καταλήξει όμως σε αυτόν, είχαν προηγηθεί άλλοι που αρνήθηκαν να σηκώσουν το φορτίο μιας τέτοιας συνεργασίας.Πρόθυμος τότε, ήταν μόνο ο σημερινός δήμαρχος αλλά και αυτός δεν κράτησε ως το τέλος της θητείας, θέλοντας να “ξορκίσει” εγκαίρως την “κηδεμονία”.

Τί θα κάνει ο Καλογερόπουλος, παραμένει ως ερώτημα.  Σίγουρα δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Η Απλή Αναλογική που είναι προ των πυλών, θα δώσει την απάντηση. Θα κατέβει ο ίδιος υποψήφιος, αφού το 2018 φεύγει με σύνταξη από την Υπηρεσία του, ή θα επιλέξει κάποιον από την ομάδα να βγει μπροστά.

“Πολλά σύννεφα μαζεύονται στην παλιοβούνα” ήταν η απάντηση αντιδημάρχου που είναι κοντά στον Καλογερόπουλο. Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για την οριστική ρήξη, η οποία χρειάζεται καλή αφορμή και ίσως κάποιοι περιμένουν το δήμαρχο να εγκλωβιστεί με τη διαχείριση των απορριμμάτων και μετά να αναλάβουν δράση.
Ο δήμαρχος από την άλλη, παίρνει τα μέτρα του και όπως δήλωσε στενός του συνεργάτης “Από τότε που έμειναν τα σκουπίδια στην πόλη, ο Θανάσης κατάλαβε ότι στο θέμα δε χωρούν παιχνίδια και προχώρησε στην “καρατόμηση” Καλογερόπουλου, τώρα παίρνει τα μέτρα του να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.”


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr