background img
banner
banner

Στην ανάπτυξη τουρισμού ειδικών απαιτήσεων…

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ  ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ  ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ – ΣΤΟΧΕΥΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Αίτηση –πρόταση ένταξης και χρηματοδότησης στη δράση «Ολοκληρωμένος Τουριστικός Προσβάσιμος Θαλάσσιος Προορισμός» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», πρόκειται να υποβάλλει ο δήμος Αιγιαλείας, στοχεύοντας στην περαιτέρω αξιοποίηση των αναπτυξιακών προοπτικών που παρουσιάζει το πλούσιο παραλιακό μέτωπο του δήμου, με την ανάπτυξη τουρισμού ειδικών απαιτήσεων και την προσέλκυση επισκεπτών ατόμων με αναπηρίες καθώς και άλλων κατηγοριών εμποδιζόμενων ατόμων.

Η σχετική απόφαση ελήφθη ομόφωνα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας την περασμένη Τετάρτη, κατόπιν εισήγησης του αντιδημάρχου Ανάπτυξης, Βασίλη Χριστόπουλου. Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος, ΄΄στο πλαίσιο της δράσης θα χρηματοδοτηθεί η δημιουργία των κατάλληλων ελαφρών, μη μόνιμων υποδομών (εγκαταστάσεων και προσβάσεων) στον ευρύτερο χώρο των παραλιών κολύμβησης, όσο και στο χώρο κολύμβησης, για την εξυπηρέτηση ΑμΕΑ και άλλων κατηγοριών ατόμων με κινητικά προβλήματα, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές σχεδιασμού και κατασκευής΄΄.
Εκτίμησε δε ότι ΄΄οι υποδομές αυτές θα συνεισφέρουν στη δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Προορισμών, δεδομένου ότι τα έργα που θα υλοποιηθούν επιδιώκεται να συμπληρώνουν υφιστάμενες υποδομές για άτομα με αναπηρίες, ολοκληρώνοντας την αλυσίδα προσβασιμότητας με μια σειρά αλληλεξαρτώμενες και αλληλοσυμπληρούμενες παρεμβάσεις που διασφαλίζουν την αυτονομία, άνεση και ασφάλεια των ΑμΕΑ και γενικότερα των εμποδιζόμενων ατόμων΄΄.

Ειδικότερα, ο δήμος πρόκειται να αιτηθεί δαπάνες για την προμήθεια και εγκατάσταση μη μόνιμων συναρμολογούμενων διατάξεων για την αυτόνομη πρόσβαση εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα και μη μόνιμων βοηθητικών εγκαταστάσεων όπως λυόμενα αποδυτήρια, φορητοί χώροι υγιεινής, διάδρομοι αποτελούμενοι από τμήματα κατάλληλου μήκους για εύκολη μεταφορά και αποθήκευση την χειμερινή περίοδο, χώροι σκίασης/ προστασίας των λουόμενων κ.ά.

Σε Άβυθο, Νικολέικα,  Ελαιώνα και Ακράτα…

Όσον αφορά την αίτηση του δήμου Αιγιαλείας, θα προταθούν για υλοποίηση παρεμβάσεις σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές παρέμβασης- παραλίες, όπως άλλωστε προβλέπεται από το πρόγραμμα. Σημειώνεται ότι ο μέγιστος επιτρεπόμενος προϋπολογισμός για κάθε σημείο παρέμβασης δεν δύναται να ξεπερνά το ποσό των 60.000 ευρώ. ΄΄Για τον δήμο Αιγιαλείας θα καταθέσουμε πρόταση για τις παραλίες Αβύθου, Νικολεΐκων, Ελαιώνα και Ακράτας, καθώς η μορφολογία των ακτών και η έκθεσή τους στους ανέμους επιτρέπει τη δημιουργία ολοκληρωμένων τουριστικών προσβάσιμων θαλάσσιων προορισμών΄΄, επισήμανε ο αντιδήμαρχος. Ερωτηθείς αναφορικά με την λειτουργία των υπαρχουσών σχετικών υποδομών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρίες στη θάλασσα, ο κ. Χριστόπουλος ξεκαθάρισε πως αυτές θα συνεχίσουν να λειτουργούν από την Περιφέρεια και δεν έχουν σχέση με όσα ο δήμος προτίθεται να δημιουργήσει. ΄΄Δίνουμε έμφαση στις παραλίες που υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθούν τέτοιες υποδομές. Μάλιστα, ανάμεσα σε αυτές θα είναι και ο Ελαιώνας που έχει ήδη προταθεί φέτος για Γαλάζια Σημαία. Σκοπός μας είναι να κάνουμε τις παραλίες μας προσβάσιμες και πιο ελκυστικές για όλους΄΄, επισήμανε ο αντιδήμαρχος.

Σημειώνεται τέλος, ότι στην τελευταία του συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο, εκτός από την απόφαση για την υποβολή της αίτησης, εξουσιοδότησε τον δήμαρχο Θανάση Παναγόπουλο για την υπογραφή των νομιμοποιητικών εγγράφων και των σχετικών αιτήσεων που αφορούν στην υποβολή της ανωτέρω πρότασης σύμφωνα με τις οδηγίες της πρόσκλησης.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr