background img
banner
banner

Στο Αίγιο στις 26 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

ΘΑ ΛΑΜΠΡΥΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΒΟΣΤΙΤΣΑΣ

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις της νέας εθνικής τοπικής εορτής του Αιγίου που καθιερώνεται από φέτος στις 26 Ιανουαρίου. Ο κ. Παυλόπουλος, που με την υπογραφή του προ ημερών «σφράγισε» την καθιέρωση της τοπικής εορτής επισημοποιώντας έτσι την ιστορική Συνέλευση της Βοστίτσας, αποδέχθηκε την πρόσκληση του δημάρχου Αιγιαλείας και θα είναι παρών στις εκδηλώσεις.

Μάλιστα, για το θέμα των εκδηλώσεων και την διάθεση πίστωσης για την κάλυψη των εξόδων, πρόκειται να συνεδριάσει την προσεχή Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, στις 7.00 το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας. Συγκεκριμένα, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που σχετίζονται αποκλειστικά και μόνο με την γιορτή, είναι: Απονομή τιμητικής διάκρισης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, κατά την παρουσία του στην εθνική τοπική εορτή και έγκριση δαπάνης και διάθεση σχετικής πίστωσης για την κάλυψη εξόδων που θα προκύψουν κατά τον εορτασμό της εθνικής τοπικής εορτής «Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας 26 Ιανουαρίου 1821».

Υπενθυμίζεται ότι όπως ήδη έχει γίνει γνωστό από τον δήμαρχο Θανάση Παναγόπουλο, την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου θα ψαλεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου, κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Ανδρέα Λόντου στο προαύλιο της Φανερωμένης και ανάρτηση της Επαναστατικής Σημαίας του Ανδρέου Λόντου, εκφώνηση πανηγυρικού από καθηγητή της Ιστορίας, ξενάγηση στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου, παρουσίαση του σχεδίου του ανάγλυφου της παράστασης της Μυστικής Συνέλευσης που θα τοποθετηθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα σε κεντρικό σημείο της πόλης, όπως και παράθεση γεύματος στο Παναγιωτοπουλέικο για τους επίσημους προσκεκλημένους, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανακηρυχθεί και επίτιμος δημότης Αιγιαλείας. Παράλληλα στο ισόγειο του Παναγιωτοπουλέικου θα υπάρξει έκθεση παραδοσιακών στολών. Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου προγραμματίζεται τέλεση επιμνημόσυνης δέησης και ανάλογη εκδήλωση και στον παλιό Άγιο Γεώργιο στην Τέμενη, που θεωρείται πως ήταν ένας από τους χώρους που διεξήχθησαν πέριξ του Αιγίου, στα τέλη Ιανουαρίου 1821, οι συναντήσεις των Ελλήνων προυχόντων ενόψει της Επανάστασης.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr