background img
banner
banner

Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού Αιγιαλείας 2017-2018

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Α.Σ.Ο. ΑΙΓΙΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΝΠΔΔ

Ο Αθλητικός Σκακιστικός Όμιλος Αιγίου σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου πραγματοποιεί το Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού Αιγιαλείας 2017-2018, υπό την αιγίδα του ΝΠΔΔ Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία του Δήμου Αιγιαλείας. Οι αγώνες θα διεξαχθούν την προσεχή Κυριακή 21 Ιανουαρίου, στις 10.30π.μ., στο ξενοδοχείο «Σήμαντρον», στον Ελαιώνα Αιγιαλείας.

Στους αγώνες μπορούν να συμμετέχουν οι μαθητές των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων του Δήμου Αιγιαλείας.(από Λαμπίρι έως Αιγιείρα). Η συμμετοχή των μαθητών είναι δωρεάν και οι  δηλώσεις συμμετοχής, μετά από συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων τους, γίνονται δεκτές  μέχρι την Παρασκευή 19/01/2018 στο  e-mail: [email protected] και στο τηλέφωνο 6975324466 κ. Νίκος Νικολακόπουλος –Σχολικός Προπονητής Σκακιού. Οι μαθητές δεν χρειάζεται να είναι γραμμένοι σε κάποιο  αθλητικό  σωματείο για να πάρουν μέρος, αρκεί να έχουν  βασικές σκακιστικές γνώσεις  και αγάπη για το άθλημα.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 1ος – 5ος Γύρος – Έναρξη 11.30π.μ., Κυριακή 21 Ιανουαρίου: Τελετή Λήξης – Έναρξη 3.15μ.μ. Η οριστική επιβεβαίωση των συμμετοχών για το σχολικό Πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, ώρα 10.30π.μ. – 11.15π.μ. Μαθητής ή μαθήτρια που θα προσέλθει μετά την 11.15 πρωινή και εφ’ όσον έχει δηλώσει ήδη συμμετοχή θα μπορεί να αγωνιστεί από το δεύτερο γύρο.  Δικαίωμα απευθείας συμμετοχής στην τελική περιφερειακή φάση έχουν οι μαθητές και μαθήτριες που κατέκτησαν μετάλλιο στην περσινή διοργάνωση του 2017 ή κατέκτησαν θέση την πρώτη δεκάδα της κατηγορίας τους στα Πανελλήνια Μαθητικά Πρωταθλήματα του 2017. Σε περίπτωση που συμμετάσχουν στην διοργάνωση χάνουν το δικαίωμα της αυτόματης πρόκρισης και πρέπει να πετύχουν το όριο του 50 + 1 %.

΄΄Μέσα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε  θεωρούμε ότι η σκακιστική  αυτή γιορτή θα δώσει μια νότα χαράς, αισιοδοξίας και δύναμης στην μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και στους γονείς που μέσα από αντίξοες  συνθήκες προσπαθούν πάντα για το καλύτερο΄΄, αναφέρεται εκ μέρους του διοργανωτή Αθλητικού Σκακιστικού Ομίλου Αιγιάλειας.

 

Σύστημα αγώνων

Το σύστημα παιχνιδιού θα είναι ελβετικό 5 γύρων και στους τελικούς μαθητικούς αγώνες νοτιοδυτικής Ελλάδας που θα γίνουν στην Πάτρα, θα προκριθούν όσοι συγκεντρώσουν το 51% της βαθμολογίας, δηλ. 3,5 βαθμούς.

Οι αγωνιζόμενοι θα χωριστούν κατά τάξη και θα αγωνιστούν με ελβετικό σύστημα 5 γύρων. Η αρχική κατάταξη των διαγωνιζομένων θα γίνει κατά αλφαβητική σειρά. Ορίζεται ως χρόνος παρτίδας τα είκοσι λεπτά (20’) για τα Νήπια και Πρώτη, Δευτέρα Δημοτικού. Εφόσον δεν έχουν τελειώσει την παρτίδα νωρίτερα θα γίνεται κρίση θέσης από τον επικεφαλής διαιτητή και θα ορίζει τον νικητή και τα δώδεκα λεπτά (12’) με 3¨ δευτερόλεπτα ανά κίνηση για την Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Έκτη Δημοτικού και το Γυμνάσιο. Σε περίπτωση μικρού αριθμού συμμετεχόντων σε μια κατηγορία (λιγότεροι από 10) μπορεί να γίνει συγχώνευση κατηγοριών (π.χ. Α και Β τάξη, Γ και Δ τάξη κ.ο.κ). Αν και μετά την συγχώνευση δύο κατηγοριών ο αριθμός των συμμετοχών είναι μικρός μπορεί να πραγματοποιηθεί τουρνουά με σύστημα πουλ.

Θα δοθούν έπαθλα και μετάλλια στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας, ενώ αναμνηστικά διπλώματα θα λάβουν όλοι οι συμμετέχοντες. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr