background img
banner
banner

Θεοφάνεια, μέρα λουσμένη με φως κι ελπίδα! | ΦΩΤΟ

ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ

Μέρα λουσμένη με φως κι ελπίδα η σημερινή όπου η Αιγιάλεια, απ’ άκρη σ’ άκρη, γιόρτασε τα Άγια Θεοφάνεια. Στο Αίγιο η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης εορτάστηκε με Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στους Ιερούς Ναούς και ακολούθως, παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, στο λιμάνι κάτω από την Παναγία Τρυπητή εκεί όπου περισσότεροι από είκοσι νέοι και παιδιά, έπεσαν στο νερό προκειμένου να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό προς ευλογία.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, νωρίς το πρωί εψάλη Θεία Λειτουργία και δοξολογία, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου. Κατά την ομιλία του, ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος χαρακτήρισε τον Μεγάλο Αγιασμό των Θεοφανείων σαν φυλακτό στη ζωή μας, προτρέποντας τους πιστούς να λαμβάνουν από την χάρη του σε κάθε δύσκολη στιγμή της ζωής τους, αρρώστια ή δοκιμασία, τονίζοντας ταυτόχρονα πως ο κόσμος πρέπει να έρθει κοντά στον Χριστό στην δύσκολη εποχή που διανύουμε.

Κάτω από έναν λαμπερό χειμωνιάτικο ήλιο, πραγματοποιήθηκε περίπου στις 12.00 το μεσημέρι, ο καθαγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Όχι μία αλλά τέσσερις φορές ο Μητροπολίτης έριξε τον Σταυρό στη θάλασσα (την τελευταία όπου βούτηξαν παιδιά με την βοήθεια του δημάρχου), με αρκετούς γενναίους κολυμβητές, μικρούς και μεγάλους (ο μικρότερος ήταν 12 ετών) να βουτούν στα παγωμένα νερά του λιμανιού, λαμβάνοντας την ευλογία και την φώτιση.

 

Περισσότερα από είκοσι άτομα έπεσαν για τον Σταυρό!

Για τον Σταυρό, έπεσαν οι εξής: Θανασούλια Βασιλική, Πέρσος Αντώνιος, Μιχαλόπουλος Ανδρέας, Μπόικος Παναγιώτης – Ιωσήφ, Καλαντζής Παναγιώτης, Γεωργίου Παναγιώτης, Στεργίου Παναγιώτης, Τσερεντζούλιας Μάριος, Βασιλείου Γιάννης, Φραγκούλης Λάμπρος, Κυριακόπουλος Θεόδωρος, Μποβιάτσης Αθανάσιος, Μαργαρώνης Χρήστος, Τσιαγάς Ανδρέας, Μιχαλακόπουλος Δημήτριος, Παπαλεωνιδόπουλος Μιχαήλ, Θεοδωρόπουλος Αναστάσιος, Ζαντές Ευάγγελος, Σταυρόπουλος Σπυρίδων, Τζάκης Γεώργιος, Παπακωνσταντίνου Παναγιώτης, Βλάχος και Παναγιωτακόπουλος Βασίλης.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Αγγελόπουλος, ο βοηθός Περιφερειάρχη Αντώνης Χαροκόπος, ο δήμαρχος Αιγιάλειας Θανάσης Παναγόπουλος, ο πρώην νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χρήστος Μπούνιας και Αδαμαντία Ζαχαροπούλου – Στούμπου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας Δημήτρης Μπούνιας, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, ο νέος Λιμενάρχης Αιγίου Μιχαήλ Κωστάκης, οι αρχές του τόπου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πολιτευτές, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Ο Αγιασμός… όπλο κατά των πάσης φύσεως δυσκολιών

«Η χώρα μας σιγά – σιγά παραδίδεται στα χέρια τού Διαβόλου! Γι’ αυτό και σας ζητώ να δεθείτε περισσότερο με την Εκκλησία, να γίνετε άνθρωποι πνευματικής ζωής. Διαφορετικά, η ατομική αλλά και γενική καταστροφή μάς αναμένει… Αν το επιθυμείτε, ακούστε τη φωνή μου. Είμαστε παιδιά ενός αληθινού Θεού και δύναμή μας είναι ο ίδιος ο Θεός! Όποιος δεν έχει τον Χριστό, δεν έχει τίποτε στη ζωή του… Όποιος, όμως, δεν έχει τίποτε αλλά έχει τον Χριστό, έχει τα πάντα στη ζωή του!», ανέφερε λίγο πριν την Απόλυση ο Μητροπολίτης.

Και ευχόμενος καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλους τους Αιγιαλείς, κατέληξε ως εξής: «Χρησιμοποιήστε τον Αγιασμό, μην τον κρατάτε στα εικονίσματά σας, αλλά κρατήστε τον σαν εφόδιο ζωής! Είναι όπλο κατά του Διαβόλου, ειδικά αυτή τη χρονική περίοδο που η χώρα μας περνά δύσκολες στιγμές! Μην διστάσετε να τον χρησιμοποιήσετε σε κάθε δύσκολη στιγμή, είτε αυτή είναι ασθένεια, είτε ατύχημα! Πάρτε τον Αγιασμό, πιείτε τον, ραντίστε τα σπίτια σας, τα μαγαζιά σας, τα παιδιά σας. Χρησιμοποιήστε τον σε μια αναποδιά τής ζωής σας! Ο Θεός είναι δίπλα μας, είναι μέσα μας. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να Τον αναζητήσουμε! Με τη Χάρη Του μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία. Έχοντας τον Αγιασμό ως ΄΄όπλο΄΄, δεν φοβόμαστε τίποτα και κανέναν!».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr