background img
banner
banner

Ζητούν ενισχύσεις και αποκλειστική ενασχόληση με την πάταξη του εγκλήματος…

ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΧΑΪΑΣ ΚΑΘΩΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ «ΦΩΣ»

Την έντονη διαμαρτυρία τους γιατί ακόμη και μετά την αναδιάρθρωση, οι λιγοστοί αστυνομικοί της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. είναι υποχρεωμένοι να αναλώνονται σε γραφειοκρατικές υπηρεσίες και άλλες εργασίες και όχι στην πάταξη του εγκλήματος, εκφράζουν τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας. Με επιστολή τους προς όλους τους αρμόδιους ξεκαθαρίζουν πως η Αστυνομία δεν μπορεί να παραμείνει η… πανάκεια για κάθε πρόβλημα του διοικητικού μηχανισμού…

Με κοινοποίηση στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, τις γ. Υπηρεσίες Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων – ΠΟΑΣΥ αλλά και τους Βουλευτές του Νομού, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, απέστειλε ερώτημα στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και… αναζητά τον αστυνομικό στους δρόμους και γενικότερα την υπηρεσία του πολίτη.

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή τους οι αστυνομικοί -εκτός των άλλων- αναφέρουν τα πάρεργα που τους εγκλωβίζουν ακόμη και σήμερα και ζητούν ενισχύσεις. Όπως αναφέρουν, ΄΄αν και ο περασμένος χρόνος ήταν το έτος της αναδιάρθρωσης του οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, κανείς πολίτης δεν είδε τα πολυπόθητα αποτελέσματα αυτής στον δρόμο. Και αυτό διότι ενώ υπηρεσίες συμπτύχθηκαν, το αντικείμενο που καλούνται οι Αστυνομικοί να περαιώσουν παραμένει το ίδιο. Δεκάδες πάρεργα τα οποία αναλώνουν το ελλιπές ανθρώπινο Αστυνομικό δυναμικό σε αλλότριες εργασίες, συνεχίζουν κανονικά να εκτελούνται’’.

«Πού είναι ο αστυνομικός;»

Παράλληλα, επισημαίνουν: ΄΄Όταν λοιπόν ο Πολίτης αναρωτιέται πού είναι ο Αστυνομικός, δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να απαντήσουμε ότι: α. Συνεχίζει να μεταγάγει κρατούμενους από τα Καταστήματα Κράτησης προς Νοσηλευτικά Ιδρύματα και λοιπές υπηρεσίες, σύμφωνα δυστυχώς και με την αδιανόητη νέα παράταση που δόθηκε πρόσφατα, έργο των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φύλαξης Καταστημάτων Κράτησης (ΥΦΕΚΚ), παρά και τις κατά καιρούς δεκάδες παρεμβάσεις μας. β. Συνεχίζει να μεταγάγει ασθενείς με ψυχικές διαταραχές ως κρατουμένους σε εφαρμογή των αναχρονιστικών και απάνθρωπων διατάξεων περί ακούσιας νοσηλείας, έργο που έπρεπε να έχει ανατεθεί σε εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. γ. Συνεχίζει να διανέμει εκατομμύρια δικαστικά, στρατιωτικά, κ.α. έγγραφα, έργο των δικαστικών επιμελητών ή και σε κάποιες περιπτώσεις ταχυδρομικών υπαλλήλων. Ίσως κάποια στιγμή τα έγγραφα αυτά πρέπει να επιδίδονται μέσω email το οποίο διαθέτουν όλοι οι πολίτες μέσω ΥΠΟΙΚ.

δ. Συνεχίζει να εκδίδει έγγραφα βεβαιώσεις κλπ και να θεωρεί άλλα, έργο των αρμοδίων διοικητικών υπηρεσιών του κράτους. ε. Συνεχίζει να ελέγχει καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και πολεοδομικά θέματα, για τα οποία βέβαια είναι τελείως ανεκπαίδευτος και άπτονται των αρμοδιοτήτων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης της πολεοδομίας. στ. Συνεχίζει να συνοδεύει υπαλλήλους άλλων υπηρεσιών για την εκτέλεση του έργου τους. ζ. Συνεχίζει να αναλώνεται, παρόλη την απαρχαιωμένη βέβαια μηχανογράφηση, σε συλλογή στατιστικών και λοιπή εκτεταμένη γραφειοκρατία. η. Συνεχίζει να προσφέρει, αμισθί για το κράτος, υπηρεσίες προς ανώνυμες εταιρίες όπως οι αθλητικές ΠΑΕ και ΚΑΕ΄΄.

Καλούν την ηγεσία να προβεί σε άμεσες ενέργειες

Καταλήγοντας, η Ένωση επισημαίνει πως ΄΄ο Αστυνομικός πρέπει απερίσπαστος να ασχολείται με το έργο του. Αυτό της πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας΄΄, τονίζοντας: ΄΄Όλα αυτά τα πάρεργα που καλείται να αντιμετωπίσει καθημερινά τον αποσπούν και τον απομακρύνουν από το αντικείμενό του. Καλούμε λοιπόν για άλλη μια φορά την ηγεσία μας να προβεί σε άμεσες ενέργειες ώστε τα κάθε είδους πάρεργα να ανατεθούν οριστικά στους αρμόδιους υπαλλήλους του Κράτους. Η Αστυνομία δεν μπορεί να παραμείνει η πανάκεια για κάθε πρόβλημα του διοικητικού μηχανισμού΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr