background img
banner
banner

Αρδευτικό έργο 2,7 εκ. ευρώ στην Ακράτα

ΤΟ ΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε και φέτος ο πολιούχος της Τ.Κ. Ακράτας Άγιος Χαράλαμπος, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, με πλήθος πιστών να συρρέουν από το πρωί στον Ιερό Ναό και στη συνέχεια να ακολουθούν τη λιτανεία με την εικόνα του Αγίου, με τις Φιλαρμονικές Ακράτας και Αιγείρας να δίνουν τον τόνο.

Το παρών στη μεγάλη γιορτή της Ακράτας, έδωσαν μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, π. Χρυσόστομος, ο δήμαρχος Αιγιάλειας Θανάσης Παναγόπουλος, ο αρχηγός της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο βουλευτής Αχαΐας Θόδωρος Παπαθεοδώρου, ο πρ. βουλευτής Θανάσης Νταβλούρος, οι πολιτευτές Ηρακλής Ρούπας και Άγγελος Τσιγκρής, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΑΣ Θεόφιλος Βασιλείου, ο τ. Νομάρχης Δ. Κατσικόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Στάθης Θεοδωρακόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Γιοβάς, Βάσω Ψυχράμη και Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Χρήστος Σπηλιωτόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι κοινοτήτων.

Αργότερα στην αίθουσα της Αναγέννησης, η οικοδέσποινα πρόεδρος της Τ.Κ. Ακράτας Μαρία Καρρά, έκανε έναν μικρό απολογισμό αναφέροντας τα εξής: “ Συνηθίζεται τούτη τη μέρα μαζί με τα χρόνια πολλά να κάνουμε και ένα μικρό απολογισμό για την χρονιά που πέρασε, ώστε να γνωρίζετε όλα όσα έγιναν στον τόπο μας αλλά και για να αποσπάσουμε ..γιατί όχι ..δεσμεύσεις και για όσα ελπίζουμε να γίνουν..

Πρωτεύον θέμα για το τοπικό συμβούλιο είναι πάντα η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας… η αποκομιδή σκουπιδιών, ο φωτισμός η ύδρευση αλλά και τα αιτήματα των πολιτών που απαιτούν άμεση λύση. Καθημερινά υπάρχει αγώνας ώστε να μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τους δημότες για καλύτερη ποιότητα ζωής …

Κατά την διάρκεια της χρονιάς εργαστήκαμε συλλογικά. Κοινότητα, Αντιδημαρχία Ανατολικής Αιγιάλειας, Νομικό Πρόσωπο, αλλά και οι Αντιδημαρχίες Οικονομικών, Καθαριότητας, Τεχνικών Έργων, προγραμμάτων ΕΣΠΑ,ο καθένας με το δικό του ρόλο συνέβαλλε σε μια σειρά από έργα σημαντικά για το μέλλον του τόπου την οικονομική ανάπτυξη και την ανάδειξη του..
Τηρουμένων λοιπόν των αναλογιών και των δυσκολιών θεωρούμε ότι τα καταφέραμε αρκετά καλά…

Το μεγάλο αρδευτικό έργο

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Αιγιάλειας Θανάσης Παναγόπουλος, αποκάλυψε πως την περασμένη Τετάρτη κατατέθηκε στην Περιφέρεια, προς χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, το μεγάλο αρδευτικό έργο της πλαγιάς, προϋπολογισμού 2,7 εκ. ευρώ.
Πρόκειται για την προσπάθεια που ξεκίνησε το 2000 ο αείμνηστος δήμαρχος Ακράτας Κωνσταντίνος Σπηλιωτόπουλος, που συνέταξε την μελέτη, για να αρδεύονται 2.500 στρέμματα αγροτικές καλλιέργειες στην περιοχή.

Μετά από 18 χρόνια, ήταν ο γιος του, Χρήστος Σπηλιωτόπουλος, που φρόντισε με τη βοήθεια του πρώην αντιδημάρχου Φάνη Σταυρόπουλου, να επικαιροποιήσουν την μελέτη και το έργο πνοής που οραματίστηκε ο πατέρας, να είναι το πρώτο έργο άρδευσης στη Δυτική Ελλάδα που θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μικρότερης αξίας έργα άρδευσης, αλλά μείζονος σημασίας για την Αιγείρα, είχε καταθέσει η δημοτική αρχή, πριν λίγους μήνες για να λάβει χρηματοδότηση 250.000 ευρώ από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr