background img
banner
banner

Βήμα- βήμα υλοποιούνται οι στόχοι!

ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ Η ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΠΑΓΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΧΡΗΣΤΕΥΘΕΙ

Σε σταδιακή υλοποίηση των αρχικών στόχων που είχε θέσει με την ανάληψη της θητείας της στην διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου) πριν από δέκα μήνες, προχωρά η διοικήτρια Γιούλη Μαμμή. Κάθε ενέργεια και κάθε κίνηση, είναι εμφανές πως αποσκοπεί αφενός στην βελτίωση της λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών της Τοπικής Μονάδας και αφετέρου στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τον πολίτη.

Στις προτεραιότητες της νέας διοικήτριας ήταν ο καθαρισμός χώρων του νοσοκομείου από αντικείμενα, μηχανήματα και εξοπλισμό που δεν χρησιμοποιείτο. Πλέον, μετά από μία πολύμηνη διαδικασία, βρίσκεται στο τελικό στάδιο αποπομπής όλων των παγίων που είχαν αχρηστευθεί. ΄΄Πρόκειται για αντικείμενα που απλώς γέμιζαν χώρους χωρίς να προσφέρουν κάτι, κάποια από αυτά εδώ και δώδεκα χρόνια, τα οποία κωδικοποιήθηκαν, κατηγοριοποιήθηκαν, αποκωδικοποιήθηκαν και τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε να αποσυρθούν΄΄, επισήμανε στo “Protionline.gr” η κ. Μαμμή, κάνοντας γνωστό πως υπάρχει σύμβαση με εταιρεία που τα λαμβάνει για ανακύκλωση, διαδικασία που θα αποφέρει κέρδος στο νοσοκομείο.

Την ίδια στιγμή, κανονικά λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου κάθε Τρίτη και Πέμπτη, ενώ δέχεται και κάποιους εξωτερικούς ασθενείς. Βεβαίως, προκύπτουν και ορισμένα προβλήματα με τεχνικό προσωπικό (χειριστές κ.λπ.) τα οποία εκτιμάται ότι θα ξεπεραστούν.

Ενίσχυση με ιατρικό προσωπικό μέσα στο επόμενο πεντάμηνο

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί και στην ενίσχυση του νοσοκομείου με επιπλέον προσωπικό. Ήδη, όπως έκανε γνωστό η διοικήτρια, έχει εγκριθεί από το υπουργείο η τροποποίηση του Οργανισμού λειτουργίας ως προς τρεις θέσεις ιατρών. Οι νέες θέσεις αφορούν δύο Παθολόγους και έναν Ορθοπεδικό. Παράλληλα, το νοσοκομείο έχει ενισχυθεί με τρεις επικουρικούς ιατρούς, ενώ θα δρομολογηθούν κι άλλες δύο θέσεις ιατρών, μία Βιοπαθολόγου και μία Ακτινολόγου, που εκκρεμούν από το 2012. Γενικότερα, σύμφωνα με την κ. Μαμμή, ΄΄το νοσοκομείο βρίσκεται σε φάση κάλυψης θέσεων μέσα στο επόμενο πεντάμηνο΄΄.

Την ίδια στιγμή, η διοίκηση της τοπικής νοσηλευτικής μονάδας, βρίσκεται εν αναμονή της έγκρισης ώστε να αλλάξει το καθεστώς ως προς την φύλαξη, την καθαριότητα και την φύλαξη του νοσοκομείου, προσανατολιζόμενο σε ατομικές πλέον συμβάσεις.

Δρομολογείται αλλαγή στο κλείσιμο των ραντεβού

Τέλος, μία ακόμη αλλαγή που δρομολογείται και η οποία αποσκοπεί στην καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου, έχει να κάνει με το κλείσιμο των ραντεβού για τα τακτικά ιατρεία. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η διοικήτρια, ΄΄μετά από έλεγχο που πραγματοποιήσαμε, σε σχέση με τα τηλεφωνικά ραντεβού και το τετραψήφιο 1535, διαπιστώσαμε ότι ο φορέας δεν εξυπηρετεί και ότι υπάρχει δυσκολία ως προς το κλείσιμο των ραντεβού. Γι’ αυτό προχωρούμε σε καταγγελία της σύμβασης, έχοντας ήδη βρει άλλη ηλεκτρονική σύνδεση΄΄. Σημειώνεται ότι υπάρχει η βούληση τα ραντεβού, εκτός από τηλεφωνικώς, να κλείνονται και στον χώρο του νοσοκομείου ενώ θα υπάρχει ηλεκτρονική σύνδεση ώστε να κλείνονται και τηλεφωνικώς. Επιπλέον, τηλεφωνικώς θα αναφέρονται στους ενδιαφερόμενους και όλα όσα χρειάζεται να έχουν μαζί τους κατά την επίσκεψή τους στο νοσοκομείο, ενώ θα γίνεται και τηλεφωνική υπενθύμιση μία ημέρα πριν την ημέρα του ραντεβού. Εκτιμάται δε ότι το νέο σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή μέχρι το τέλος του μηνός!


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr