background img
banner
banner

Μπαίνει Ορκωτός Λογιστής στον Εμπορικό Σύλλογο

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΑΥΤΗΣ

Δραματικές ώρες εκτυλίσσονται για άλλη μία φορά στον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο Αιγιαλείας, με αφορμή το πόρισμα της Ελεγκτικής Επιτροπής για τα πεπραγμένα της διοίκησης Παπαδόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή το απόγευμα πήγε να παραιτηθεί το ένα μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής από τα δύο που υπογράφουν το πόρισμα. αλλά βρήκε σοβαρές αντιστάσεις από τα μέλη της νέας διοίκησης που θέλουν να αποφύγουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Αυτό, γιατί σε συνδυασμό με τη διαφαινόμενη πρόθεση για παραίτηση του μέλους της Ελεγκτικής που δεν υπέγραψε το πόρισμα, οδηγεί πάλι το Σύλλογο σε εκλογές, όπως είχε γίνει πριν δύο χρόνια περίπου με τη διοίκηση της Μάρθας Σκούντζου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, η νέα πρόεδρος του Συλλόγου Μαίρη Χρονοπούλου, κάλεσε την υπάλληλο του Συλλόγου να υπογράψει την παραίτησή της και την Παρασκευή το πρωί ο Σύλλογος έμεινε κλειστός, για ευνόητους λόγους.

Το μπαλάκι από την Ελεγκτική σε Ορκωτό

Οι διοικούντες φαίνεται πως έπεισαν τα μέλη της Ελεγκτικής να παραμείνουν στις θέσεις τους, με την προϋπόθεση να μπει Ορκωτός Λογιστής στο Σύλλογο, που θα πάρει και την ευθύνη του ελέγχου και αυτό το πόρισμα να πάει στον Εισαγγελέα.

Μέσα σε όλα αυτά τα κωμικοτραγικά που συμβαίνουν στο Σύλλογο, ηχηρή ήταν η παρέμβαση του επί σειρά ετών προέδρου του Συλλόγου, Βαγγέλη Ευαγγελίου, ο οποίος καυτηρίασε τη στάση των νέων μελών της διοίκησης, που νοιάζονται περισσότερο για την προβολή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εντωμεταξύ, τη δικαίωσή του περιμένει ο αποπεμφθείς πρόεδρος Λάμπης Παπαδόπουλος, που έχει προσφύγει δικαστικά κατά της απόφασης που τον καθαίρεσε. Εφ’ όσον δικαιωθεί θα πρέπει να επιστρέψει στην προεδρία, χωρίς όμως να διαθέτει για την ώρα την απαραίτητη πλειοψηφία για να συνεχίσει.

Η δεύτερη φορά την τελευταία τριετία

Με αυτά τα δεδομένα συνεδρίασε χθες το μεσημέρι το Δ.Σ. του Συλλόγου και πήρε απόφαση κατά πλειοψηφία,  απουσία του Λάμπη Παπαδόπουλου ενώ δεν παρευρέθηκε και η αντιπολίτευση (Μπομποτσιάρη, Καραφωτιάς, Μπαναχάρης) για να ορίσει Ορκωτό Λογιστή, το πόρισμα του οποίου, εάν προλάβει τον έλεγχο, θα πάει στη Γενική Συνέλευση την ερχόμενη Δευτέρα και στη συνέχεια στον Εισαγγελέα.

Είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια, που καλείται Ορκωτός Λογιστής να βγάλει το “φίδι από την τρύπα”, μία από τη διοίκηση Σκούντζου το 2015 και μία τώρα από τη διοίκηση Χρονοπούλου.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι δύο γυναίκες “ανέτρεψαν” τον πρόεδρο με τον οποίο εκλέχθηκαν, η κ. Σκούντζου τον Σπύρο Σπυρόπουλο και η κ. Χρονοπούλου τον Λάμπη Παπαδόπουλο.
Το 2015 ο έλεγχος αφορούσε τη διοίκηση Ευαγγελίου και ήταν σε βάθος δεκαετίας, ενώ τώρα τα πράγματα είναι σαφώς ευκολότερα. Το πρώτο πόρισμα πήγε στον Εισαγγελέα αλλά δεν έφτασε στο ακροατήριο, αφού μπήκε στο αρχείο, ενώ το δεύτερο αναμένεται γιατί το “έργο” είναι σε εξέλιξη και έχει πολλά “επεισόδια” ακόμα!


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr