background img
banner
banner

Η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου θα εκπονήσει την μελέτη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΒΑΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΗΣ ΣΤΑ ΝΙΚΟΛΕΪΚΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ – ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ

Θετική χαρακτηρίζεται η στάση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υποδομών στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για παρεμβάσεις σε σημεία του νέου σιδηροδρομικού δικτύου που θα εξυπηρετούν κατοίκους και επισκέπτες των Νικολεΐκων, την στιγμή μάλιστα που ο κ. Βούρδας, βλέποντας ιδίοις όμμασι τα προβλήματα, δεσμεύθηκε πως το υπουργείο μπορεί να χρηματοδοτήσει και να εκτελέσει τις εργασίες αυτές, αρκεί να υπάρχει μελέτη από τον δήμο Αιγιαλείας.

Μάλιστα, γι’ αυτό το σκοπό, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νικολεΐκων Τάσος Μούσκας, συνάντησε την περασμένη εβδομάδα τον δήμαρχο Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλο, θέτοντάς του σχετικό αίτημα.
Όπως τόνισε στο Protionline.gr  ο κ. Μούσκας, ΄΄η βούληση του υπουργείου όπως εκφράστηκε από τον κ. Βούρδα αποτελεί μία θετική εξέλιξη, μετά τον αγώνα που έχουμε κάνει ώστε να υπάρξουν παρεμβάσεις. Στο να ασχοληθεί το υπουργείο με το πρόβλημα της κοινότητάς μας, συνετέλεσαν συγκεκριμένοι άνθρωποι τους οποίους οφείλω να ευχαριστήσω. Οι βουλευτές Κώστας Σπαρτινός και Ανδρέας Ριζούλης και κυρίως η Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία, από την στιγμή που επισκέφθηκε την περιοχή και είδε το πρόβλημα, καταβάλει μεγάλες προσπάθειες. Μέσω της κ. Αναγνωστοπούλου πραγματοποιήσαμε προ ημερών συνάντηση στο υπουργείο με τον κ. Βούρδα, ο οποίος μας υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί τα προβληματικά σημεία, όπως και έκανε΄΄. ΄΄Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τους βουλευτές και ιδίως προς την κ. Αναγνωστοπούλου για το έμπρακτο ενδιαφέρον της. Επίσης, ευχαριστώ το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Άκη Μουρική ΄΄, πρόσθεσε ο πρόεδρος.

Εναέρια διάβαση με ανελκυστήρα!

Σε ό,τι αφορά τις παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να γίνουν και συζητήθηκαν και στην συνάντηση του προπερασμένου Σαββάτου, στην οποία εκτός του κ. Βούρδα και του προέδρου της κοινότητας, παρόντες ήταν ο βουλευτής Ανδρέας Ριζούλης, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Φιλιππάτος, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ίωνες» Ασημάκης Σταυρόπουλος αλλά και ο πρώην αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης, αφορούν την υπάρχουσα διάβαση, η οποία θα μπορούσε να σκαφτεί κατά περίπου ένα μέτρο ώστε να είναι εφικτό πλέον το πέρασμα μεγαλύτερων αυτοκινήτων, δεδομένου ότι τώρα δεν χωρούν ούτε καν ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα. Επίσης, έχουν να κάνουν και με την δημιουργία εναέριας διάβασης μέσω ανελκυστήρα για τους πεζούς, στο ύψος του υπάρχοντα δρόμου.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Μούσκας, το έργο της εναέριας διάβασης θα πραγματοποιηθεί ούτως ή άλλως αφού εντάχθηκε ήδη στην εργολαβία της ηλεκτροδότησης του σιδηροδρομικού δικτύου που δημοπρατήθηκε την Παρασκευή.

Επίκειται νέα συνάντηση στο υπουργείο

Όσον αφορά το έργο της εμβάθυνσης της υπόγειας διάβασης των οχημάτων, ο πρόεδρος της κοινότητας εισέπραξε την θετική βούληση του δημάρχου ώστε να προχωρήσει η εκπόνηση της τεχνικής μελέτης του έργου από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου. Μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το επόμενο διάστημα, μαζί με τον δήμαρχο θα επιδιώξουν νέα συνάντηση στο υπουργείο με την συμμετοχή του προϊστάμενου της Τεχνικής Υπηρεσίας, προκειμένου να καθοριστούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου και να προχωρήσει η εκπόνηση της μελέτης, με το έργο να χρηματοδοτείται από το υπουργείο. Και αυτό το ραντεβού αναμένεται να κλειστεί με την μεσολάβηση της κ. Αναγνωστοπούλου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr