background img
banner
banner

Ολοκληρωμένη μελέτη για την Αιγιάλεια

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Η Αιγιάλεια της αποβιομηχάνισης, των μηδενικών επενδύσεων, της ανεργίας δεν θα μπορούσε να μην προβληματίζει φορείς που αφουγκράζονται τον πολίτη και κρατούν τον «σφυγμό» των εργαζομένων. Στην προσπάθεια αναζήτησης λύσεων και διεξόδων σε αυτό το τόσο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αιγίου προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία, αρχίζοντας από την καταγραφή της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η πόλη αλλά και όλων όσων θα μπορούσαν να γίνουν για την ανάπτυξή της.

Πρόκειται για μία σκέψη του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Παναγιώτη Γεωργόπουλου, ο οποίος προτίθεται να κινηθεί αντίστοιχα με το Εργατικό Κέντρο Ναυπάκτου που πριν από μία διετία είχε προχωρήσει σε κάτι αντίστοιχο, παρουσιάζοντας στην συνέχεια τα χρήσιμα συμπεράσματα που εξήγαγε. ΄΄Στόχος μας είναι να κινήσουμε τις διαδικασίες ώστε να εκπονηθεί μία ολοκληρωμένη μελέτη και να γίνει μία συνολική παρέμβαση για την περιοχή μας, διότι η κατάσταση δεν μπορεί να παραμένει άλλο μετέωρη κι εμείς οφείλουμε να πάρουμε πρωτοβουλία. Εφόσον καταφέρουμε να προχωρήσουμε στην μελέτη αυτή, θα καλέσουμε τους φορείς στην παρουσίασή της, με σκοπό την λήψη αποφάσεων για την ανάπτυξη της περιοχής΄΄, επισήμανε στο Protionline.gr  ο κ. Γεωργόπουλος.

Ερωτηθείς αναφορικά με την εικόνα που έχει ως τώρα η διοίκηση του Ε.Κ.Α. για την απασχόληση στην περιοχή, ο πρόεδρος του Εργατικού  Κέντρου, εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος, παρατηρώντας πως η ανεργία βρίσκεται σε ποσοστά ρεκόρ, καθώς μετά και την ολοκλήρωση του νέου αυτοκινητοδρόμου, πολλοί εργαζόμενοι δεν έχουν αντικείμενο εργασίας. Ακόμη όμως και οι συνθήκες εργασίας είναι τραγικές. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν τετράωρες συμβάσεις και δουλεύουν… οκτάωρα, οι μισθοί είναι εξευτελιστικοί, ενώ καταπατούνται εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα… ΄΄Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, και είναι ευθύνη όλων μας η αναζήτηση λύσεων΄΄, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Εργατικού  Κέντρου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr