background img
banner
banner

Πρώτα το “Παιδικό Καρναβάλι”

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Εκρήξεις… κεφιού, χαράς και χρωμάτων μέσα στο… γκρίζο του χειμώνα, υπόσχονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις που προγραμματίζουν σύλλογοι και φορείς για το επόμενο διάστημα. Η πρώτη μεγάλη διοργάνωση θα λάβει χώρα στο Αίγιο μεθαύριο Κυριακή 10 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για το πιο μεγάλο, κεφάτο και εντυπωσιακό καρναβάλι που διοργανώθηκε ποτέ στην Αιγιάλεια, με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Αιγιάλειας, τον Σύλλογο Εστίασης Αναψυχής και την ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., να βάζουν τα δυνατά τους ώστε το καρναβάλι να μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μας!

Στις 11.00 το πρωί της Κυριακής, από την πλατεία Αγ. Λαύρας ξεκινά το… καραβάνι της χαράς. Τα παιδιά της Αιγιάλειας, είτε συνοδευόμενα από τους γονείς τους είτε μόνα τους τα μεγαλύτερα, θα παρελάσουν χορεύοντας στους τρελούς ρυθμούς τής αποκριάς, στην Κλ. Οικονόμου και την οδό Μητροπόλεως. Ανάμεσά τους και πέντε ευφάνταστα άρματα, ο βασιλιάς καρνάβαλος, το τρένο της ανάπτυξης, το σατυρικό «Ούτε τσίπας», οι μάσκες αλλά και οι μικροί επιστήμονες της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. που θα… σέρνουν τον χορό. Τα γκρουπ που θα συμμετάσχουν είναι 23 και οι συμμετοχές αναμένεται να σπάσουν το περσινό ρεκόρ των 2.000 καρναβαλιστών!

Η νεολαία της Αιγιάλειας θα πλημμυρίσει τους δρόμους του Αιγίου και τίποτα δεν θα μπορέσει να σταματήσει την όρεξη για διασκέδαση. Η καρναβαλική πομπή θα καταλήξει στα Υψηλά Αλώνια, εκεί όπου αναμένονται χορευτικές επιδείξεις και βέβαια η απονομή των αναμνηστικών συμμετοχής σε όλα τα γκρουπ.

Νυχτερινή ποδαράτη θα «οργώσει» το Αίγιο

Οι διοργανωτές, Ένωση Συλλόγων Γονέων Αιγιάλειας και Σύλλογος Εστίασης Αναψυχής, δεν σταματούν εδώ… Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, «ζωντανεύει» και στο Αίγιο μία αγαπημένη για πολλούς συνήθεια. Πρόκειται για την «νυχτερινή ποδαράτη» παρέλαση που θα… βγάλει τα άρματα στον δρόμο, καλώντας όποιον επιθυμεί να ακολουθήσει την κεφάτη πορεία τους. Στις 8.30 το βράδυ θα γίνει η εκκίνηση από την οδό Κορίνθου, στο ύψος του αρτοποιείου «Κουτρόπουλος». Η διαδρομή που θα καλύψουν χορεύοντας άρματα, καρναβαλιστές, περαστικοί, μασκαρεμένοι και μη, περνά από την οδό Κανελλοπούλου, διασχίζει την Ταξιαρχών, πηγαίνει στην Τρίγωνη Πλατεία και από την Κλεομένους Οικονόμου, φτάνει στην Μητροπόλεως, ξεσηκώνει τον κόσμο και τον καλεί να ακολουθήσει στην Σολωμού, τη Ρήγα Φεραίου, ξανά την Κλεομένους Οικονόμου και μέσω της Τεμπελόραχης, φτάνει στην παραλία για να ενσωματωθεί με τον κόσμο που διασκεδάζει στα καταστήματα! Τα έξι άρματα παρατάσσονται στην προβλήτα του φάρου, αφήνοντας… εκτεθειμένο τον βασιλιά καρνάβαλο στην άκρη. Ίσως γιατί όλα προμηνύουν τι πρόκειται να του συμβεί…

Καύση καρνάβαλου μετά… μουσικής

Την επομένη, Κυριακή18 Φεβρουαρίου, στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, μία συναυλία με ζωντανή μουσική από νεανικό σχήμα, αναμένεται να ξεσηκώσει τον κόσμο. Ώρα έναρξης 7.00μ.μ. Περίπου στις 9.00 το βράδυ, τα φώτα θα χαμηλώσουν και όλοι θα στραφούν προς την βόρεια πλευρά της πλατείας. Εκείνη την στιγμή θα ξεκινήσει η καύση του καρνάβαλου στον φάρο, ένα θέαμα φαντασμαγορικό που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Ούτε αυτούς που θα βρίσκονται στα Ψηλά Αλώνια ούτε κι εκείνους που θα επιλέξουν την παραλία για το να το ζήσουν από κοντά!

 

 

 


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr