background img
banner
banner

Το μετέωρο βήμα της Αριστεράς στην Αιγιάλεια

Η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ, ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Δεν είναι λίγες οι φορές που η Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Αιγιαλείας έχει πάρει θέση την τελευταία τριετία για τα τεκταινόμενα στο Δήμο Αιγιαλείας και μάλιστα οι άνθρωποι της Οργάνωσης δεν έχουν μείνει στην πολιτική αντιπαράθεση με την Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, αλλά έχουν καυτηριάσει και την δημοτική αρχή του Θανάση Παναγόπουλου για μείζονος σημασίας θέματα, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων.

Από τα βέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέφυγαν βέβαια και ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος που παραδοσιακά οι φήμες τον ήθελαν να έχει λόγο και στα δημοτικά. Είναι φανερό πως για την Οργάνωση και για τον Γραμματέα της Άκη Μουρίκη, οι επόμενες δημοτικές εκλογές είναι στρατηγικής σημασίας και με όπλο το νέο νομοσχέδιο που φέρνει την Απλή Αναλογική στους δήμους, έχει ήδη ξεκινήσει ένας αγώνας για ν’ αλλάξουν οι συσχετισμοί στην Αιγιάλεια. Η ΔΡΑΣΥ Αιγιαλέων της οποίας ιδρυτικό στέλεχος ήταν ο σημερινός Γραμματέας, και εκφράζει σε μεγάλο βαθμό τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων στην περιοχή, θέλει ν’ ανεβάσει τον πήχη πολύ ψηλότερα σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές του 2014. Ο σημερινός αρχηγός Κώστας Παπακωνσταντίνου μέχρι σήμερα δεν έχει αμφισβητηθεί ανοιχτά, αλλά στο παρασκήνιο υπάρχουν ζυμώσεις για ένα πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής. Υπάρχουν διαδικασίες και όργανα για ν’ αποφασίσουν για την επόμενη ημέρα, σημειώνει στο Protionline.gr  ο Άκης Μουρίκης, που δεν κρύβει με τη στάση του, ότι δεν θα είχε αντίρρηση να είναι ο εκλεκτός.

Πρόσωπο ευρείας αποδοχής

Τέτοιες σκέψεις όμως κάνουν και άλλοι που θα ήθελαν τη στήριξη από το ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως δεσμεύσεις που θα περιόριζαν την αποδοχή της προσπάθειας. Τις ίδιες σκέψεις όμως με τον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν και στη Λαϊκή Ενότητα Αιγιαλείας. τα στελέχη της οποίας είναι ιδιαίτερα ενεργά, τόσο με θεματικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν όσο και με παρεμβάσεις σε καίρια ζητήματα που απασχολούν την περιοχή όπως το Αγροτικό.
Εξάλλου τα πρόσωπα που ανήκουν σήμερα στην Λαϊκή Ενότητα Αιγάλειας, πάλευαν πριν δύο χρόνια από το ίδιο μετερίζι με αυτούς που παρέμειναν στο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η ΛΑΕ και άλλες αριστερές δυνάμεις που έφυγαν από το ΚΚΕ σχεδιάζουν την αυτόνομη παρουσία στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Στην περίπτωση αυτή, δύο πρόσωπα αναμένεται να έρθουν στο προσκήνιο το επόμενο διάστημα και να διεκδικήσουν την ηγεσία μιας τέτοιας παράταξης. Ο ένας είναι ο μηχανικός Αποστόλης Ανδρουτσόπουλος που είχε πολιτευτεί το 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ, παίρνοντας 11.000 ψήφους στο νομό, αλλά διαφώνησε με τις «κωλοτούμπες» και εντάχθηκε στην ΛΑΕ. Ο άλλος είναι ο γιατρός Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος, ιδιαίτερα δημοφιλής στην Αιγιάλεια, χρόνια δημοτικός σύμβουλος με το ΚΚΕ στο Αίγιο. Ο Παπακωνσταντινόπουλος ήρθε σε ρήξη με το ΚΚΕ το 2014 γιατί ήθελε σχήμα ευρύτερης κοινής αποδοχής, οι φήμες τον ήθελαν να είχε στήριξη τότε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τελικά εντάχθηκε στο κίνημα Εργατικός Αγών, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο για τον σημερινό αρχηγό της Λαϊκής Συσπείρωσης Αιγιαλείας, Χρήστο Λαϊνά, που εκπροσωπεί το ΚΚΕ στο Δ.Σ. Αιγιαλείας.

Είναι φανερό πως η Αριστερά θα πάει διασπασμένη στις επόμενες δημοτικές εκλογές και τα πρόσωπα που θα ηγηθούν σαφώς θα παίξουν ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Από τη μια ο ΣΥΡΙΖΑ με την ΔΡΑΣΥ Αιγιαλέων που φαίνεται να συνεχίζει την δράση της και να μην αφήνει περιθώρια για στήριξη στη σημερινή δημοτική αρχή, από την άλλη οι ΛΑΕ και ανένταχτοι αριστεροί που δεν ξαναβλέπουν ΣΥΡΙΖΑ ούτε ΚΚΕ και βεβαίως το ΚΚΕ που θα προσπαθήσει να κρατήσει δυνάμεις σε ένα δύσκολο πολιτικό περιβάλλον


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr