background img
banner
banner

ΠΑΣΟΚ: Πίτα με μηνύματα αλλά και νοήματα | ΦΩΤΟ

Η πίτα της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αιγιάλειας την Παρασκευή στο LOSS, είχε ενδιαφέρον όχι τόσο για τον κόσμο που συγκέντρωσε, περίπου 50 άτομα, όσο για τα πρόσωπα που έδωσαν το “παρών”.
Η Γραμματέας της Οργάνωσης, Μαρία Παπαγεωργίου, υποδέχθηκε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, με πρώτο και καλύτερο τον εκπρόσωπο Τύπου του κινήματος, Παύλο Χρηστίδη που ήταν και ο επίσημος καλεσμένος στη γιορτή.

Η Μαρία έκοψε την πίτα, έδωσε το πρώτο κομμάτι στον Χριστό, το δεύτερο στην παράταξη, το ΠΑΣΟΚ δηλαδή, και το τρίτο που ήταν μεγαλύτερο στο νέο Φορέα της Κεντροαριστεράς, το Κίνημα Αλλαγής, που τον Μάρτιο έχει το πρώτο του συνέδριο.

Σο κεντρικό τραπέζι εκτός από τη Γραμματέα κάθισαν αριστερά της ο Παύλος Χρηστίδης, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Νίκος Μοίραλης, ο πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρίνος Σκανδάμης και η πρώην Περιφερειάρχης Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου Μπάστα. Από δεξιά, ο βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο τ. Νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος, το μέλος της Οργάνωσης στην Αιγιάλεια Ντίνος Παγώνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης Δημήτρης Δριβιλας.

Καλέστηκε να καθίσει μαζί τους και ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, Ηρακλής Ρούπας, αλλά προτίμησε να καθίσει με τον κόσμο.

Στις ομιλίες, όσοι σηκώθηκαν από το πάνελ, ζήτησαν ξεκάθαρο στίγμα από το νέο Φορέα, ώστε να διαφυλαχθεί η μαγιά των 210.000 ψηφοφόρων στις εσωκομματικές εκλογές του Νοεμβρίου. “Δε θέλουμε να είμαστε τρίτοι”, είπε ο κ. Χρηστίδης, “αλλά να χτίσουμε τη νέα πρωτιά σε στέρεε βάσεις”.

Ο 34χρονος εκπρόσωπος Τύπου, ήταν πολύ κάτω από τον μέσο όρο των ηλικιών που βρέθηκαν στο παραλιακό κατάστημα και εκπροσωπεί την επόμενη ημέρα στο Κίνημα.

Ιδιαίτερη ήταν η παρουσία του τ. Δημάρχου Συμπολιτείας Δημήτρη Καλογερόπουλου, ο οποίος δεν κάθισε στο τραπέζι, αλλά προτίμησε τον πάγκο στην καφετέρια, που είναι ψηλότερος, αν και απόμακρος.

Μαζί του το μέλος της Τοπικής Οργάνωσης Γιώργος Παλαιολογόπουλος, ο οποίος απέστειλε χαρτάκι στην πρόεδρο για να ευχαριστήσει συγκεκριμένα πρόσωπα που βρέθηκαν στην εκδήλωση.
Από το χαρτάκι, αναγνώστηκαν πρώτοι, δύο πρόσωπα με ιδιαίτερη σημασιολογία που αποτελούν οργανωτικοί πυρήνες του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή. Πρόκειται για τον Βασίλη Φιλιππόπουλο και τον Μιχάλη Ψύχα.

Ίσως η αναφορά αυτή δεν έγινε τυχαία, αφού από την εκδήλωση έλειπε κάποιος με τον οποίο οι προαναφερθέντες διατηρούν προνομιακή σχέση. Πρόκειται για τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργό Άμυνας Κώστα Σπηλιόπουλο, ο οποίος αν και καλέστηκε δεν πήγε στην εκδήλωση κοπής πίτας, αφού κρατάει αποστάσεις από την ηγεσία της Φώφης Γεννηματά και τους ανθρώπους που τη στηρίζουν.

Στην εκδήλωση έδωσαν το “παρών” μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος διοίκησης του Δήμου Αιγιαλείας Δημήτρης Φιλιππάτος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Μαρινόπουλος, Γιώργος Ντίνος, Θανάσης Μεντζελόπουλος, Φάνης Σταυρόπουλος και η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ Μαρία Τσουκαλά και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ροδοδάφνης Τάκης Ανδριόπουλος.

Η πίτα είχε και φλουρί, όχι αυτή που κόπηκε, αλλά αυτή που μοιράστηκε. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Οδοντωτού, Γιάννης Καραπαναγιώτης προσέφερε ένα ιστορικό λεύκωμα για το τρενάκι του Διακοπτού που κέρδισε ο Κώστας Θανασούλιας, πάλαι ποτέ αντιδήμαρχος Καλογερόπουλου, με τον οποίο δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις.

Από την εκδήλωση έλειπε ο πρόεδρος της ΠΕΣ Θανάσης Σωτηρόπουλος, αλλά είχε ενημερώσει, αφού έπρεπε να βρίσκεται στην έκθεση Agrotica στη Θεσσαλονίκη. Σε γενικές γραμμές, η κινητοποίηση αν έγινε, δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα και είναι φανερό ότι η παράταξη παραμένει διχασμένη στην περιοχή, με αποδυναμωμένα στελέχη που ψάχνουν τον προσανατολισμό τους.

Εντωμεταξύ δε βοηθούν και οι πολλές ονομασίες, ΠΑΣΟΚ, Δημ. Συμπαράταξη, ΚΙΔΗΣΟ, Κίνημα Αλλαγής, που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της κοπής πίτας. Τώρα όλοι ελπίζουν ότι το συνέδριο του Μαρτίου θα γεφυρώσει τις όποιες διαφορές, τουλάχιστον σε κεντρικό επίπεδο γιατί στα δημοτικά οι διαφορές είναι αγεφύρωτες.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr