background img
banner
banner

Χρηματοδότηση μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων

ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ Η ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΥΝΤΑΣ – ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ – ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 Σημαντικά έργα συντήρησης και βελτίωσης που συνδέονται με τους αναπτυξιακούς πόλους της Δυτικής Ελλάδας και καθιστούν προσβάσιμα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο στη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασής του. Μεταξύ άλλων και το έργο σταθεροποίησης των πρανών στον οδικό άξονα Πούντας – Καλαβρύτων, τον δρόμο που αποτελεί την κεντρική αρτηρία σύνδεσης του Αιγίου με τα Καλάβρυτα, που τόσα προβλήματα δημιουργεί κάθε χειμώνα, εμποδίζοντας τις μετακινήσεις κατοίκων και επισκεπτών.

Τα έργα που έχουν εγκρίθηκαν και αφορούν τους δρόμους προς Καλάβρυτα και Χιονοδρομικό Κέντρο, είναι: «Συντήρηση Οδικού Άξονα Καλάβρυτα – Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων», προϋπολογισμού 1.800.000€. Αφορά τη συντήρηση του οδικού άξονα που συνδέει την ιστορική πόλη των Καλαβρύτων με το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων. Είναι ένα έργο σε αναπτυξιακή κατεύθυνση για την ευρύτερη περιοχή και την τοπική οικονομία καθώς ενισχύει τον τουρισμό που προκύπτει από την λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες αλλά και τον υπόλοιπο χρόνο καθώς εξυπηρετεί τους πολύ ορεινούς οικισμούς του δήμου Καλαβρύτων. «Έργα σταθεροποίησης πρανών στον οδικό άξονα Πούντα – Καλάβρυτα», προϋπολογισμού 4.315.000, που αναλύεται σε δύο υποέργα: «Έργα σταθεροποίησης πρανών στον οδικό άξονα Πούντα – Καλάβρυτα (4.300.000 €) και Υποστηρικτικές υπηρεσίες συμβούλου για το έργο «Έργα σταθεροποίησης πρανών στον οδικό άξονα Πούντα – Καλάβρυτα» (15.000 €). Το έργο εξασφαλίζει συνθήκες ασφαλούς διέλευσης της κύριας οδού πρόσβασης στην πόλη των Καλαβρύτων και γενικότερα του δήμου. Με το προτεινόμενο έργο επιτυγχάνεται η σταθεροποίηση των πρανών παρέχοντας υποστήριξη στην επιφάνεια του εδάφους εξασφαλίζοντας έτσι την σταθεροποίηση των επισφαλών όγκων. Το έργο θα συμβάλει στην άρση της επικινδυνότητας, στην επίτευξη της ασφάλειας των διερχομένων.

Εκτός απροόπτου, μέχρι το καλοκαίρι δημοπράτηση βλέπει ο Γρ. Αλεξόπουλος

΄΄Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για την προσβασιμότητα και τουριστική ανάπτυξη του ορεινού όγκου της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων. Γι’ αυτό και εγκρίναμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο την πρόταση ένταξης χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για συνολικά 6.115.000 €΄΄, επισήμανε στο Protionline.gr  ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, προσθέτοντας: ΄΄Ευελπιστούμε ότι θα πάμε καλά και με τις μελέτες και τα έργα θα δημοπρατηθούν μέχρι το καλοκαίρι΄΄!


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr