background img
banner
banner

Με φόντο τα καταγάλανα νερά του Κορινθιακού!

ΟΙ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ «ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ» ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ

Η Αιγιάλεια είναι μια από τις πιο όμορφες κα ενδιαφέρουσες περιοχές της βορειοδυτικής Πελοποννήσου, καθώς ο επισκέπτης, σε όποιο μέρος της κι αν βρεθεί, αντικρίζει ένα υπέροχο τοπίο, έχοντας σαν φόντο τα καταπράσινα βουνά και τη μαγευτική θάλασσα του Κορινθιακού κόλπου με τις καθαρές παραλίες να απλώνεται μπροστά του…

Η ακτογραμμή της Αιγιάλειας με τις όμορφες παραλίες της προσφέρει στον επισκέπτη απίστευτες εναλλαγές.  Όποια παραλία και αν έχετε επιλέξει για τις διακοπές σας, έχετε την δυνατότητα να τις επισκεφτείτε όλες πολύ εύκολα, αφού οι αποστάσεις μεταξύ τους είναι μικρές.  Κάθε παραλία έχει την δική της μοναδική ομορφιά και γραφικότητα, που μαζί με τις παραλιακές ταβέρνες και τα μπαράκια συμπληρώνουν της εικόνα.  Τους καλοκαιρινούς μήνες ο επισκέπτης μπορεί να συνδυάσει εδώ όχι μόνον την απόλαυση ενός δροσιστικού θαλάσσιου λουτρού, αλλά και την διασκέδαση και το καλό φαγητό σε μια κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, δίπλα στη θάλασσα.

Στις παραλίες της Αιγιάλειας τουλάχιστον ένα είναι βέβαιο: Ότι δε θα πλήξετε, είτε πάτε δυτικά είτε ανατολικά στον Κορινθιακό Κόλπο.

Παραλίες με αμμουδιά, βότσαλο, αμμοβότσαλο, βραχώδεις στις σκιές των βουνών και λόφων, παραλίες με όρμους, απόμερες – κοσμοπολίτικες, γραφικές, ήρεμες, ατίθασες.  Για όλα τα γούστα.  Και δίπλα στη θάλασσα, εκεί που σκάει το κύμα, πλήθος από μπαρ, καφετέριες, εστιατόρια, ταβέρνες.  Για καφέ, ποτό, ούζο, φαγητό με θαλασσινές λιχουδιές.

Από το Λαμπίρι έως την Αιγείρα η θάλασσα και οι παραλίες έχουν λίγο – πολύ κοινά χαρακτηριστικά.  Νερά πεντακάθαρα, αρκετά δροσερά, με βυθό που σας προκαλεί να τον εξερευνήσετε.  Κι όταν σας κάψει ο ήλιος, θα βρείτε σίγουρα κάποιο ίσκιο, καθώς ουκ ολίγα δέντρα υπάρχουν εγγύς του γιαλού.

PARALIA LAMPIRI

Λαμπίρι

Ξεκινώντας από τη Δυτική Αιγιάλεια, η πρώτη παραλία που αντικρίζει ο επισκέπτης είναι αυτή του Λαμπιρίου.  Πρόκειται για έναν πανέμορφο φυσικό κόλπο, όπου τα πεύκα φθάνουν μέχρι τη θάλασσα.  Στο χωριό υπάρχουν εξαιρετικές ψαροταβέρνες.

PARALIA LOGGOS

PARALIA SELIANITIKA

Λόγγος – Σελιανίτικα

Ο Λόγγος μαζί με τα Σελιανίτικα είναι δύο κοινότητες κτισμένες περιμετρικά στον ίδιο γραφικό – ομώνυμο κόλπο που βρέχεται από τα γαλαζοπράσινα νερά του Κορινθιακού.  Εδώ θα βρείτε δύο από τις ωραιότερες παραλίες της περιοχής και πολύ καθαρή θάλασσα.  Λόγγος και Σελιανίτικα έχουν εξελιχθεί σε τουριστικά μέρη τα τελευταία χρόνια, χωρίς να χάσουν τη γραφικότητά τους, αποτελώντας ιδανικό τόπο για διακοπές.  Διαθέτουν μικρά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, ωραίες ταβέρνες και μπαρ, όπου η νυχτερινή ζωή έχει το μοναδικό ελληνικό κέφι και η διασκέδαση κρατά ως το ξημέρωμα.

PARALIA AKOLH

Άκολη

Η Άβυθος, πιο γνωστή στους ντόπιους ως «Άκολη», είναι οικισμός της Ροδοδάφνης, ο οποίος ενσωματώθηκε στην κοινότητα με την επέκτασή της προς τα δυτικά.  Είναι μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Αιγιάλειας και από τις πιο τουριστικές.

Το όνομα του οικισμού πιθανώς οφείλεται στα πολύ βαθιά νερά του μικρού κολπίσκου του.  Ο οικισμός είναι σχετικά νέος και έχει κτιστεί βάσει ρυμοτομικού σχεδίου με άνετες κάθετες οδούς.

Η ανατολική πλευρά της παραλιακής ζώνης είναι πεζοδρομημένη και διαθέτει ένα τεράστιο χώρο στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.  Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η κίνηση στο δυτικό κομμάτι της παραλιακής ζώνης (που είναι ασφαλτοστρωμένη) γίνεται και εκεί πεζή, καθώς η είσοδος των τροχοφόρων απαγορεύεται για όσο διαρκεί η τουριστική περίοδος.

PARALIA ALYKH

PARALIA DIGELIOTIKA

PARALIA TEMENHS

PARALIA BALIMITIKA

Αλυκή – Διγελιώτικα – Τέμενη – Βαλιμίτικα

Η έδρα του δήμου Αιγιαλείας, το Αίγιο, διαθέτει δύο πρώην βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία παραλίες: την Αλυκή (δίπλα στον προστατευόμενο υδροβιότοπο) και τα Διγελιώτικα.  Επίσης, διαθέτει μία ακόμη παραλία, την Τέμενη, η οποία κινείται σε χαλαρούς ρυθμούς και η οποία είναι πανελληνίως γνωστή, καθώς εκεί υπάρχει το κάμπινγκ του ΟΤΕ, το οποίο κατακλύζεται το καλοκαίρι από χιλιάδες παραθεριστές, νυν και πρώην υπαλλήλους του Οργανισμού από όλη την Ελλάδα.

Για μπάνιο μπορείτε να πάτε και στα Βαλιμίτικα, που διαθέτουν τρεις συνολικά παραλίες: Μία στην περιοχή «Τουριστικό – πρώην ξενοδοχείο Ελίκη», μία δίπλα στον οικισμό Πετρόπουλου (δυτική όχθη Σελινούντα) και μία στον οικισμό Λιβάδια (ανατολική όχθη Σελινούντα) στα όρια με τη Δημοτική Κοινότητα Νικολεϊκων.

Και οι τέσσερις περιοχές διαθέτουν πλήθος ενοικιαζόμενων δωματίων και ένα μεγάλο αριθμό από εστιατόρια και καφέ μπαρ.

PARALIA NIKOLEIKA 02

PARALIA RODIA

PARALIA TRYPIA

PARALIA RIZOMYLOS

Νικολέικα – Ροδιά – Ελαιώνας – Ριζόμυλος

Και οι τρεις παραλίες είναι πολύ γνωστές, καθώς συγκεντρώνουν εκατοντάδες παραθεριστές κατά τη θερινή περίοδο.  Τα Νικολέικα είναι μια όμορφη παραλία, με ωραίες ταβέρνες και μπαράκια, ενώ η Ροδιά είναι μια μικρή, λίγο μοναχική παραλία στο ομώνυμο χωριό.  Ο Ελαιώνας διαθέτει μία γραφική παραλία, με ταβέρνες και καφετέριες πάνω στη θάλασσα! Ο Ριζόμυλος, ανήκει στη Δημοτική Ενότητα Διακοπτού, είναι παραθαλάσσιο παραθεριστικό χωριό με όμορφη και μεγάλη παραλία, η οποία δέχεται πολλούς επισκέπτες τους καλοκαιρινούς μήνες.

PARALIA EGKALH

Εγκάλη Διακοπτού

Μέσα στο Διακοπτό θα βρείτε τρεις όμορφες παραλίες για να απολαύσετε το μπάνιο σας.  Η πρώτη βρίσκεται δίπλα από το λιμάνι του Διακοπτού.  Η δεύτερη βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο, από το λιμάνι προς το ποτάμι, και η Τρίτη είναι η γνωστή κοσμοπολίτικη παραλία Εγκάλη, που βρίσκεται στο τέλος του παραλιακού δρόμου, από το λιμάνι προς την αντίθετη κατεύθυνση από τη δεύτερη παραλία.  Η Εγκάλη είναι μία πολύ όμορφη παραλία με άμμο, όπου υπάρχουν αρκετά μαγαζιά και κάθε μέρα είναι γεμάτη από κόσμο.

Για τους λάτρεις της φύσης και της θάλασσας, η εξόρμηση στην παραλία του Διακοπτού είναι μια ποθητή επιθυμία και καθόλου δύσκολη.  Τα κρυστάλλινα γαλανά νερά της παραλίας μπορούν να γοητεύσουν και τους πιο απαιτητικούς.  Ο συνδυασμός του βουνού και της θάλασσας και η άμεση πρόσβαση από το ένα στο άλλο, εδώ είναι πραγματικότητα.

PARALIA POUNTA

Πούντα

Η παραλία της Τράπεζας είναι η γνωστή Πούντα, η οποία συγκαταλέγεται στις πιο γνωστές και τουριστικές παραλίες της Αιγιαλείας.  Πρόκειται για μια παραλία που κατείχε επί χρόνια γαλάζια σημαία, απόδειξη της καθαρότητας των νερών της, κάτι που συνεχίζεται (φυσικά) και σήμερα!  Η Πούντα είναι μία μεγάλη σε μήκος και καλά οργανωμένη παραλία με βότσαλα και φυσική ομορφιά, όπου ο επισκέπτης απολαμβάνει το μπάνιο του, ενώ υπάρχουν και ταβέρνες με παραδοσιακές νοστιμιές.

PARALIA AKRATA

Παραλία Ακράτας

Φθάνοντας στο Κράθιο Ακράτας, με την αγορά να σφύζει από ζωή και κίνηση όλους τους μήνες του χρόνου και τους καλοκαιρινού να κορυφώνεται, ο επισκέπτης αντικρίζει όμορφα διώροφα κτίρια, αλλά και πολυτελείς πολυκατοικίες που στεγάζουν τους παραθεριστές.  Μια σύγχρονη πολιτεία καλοδέχεται τον επισκέπτη , παρέχοντάς του σχεδόν τα πάντα από διαμονή, καλό φαγητό, διασκέδαση, αγορές έως και… ραχάτι στη βοτσαλωτή παραλία της.  Πολλές ψαροταβέρνες και μπαράκια στην παραλία είναι όλο τον χρόνο ανοικτά.

PARALIA PLATANOS

PARALIA SILIBAINIOTIKA

Παραλία Πλατάνου – Συλιβαινιώτικα

Η πολύ όμορφη και γραφική παραλία Πλατάνου, βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον πλάτανο του χωριού, αποτελώντας μία μικρή «όαση» σε όσους επιθυμούν να απολαύσουν ήρεμα το μπάνιο τους.  Η δεύτερη σε πληθυσμό Τοπική Κοινότητα της Δημοτικής Ενότητας Ακράτας, τα Συλιβαινιώτικα, χαρακτηρίζεται από μία εκτεταμένη σε μήκος και πλάτος αμμουδιά με βότσαλο, από τις ελάχιστες του Κορινθιακού Κόλπου.

PARALIA AIGEIRA

Παραλία Αιγείρας

Τελευταία στο «οδοιπορικό» μας, στο πιο ανατολικό σημείο του δήμου Αιγιάλειας, είναι η παραλία Αιγείρας.  Εδώ υπάρχουν ενοικιαζόμενα διαμερίσματα καθώς και θερινός κινηματογράφος για τους φίλους της 7ης Τέχνης.  Εκατοντάδες τουρίστες έρχονται όχι μόνο για να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά και την έντονη ζωή που υπάρχει.  Η παραλία είναι διαρκώς φροντισμένη από τους τοπικούς φορείς και έχει εξελιχθεί σε μια από τις πλέον κοσμικές της περιοχής.  Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι την Αιγείρα προτιμούν και αρκετοί επώνυμοι για να φτιάξουν παραθεριστικές κατοικίες.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · · · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr