background img
banner
banner

Ένα Νηπιαγωγείο… πρότυπο! | ΦΩΤΟ

ΠΛΗΡΕΙΣ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΙΓΕΙΡΑΣ

Ένα υψηλού επιπέδου υπερσύγχρονο Νηπιαγωγείο σε έναν υποδειγματικό χώρο, λειτουργεί στην πιο ανατολική «γωνιά» της Αιγιάλειας. Πρόκειται για το Νηπιαγωγείο Αιγείρας στα Μάρμαρα, που κλείνει στις τάξεις του δεκάδες χαρούμενα νήπια που εκπαιδεύονται δημιουργικά στις πληρέστατες εγκαταστάσεις του από τις πολύ καλές εκπαιδευτικούς του.
Το σχολείο επί χρόνια φιλοξενούνταν σε δύο αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου, έγινε όμως μία μεγάλη προσπάθεια να πεισθούν οι φορείς για την ανάγκη μεταστέγασής του σε ένα καταλληλότερο και λειτουργικότερο κτίριο. Τελικά οι αποφάσεις πάρθηκαν, οι φορείς κινητοποιήθηκαν και η μεταφορά της σχολικής μονάδας πραγματοποιήθηκε μέσα στο καλοκαίρι του 2014 σε ειδικά διαμορφωμένο κτίριο στην πανέμορφη περιοχή Μάρμαρα Αιγείρας.

Το νέο κτίριο που φιλοξενεί το Νηπιαγωγείο Αιγείρας από το Σχολικό έτος 2014-2015 διαθέτει: Δύο πολύ μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας με αυτόνομες τουαλέτες πέντε θέσεων (ειδικές για μικρά παιδιά) για την καθεμία. Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων στην οποία κατασκευάστηκε σκηνή για τις εκδηλώσεις και τις γιορτές του Νηπιαγωγείου, ανεξάρτητη αίθουσα τραπεζαρίας για τη σίτιση των παιδιών που παρακολουθούν το Ολοήμερο Τμήμα, ανεξάρτητη αίθουσα Ανάπαυσης όπου βρίσκονται τα κρεβατάκια για τη μεσημεριανή χαλάρωση των παιδιών. Ακόμη, ξεχωριστή κουζίνα με ψυγείο και ηλεκτρική κουζίνα και γραφείο εκπαιδευτικών και αποθηκευτικούς χώρους. Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η… απέραντη αυλή του με φυσικό περιβάλλον και θέα στα βουνά και τη θάλασσα. Μάλιστα, στον αύλειο χώρο έχει τοποθετηθεί παιδική χαρά με τσουλήθρα, τραμπάλες, ξύλινο σταθερό τρενάκι, κουνιστά ζωάκια, παιχνίδια στόχευσης, μπασκέτα, αυτοσχέδιες κούνιες και ένα μίνι πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής (μόνιμη εγκατάσταση) για ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα ασφαλούς μετακίνησης στο δρόμο.

Έτσι, το Νηπιαγωγείο της Αιγείρας, μετά τη μεταστέγασή του απέκτησε ένα χώρο ιδανικά κατάλληλο για τα παιδιά που φιλοξενεί. Ένα χώρο κατασκευασμένο ειδικά για μικρά παιδιά, τον καλύτερο σίγουρα στην Αιγιάλεια με δυνατότητα να εξελιχθεί σε ακόμα καλύτερο στο μέλλον και να γίνει ένα Νηπιαγωγείο πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα.

Στο Νηπιαγωγείο Αιγείρας λειτουργούν δύο Πρωινά τμήματα και ένα Ολοήμερο. Το προσωπικό του αποτελείται από τις Τσώνη Μαρία (Προϊσταμένη & Υπεύθυνη Ολοήμερου Τμήματος), Κούρτη Ιωάννα (Υπεύθυνη Πρωινού Τμήματος Α’) και Αναγνωστοπούλου Αναστασία (Υπεύθυνη Πρωινού Τμήματος Β’).


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr