background img
banner
banner

«Ο π. Χριστόδουλος δεν χωράει στο Αίγιο»!

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ π. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ

Στην περίπτωση του π. Χριστόδουλου Διαμαντόπουλου που έχει εγκατασταθεί σε ένα παγκάκι της πλατείας που βρίσκεται έξω από το Επισκοπείο εις ένδειξη διαμαρτυρίας, αναφέρεται στο προσωπικό του ιστολόγιο ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος. Απαριθμεί δε τους λόγους για τους οποίους δεν… χωράει στο Αίγιο!

Εξηγώντας γιατί ήταν αρνητική η απάντησή του να του προσφέρει ενοριακή θέση και στέγη, επισημαίνει πως ΄΄προ τριών περίπου ετών ήλθε σαν προσκυνητής στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας μας, της Τρυπητής, και με την πρόφαση, ότι ήθελε να προσευχηθεί, ζήτησε να παραμείνει μόνος. Εκείνος, δυστυχώς, με πέτρες, που τις είχε κρύψει στις τσέπες του, λιθοβόλησε την ιερά Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου! Το αποτέλεσμα ήταν φρικιαστικό! Έσπασε το τζάμι της Εικόνος και έπειτα αναχώρησε από το Ιερό Προσκύνημα με περισσή ικανοποίηση! Επίσης, εμφανίζεται ως Αρχιμανδρίτης, αλλά η χειροτονία του ως κληρικού δεν φαίνεται να είναι έγκυρος!΄΄.

Ο Μητροπολίτης σχολιάζει και τις δηλώσεις του π. Χριστόδουλου ότι η χειροτονία του «έχει γίνει από Έλληνα Μητροπολίτη εξ Αμερικής με δικαίωμα χειροτονίας από την παληά Τσεχοσλοβακία». ΄΄Δηλαδή δεν πρέπει να έχει μια έγκυρη χειροτονία! Άρα μήπως είναι «ψευδοπαπάς»!΄΄, αναρωτιέται ο Μητροπολίτης, προσθέτοντας: ΄΄Κατάγεται από τα Σταφιδάλωνα Αιγίου. Έχει εδώ αδελφούς και στενούς συγγενείς! Το ερώτημα, που αυτομάτως αναδεικνύεται είναι: Γιατί δεν πηγαίνει να μείνει στο πατρικό του σπίτι, με τους συγγενείς του; Γιατί οι συγγενείς του αδιαφορούν, βλέποντάς τον να κοιμάται σε ένα παγκάκι; Είναι, λοιπόν, άστεγος ή μήπως είναι άμυαλος; Μήπως δηλ. δεν μπορεί να ζήσει με τους άλλους; Κάποιες αδέσποτες φήμες λέγουν, ότι υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό, απ’ όπου όμως τον έδιωξαν «πυξ – λαξ»! Από το Αίγιο έφυγε και μετέβη στο Άγιο Όρος, όπου και έγινε Μοναχός. Εκεί, λοιπόν, έζησε μερικά χρόνια, αλλά κατά το έτος 2010 τον απομάκρυναν διά της βίας από το Άγιο Όρος, θα λέγαμε, ότι «τον έδιωξαν με τις κλωτσιές». Δεν έχει το δικαίωμα να ξαναγυρίσει εκεί! Έκτοτε, λοιπόν, έγινε τυχοδιώκτης! Το ερώτημα είναι: Γιατί τον απέβαλαν από το Αγιώνυμο Όρος;΄΄.

Στον «Άγιο Χαράλαμπο» και σε παρεκκλήσιο

Ο τοπικός ποιμενάρχης, επισημαίνει ακόμα τα εξής: ΄΄Όταν μας επισκέφθηκε τον φιλοξενήσαμε για δύο ημέρες στο Γηροκομείο μας «Ο Άγιος Χαράλαμπος». Στη συνέχεια μας υποσχέθηκε, ότι θα φύγει για την Αθήνα. Εκείνος όμως, αντί να αναχωρήσει από το Αίγιο, όπως είχαμε συμφωνήσει, εντελώς αυθαίρετα και χωρίς να μας ερωτήσει, ανέβηκε κάπου στο χωριό Κρήνη της Αιγιαλείας και όλως αυθαιρέτως εγκαταστάθηκε σε ένα ιδιωτικό Παρεκκλήσιο, το οποίον ανήκει σε κάποιο ευσεβή ηλικιωμένο χριστιανό, στον οποίο μάλιστα και υποσχέθηκε, ότι θα μένει κοντά του για να τον… γηροκομήσει! Όταν μας ερώτησε ο άνθρωπος αυτός περί του φερομένου ως Κληρικού, δηλώσαμε απεριφράστως, ότι ο π. Χριστόδουλος δεν έχει κανονική χειροτονία, και άρα δεν μπορεί να παραμείνει και να τελεί την θεία λειτουργία στο παρεκκλήσιό του. Γενικότερα, τονίσαμε, ότι εδώ είναι όλως ανεπιθύμητος! Δεν αναγνωρίζουμε την ιερωσύνη του! Δεν γνωρίζουμε εάν είναι «παπάς» ή «ψευδοπαπάς»; Έξ άλλου το γεγονός, ότι λιθοβόλησε την Εικόνα της Παναγίας μας είναι ένα έγκλημα που δεν διαγράφεται. Στο Αίγιο δεν χωράει΄΄.

Τέλος, αναφέρεται και πάλι σε δηλώσεις του π. Χριστόδουλου ότι ΄΄ο Μητροπολίτης «μάχαιρα έδωσε, μάχαιρα θα λάβει. Μέχρι να φύγει από Δεσπότης θα μείνω εδώ»΄΄, λέγοντας: ΄΄Δηλαδή με άλλα λόγια μας απειλεί! Το είπε πολύ καθαρά: Ή εκείνος ή εμείς! Συνεπώς ετοίμασε την κρεμάλα του και τώρα πλέον είναι έτοιμος για να κρεμασθεί! Είναι αξιολύπητος! Ο π. Χριστόδουλος δεν σκέπτεται λογικά! Άρα δεν χωράει κοντά μας! Η επιλογή είναι δική του! Μας φοβερίζει και μας απειλεί! Ας είναι καλά! Ο Θεός ας του δώσει μυαλό! Όλοι οι αμαρτωλοί, αλλά συγχρόνως και λογικοί άνθρωποι, χωράνε στην πατρική αγκαλιά μας! Όχι όμως και οι «μαχαιροβγάλτες»!΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.