background img
banner
banner

Το χαρτί του μέλλοντός μας, οι πολίτες του μέλλοντός μας…

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΧΑΡΤΙΟΥ

Σε μία πολύ σημαντική δράση προχώρησαν τα περισσότερα σχολεία της Αιγιάλειας, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Το Χαρτί του Μέλλοντός μας – Ανακύκλωση Χαρτιού στα Σχολεία», με σκοπό την οργανωμένη και συστηματική ανακύκλωση χαρτιού από την ίδια τη σχολική κοινότητα. Κάπως έτσι, συγκέντρωσαν γραφική ύλη που δεν μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί και το υλικό θα παραδοθεί μέσω του δήμου Αιγιαλείας στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) – Διόφαντος!
Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα έχει πανελλαδική εμβέλεια και θα αναπτύσσεται σε τρεις διακριτές φάσεις (1η Μάιος – Ιούνιος, 2η Σεπτέμβριος – Οκτώβριος, 3η Νοέμβριος – Δεκέμβριος).

Η διαδικασία

Όπως ενημέρωσε το “protionline.gr” η αντιδήμαρχος Παιδείας Βάσω Ψυχράμη, ΄΄η παράδοση του υλικού που έχει συγκεντρωθεί από τα σχολεία της Αιγιάλειας θα παραδοθεί κατά την δεύτερη φάση του προγράμματος. Το πρόγραμμα αφορά σχολικά και άλλα βιβλία που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, τετράδια και λευκό φωτοτυπικό χαρτί. Τα σχολεία το έχουν συγκεντρώσει σε μεγασάκους (big bags) που τους έχουν παραχωρηθεί από το ΙΤΥΕ-Διόφαντος. Κάθε μεγασάκος χωρά 250 κιλά χαρτιού και σε περίπτωση που δεν έχουν γεμίσει, θα παραμείνουν στα σχολεία μέχρι να είναι έτοιμοι προς παράδοση. Όταν γεμίσουν οι σάκοι ή όταν συμπληρωθεί ο προγραμματισμένος χρόνος συλλογής, ο Υπεύθυνος Ανακύκλωσης του σχολείου θα ενημερώσει το ΙΤΥΕ, με το οποίο σαν δήμος θα συνεργαστούμε. Θα μεταφέρουμε τους μεγασάκους στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) εκεί όπου έχουμε τοποθετήσει κοντέινερ προκειμένου μέσα σε αυτό να μπει το ανακυκλώσιμο υλικό το οποίο θα παραλάβει το ΙΤΥΕ –Διόφαντος΄΄.

Τεράστια τα οφέλη

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, ΄΄το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού από τα σχολεία συμβάλλει ουσιαστικά στην ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης των μαθητών, στην ενδυνάμωση του εθελοντισμού καθώς και στην ενίσχυση του στοιχείου της ανταποδοτικότητας, αφού το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρώνεται από το Πρόγραμμα της Ανακύκλωσης, θα χρησιμοποιείται για να καλύπτει τις ανάγκες των σχολείων που συμμετέχουν΄΄. Συγκεκριμένα, τα χρήματα που θα δοθούν από το Ινστιτούτο θα διανεμηθούν στις Σχολικές Επιτροπές του δήμου και από εκεί θα κατανεμηθούν στα σχολεία. ΄΄Επειδή το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι μείζον, είναι πολύ βασικό τα παιδιά από μικρή ηλικία να μαθαίνουν για την ανακύκλωση, αποκτώντας την νοοτροπία των πολιτών των προηγμένων χωρών΄΄, πρόσθεσε η κ. Ψυχράμη.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr