background img
banner
banner

Ημέρα περιβάλλοντος στην παραλία Διγελιωτίκων

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΕΜΕΝΗΣ

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Τέμενης, στα πλαίσια της ημέρας περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην παραλία Διγελιωτίκων στις 6 Ιουνίου. Παιδαγωγικός στόχος και σκοπός της ήταν να κατανοήσουν οι μαθητές το πόσο σημαντικό είναι να διατηρούμε το περιβάλλον και τις παραλίες μας καθαρές και να τις προστατεύουμε προκειμένου να τις παραδώσουμε στους απογόνους μας καθαρές. Οι δάσκαλοι, αφού προετοίμασαν τους μαθητές και τους έδωσαν τις οδηγίες που απαιτούνταν για την περίσταση ξεκίνησαν εκδρομικά για την παραλία των Διγελιωτίκων.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως πριν από τον προγραμματισμό της συγκεκριμένης επίσκεψης είχε προηγηθεί ειδική πρόσκληση από τον πρόεδρο της Τοπικής κοινότητας Διγελιωτίκων Ηλία Δημητρίου και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Διγελιωτίκων Θεοφάνη Καφούσια. Έτσι, όταν έφτασαν στα Διγελιώτικα και οι δύο πρόεδροι πέρα από το ότι μίλησαν στους μαθητές για τη σπουδαιότητα που έχει να διατηρούμε τους χώρους μας και τις παραλίες μας καθαρές, επιφύλασσαν στους μαθητές πολλές όμορφες εκπλήξεις. Πρώτα απ’ όλα στην παραλία είχαν βάλει μια τεράστια ομπρέλα για να καθίσουν όλοι οι μαθητές και να ξεκουραστούν. Στη συνέχεια πρόσφεραν στον κάθε μαθητή από μια πορτοκαλάδα, ένα κρουασάν και ένα μπουκάλι νερό. Αφού οι μαθητές ξεκουράστηκαν και ευχαρίστησαν τους προέδρους, προέβηκαν στον καθαρισμό της παραλίας κάτω από την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του σχολείου. Ήταν πράγματι μια όμορφη και ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδιά του σχολείου.

Με ανακοίνωσή τους, η διευθύντρια, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ευχαριστούν θερμά τους προέδρους κ. Δημητρίου και κ. Καφούσια για την υποδοχή και τη φιλοξενία που τους πρόσφεραν, και τους εύχονται ολόψυχα καλό και όμορφο καλοκαίρι και τους υπόσχονται να τηρήσουν και την επόμενη σχολική χρονιά το ραντεβού τους για το συμβολικό καθαρισμό ενώ θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν στην πράξη τις χρήσιμες συμβουλές τους για να διατηρήσουν το περιβάλλον καθαρό.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr