background img
banner
banner

Μεγάλη ευαισθητοποίηση από τους Αιγιαλείς

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Μία πολύ μεγάλη «επιχείρηση» βρίσκεται σε εξέλιξη από προχθές στο Αίγιο και αφορά την συγκέντρωση ειδών ιματισμού για τους σεισμοπλήκτους της Λέσβου. Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια Ιεράς Μητροπόλεως και Δήμου Αιγιαλείας, που μέχρι στιγμής, τυγχάνει συγκινητικής ανταπόκρισης από ευαισθητοποιημένους κατοίκους της περιοχής.

Όπως μετέφερε στο “protionline.gr” η υπεύθυνη της προσπάθειας, Ντία Παναγοπούλου, ΄΄από την πρώτη μέρα, μεγάλος αριθμός πολιτών εξέφρασαν ενδιαφέρον και πλέον καθημερινά φέρνουν ρούχα και κλινοσκεπάσματα ώστε να συνεισφέρουν τους ανθρώπους που επλήγησαν από τον φοβερό σεισμό στην Μυτιλήνη. Μάλιστα, μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά κουβέρτες, σεντόνια και πετσέτες, σπεύδουν να αγοράσουν καινούρια… Γενικώς τα είδη που συλλέγονται είναι σε καλή κατάσταση. Αυτό που μας μεταφέρουν οι ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας, είναι ότι πρόκειται για έναν τρόπο ανταπόδοσης στην βοήθεια που δέχθηκαν πριν από 22 χρόνια, όταν ο Εγκέλαδος είχε… χτυπήσει την δική μας πόρτα΄΄. ΄΄Η ανθρωπιά είναι εμφανής και αποδεικνύεται έμπρακτα. Καλούμε κι άλλους συμπολίτες να ευαισθητοποιηθούν και να συμμετάσχουν σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια΄΄, συμπλήρωσε η κ. Παναγοπούλου.

Να σημειωθεί ότι η συγκέντρωση των ειδών γίνεται στην Κοινωνική Ιματιοθήκη Δήμου και Ιεράς Μητροπόλεως, που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Μελετοπούλων καθώς και στο κατάστημα της κ. Παναγοπούλου (TOYOTA Παναγόπουλος) στην οδό Κορίνθου. To “protionline.gr” επισκέφθηκε την Κοινωνική Ιματιοθήκη και βρήκε τις εθελόντριες Βάσω Ανδριοπούλου και Φώφη Ντούρα να ανοίγουν τις δωρεές και να ταξινομούν τα είδη, δουλειά αρκετά δύσκολη, αν αναλογιστεί κανείς ότι ένα δωμάτιο της Κοινωνικής Ιματιοθήκης έχει ήδη γεμίσει ασφυκτικά από πράγματα με σκοπό να σταλούν στην Λέσβο.

Όπως έκαναν γνωστό, τα είδη που συγκεντρώνονται, είναι: Σεντόνια, πετσέτες, καλοκαιρινές κουβέρτες, ανδρικά – γυναικεία και παιδικά ρούχα, προκειμένου να αποσταλούν στους πληγέντες, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Η συγκέντρωση των ειδών θα συνεχιστεί μέχρι και την προσεχή Τρίτη 27 Ιουνίου στα δύο προαναφερθέντα σημεία.

 


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr