background img
banner
banner

Στόχος η ενίσχυση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Ευρεία σύσκεψη, με σκοπό την συνέχιση και ενίσχυση της λειτουργίας τού Κοινωνικού Φροντιστηρίου Αιγίου, πραγματοποιήθηκε προχθές στο σχολείο που το στεγάζει, το 2ο Γενικό Λύκειο Αιγίου, παρουσία του αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας Βασίλη Χριστόπουλου, των καθηγητών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, των μαθητών και των γονιών τους. Αποφασίστηκε η λειτουργία του Φροντιστηρίου και τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ από πλευράς αντιδημάρχου υπήρξε η διαβεβαίωση ότι ο δήμος θα το στηρίξει όσο μπορεί…

Μάλιστα, ο κ. Χριστόπουλος έκανε γνωστό ότι βρίσκεται σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο, και καταβάλλονται προσπάθειες ώστε το έργο του να ενταχθεί σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ΤΕΒΑ, ενισχύοντας έτσι την λειτουργία του, για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. ΄΄Στην παρούσα χρονική συγκυρία, είναι επιβεβλημένη η ανάγκη να στηρίξουμε το Κοινωνικό Φροντιστήριο και το σπουδαίο έργο που επιτελεί και θα ήταν ευχής έργο να καταφέρουμε να το χρηματοδοτήσουμε και μέσω προγράμματος΄΄, επισήμανε στο “protionline.gr” ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Λειτουργία και το καλοκαίρι!

Σε πρώτη φάση, ο δήμος, συνεχίζοντας την επιτυχημένη προσπάθεια παροχής βοήθειας σε οικογένειες που πλήττονται από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, θα λειτουργήσει το καλοκαίρι το κοινωνικό φροντιστήριο (από 25 Ιουνίου έως τέλη Ιουλίου) όπου θα παραδίδονται τα μαθήματα όλων των κατευθύνσεων, προκειμένου να προετοιμαστούν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Σημειώνεται ότι η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στηρίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά των εκπαιδευτικών. Για την εγγραφή των μαθητών κρίνεται απαραίτητη η προσκόμιση των παρακάτω δικαιολογητικών: Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης, Εκκαθαριστικό Εφορίας, Ε1, Αντίγραφο της κάρτας ανεργίας των γονέων (αν αυτή υπάρχει).
Στο πλαίσιο αυτό καλούνται όσοι μαθητές του δήμου επιθυμούν να παρακολουθήσουν κάποια από τα μαθήματα να επικοινωνήσουν με το τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου στα τηλ. 2691026136 κ fax.: 2691021320. Κοινωνικό Φροντιστήριο Αιγιαλείας θα συνεχίσει τη λειτουργία του και το ερχόμενο σχολικό έτος 2017-2018 (αιτήσεις θα κατατεθούν με νεότερη ανακοίνωση της Αντιδημαρχίας τον μήνα Σεπτέμβριο).


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr