background img
banner
banner

Τα… είπαν σε ΟΑΕΔ Αιγίου και Δήμο Αιγιαλείας για την ανεργία…

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ Ν. ΑΧΑΪΑΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας και επίδοση υπομνήματος για την προστασία των ανέργων από μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του Συνδικάτου Ποτών και Τροφίμων Ν. Αχαΐας, του κλαδικού Συνδικάτου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Αχαΐας καθώς και του Προεδρείου της Ομάδας Γυναικών Αιγίου (μέλος της ΟΓΕ) πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Ιουνίου, στο κατάστημα του ΟΑΕΔ στο Αίγιο όπως και στον Δήμο Αιγιάλειας. Επίσης, επέδωσαν και υπόμνημα για το δικαίωμα στην εργασία με δικαιώματα και στην μητρότητα, καθώς και για την προστασία των ανέργων.

Αποκαλυπτικά είναι τα όσα αναφέρονται στο υπόμνημα για την ανεργία στην Δυτική Ελλάδα. Όπως τονίζεται, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ, στην Δυτική Ελλάδα οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ τον Απρίλιο του 2017 ήταν 66.960 άτομα από τα οποία οι 40.365 ήταν γυναίκες δηλαδή το 60% των ανέργων είναι γυναίκες!! Από αυτές το 73% είναι μακροχρόνια άνεργες (άνω των 12 μηνών) , ενώ το 44% των άνεργων γυναικών είναι ηλικίας 30-44 χρόνων. Οι συγχωνεύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις, το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών, το κλείσιμο των μικροεπαγγελματιών αυτοαπασχολούμενων στην Αιγιάλεια, η αύξηση δηλαδή της ανταγωνιστικότητας των ομίλων έχουν σαν αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας.

Αναφέρεται ακόμη πως ΄΄η πείρα μας των προηγούμενων χρόνων που το ΑΕΠ αυξανόταν δείχνει ότι και η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση και η ΕΕ δεν πρόκειται να μειώσει την ανεργία. Η ανεργία θα εναλλάσσεται με κακοπληρωμένη και χωρίς δικαιώματα εργασία. Το κράτος είναι υποχρεωμένο να προστατεύσει τους άνεργους γιατί είναι υπεύθυνο για την ανεργία από τις πολιτικές που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του΄΄.

Ζητούνται μέτρα για την προστασία των ανέργων

Για την προστασία των ανέργων, ζητούν: Μόνιμη σταθερή εργασία για όλες και όλους με συλλογικές συμβάσεις , κοινωνική ασφάλιση, σωστές συνθήκες εργασίας, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Κατώτερο μισθό 751 ευρώ. Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας. Να χορηγείται για όλη τη διάρκεια της ανεργίας. Ο χρόνος ανεργίας να μετριέται ως συντάξιμος. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη και ιδιαίτερα εξετάσεις μαστογραφίας, test Pap, προγεννητικού ελέγχου. Επαναφορά του επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες Αποκλειστικά Δημόσιους και Δωρεάν Παιδικούς Σταθμούς με μόνιμο και επαρκές προσωπικό. Να μετατραπούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στους Δήμους σε αορίστου χρόνου. Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι ανέργου. Κανένα σπίτι χωρίς φως, νερό, τηλέφωνο. Δωρεάν μετακίνηση ανέργων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και δημόσιο. Διαγραφή των τόκων. Επιδότηση ενοικίου για το διάστημα της ανεργίας. Διάθεση ρούχων τροφίμων, ειδών υγιεινής, πετρελαίου θέρμανσης από το κράτος και για τους εργαζόμενους με πολύ χαμηλό εισόδημα. Κάλυψη του συνόλου των αναγκών των Δήμων και του Δημόσιου με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Έργα υποδομής για κάλυψη λαϊκών αναγκών (σε λαϊκή κατοικία, αντιπλημμυρική προστασία, αντισεισμική θωράκιση….).

Οι αγωνίστριες ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού και κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή για τις 25 Ιουνίου μέρα κινητοποίησης στη Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου από τον Δήμο Πατρέων με σύνθημα «Δουλειά για όλες και όλους – Δουλειά με δικαιώματα».


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr